icon

Ako sa brániť proti tým, ktorí roznášajú letáky do bytovky?

ivaa_
18. máj 2021

Ahojte ,
Neviem čo mám už robiť ale lezie mi to na nervy . Asi každý 3-4 deň mi zvonia na zvoncek aby som otvorila, že roznasaju letáky. Akonáhle neotvorim, zvonia dookola . Dá sa s tým niečo urobiť? Veľmi ma to ruší na byte , pritom v paneláku nás žije veľa, či to zvonia kazdemu od radu ?

Strana
z2
ivanaks
18. máj 2021

Kým sme nemali vonkajšie schránky (ich súčasťou je aj samostatná schránka na letáky), mali sme pod zvončekmi (teda zvonka) skrinku s nápisom Letáky. Tam ich roznášači vložili, a kto šiel domov a chcel leták, zobral si. Možno aj toto by bolo riešením...

surama
18. máj 2021

@redana Ked napises STOP LETAKY a oni ti aj tak naplnia celu schranku, tak si robia svoju pracu? Ved oni nie su postari. Ty si si tie letaky neobjednala a ked napises stop letaky, tak im das najavo, ze o nich nemas zaujem. Ked vyhodim omylom dolezitu postu, lebo bude medzi nechcenymi letakmi, tak je to ok podla teba? Podla mna nie. A este kebyze mi niekto zvoni 3-4x za sebou kvoli letakom, tak dakujem pekne. Ja mam napr. HO a kazdy den mam dolezite videokonferencie s Nemcami. Kebyze mi niekto vkuse zvoni kvoli letakom, kym mu neotvorim, tak ver tomu, ze mu vycistim zaludok.

redana
18. máj 2021

@surama moj manzel roznasa letaky 15 rokov..niekedy som s nim chodievala aj ja ale take som mala nervy na tych ludi,ze uz nechodim..jedine do rodinnych domov..velmi vela ludi ma uz v dnesnej dobe na schranke NEVHADZOVAT letaky ale pri tej rychlosti ako to dorucovatel robi nema sancu este aj selektovat kde nema dat..ako naozaj skuste si to v brane kde mate xy schranok selektovat kde ano a kde nie..najlepsie riesenie je jednoznacne spolocna schranka zvonku,nastastie uz to mnohi pochopili a zriadili si ju..

lesanka845
18. máj 2021

@surama ja naopak tých roznasacov chápem. Ja robím dorucovatelku v Mediaservise je tokonkurencia pošty. POSTA nemá problém získať kľúče.'takže dorucovatelkt nemusia zvoniť a obťažovať. Naša firma sa snaží získať kľúče od vchodov .Každý kto nám kľúče poskytol ho dostal 'zaplatený.Tam kde nám kľúče neposkytli musia dorucovateky zvoniť a áno zvonia do radu'do kedy sa nedozvonia.Pretoze zásielku musia dať do schránok a nejako sa tam dostať musia.Takze ľudia si to robia aj sami'meochotou poskytnúť kľúče.

redana
18. máj 2021

@ivaa_ preco to nosia?ich to nezaujima ci to ludia citaju ci nie,je to ich praca,kazdy tyzden sa konaju kontroly tak nemozu si dovolit to nerozniest..

surama
18. máj 2021

@redana My mame schranky zvonku, takze problem so zvonenim nemame, ale autorka diskusie hovori o extreme, ze jej budu zvonit dovtedy, kym neotvori. To sa mi nezda fer, ani normalne. Chapem aj tvojho manzela, ked vravis, ze ma malo casu, ale je ine ked sa obcas pomyli a ine ked pravidelne dorucovatel vhadzuje tam, kde to ludia napisu, ze ich nechcu. Ja uz potom fakt neviem, ako najst kompromis. Ked nieco nezaplatis a dostanes pokutu alebo nieco nevybavis alebo ti prepadne zasielka na poste, lebo si postu omylom vyhodila s 20-30 letakmi, tak sa asi tazko obhajis, ze za to nemozes. U nas v KE tych letakov davaju tolko, ze ked ich roznesu a ich hned nevyhodis, tak na dalsi tyzden uz tie dalsie ani nemaju kde dat, takze ti ich tam narvu nasilu, ze sa ti uz ina posta nezmesti a cele ti to trci von. Ale vravim, ze u nas dorucovatel pochopil, ze nam ich nema vhadzovat, stacil listok a pohoda. Mozno sa stane, ze sa obcas potom pomyli, ale uz je predsa ine.

cacianka
18. máj 2021

@aurorastone aj moj starý zvoncek vrieskal ako motorova píla.stacilo prelepiť tu kovovu časť leukoplastom na X 😉
O 300% lepšie.
Alebo veď dostať zvončeky čo sa dajú nastaviť rôzne zvuky a aj intenzita.

aurorastone
18. máj 2021

@cacianka no to ani neviem ci si môžme len tak zmeniť keď to je z bytového družstva a ešte nedávno to menili, tým sa vlastne otvárajú aj cinziakove dvere, ale to prelepenie znie dobre 😊

cacianka
18. máj 2021

@sara07 tak na schodzi vyhlásim ze zvoncek vypinam a nech otvárajú tí ktori neguju otvory v bráne aj samostatne schranky. Alebo rovno vypnem a basta. Tvoje navstevy nauč nech ta prezvonia na mobil

cacianka
18. máj 2021

@aurorastone aj kus molitanu skús 😂

mirka438
19. máj 2021

@ivaa_ aj moj muz odpojil ten telefon co mame v byte, ktorym sa otvara vchod. Mame prvy zvoncek hned zvrchu takze zvonili vzdy na ako prvym. Vyzvanali ako blaznivy a budili mi tym deti vecne. Tiez sa nam navsteva ohlasi cez mobil ked su uz pred vchodom

ivaa_
autor
19. máj 2021

@mirka438 presne aj my sme hneď hore
Skúsim to poriešiť

sara07
19. máj 2021

@cacianka a poštárku ako naučim aby ma prezvanala

mirka438
19. máj 2021

@sara07 no je pravda, ze byvame na prizemi a postarka nema problem prejst 2 metre a zaklopat mi na dvere. Ale bolo by mi to asi jedno aj keby nebyvam na prizemi, radsej by som sa presla na postu. Ti roznasaci letakov boli naozaj otravni, viem, ze je to ich praca a maju za nu peniazky ale bolo by fajn tie zvonceky aj prestriedat. Takto mam konecne pokoj

lesanka845
19. máj 2021

@mirka438
@mirka438 no ono by stačilo dat im kľúče alebo čip od vchodových dverí a mali by všetci pokoj.Len toťo sa nám podarilo na jednom rajone'bohuzial ľudia sú hrozne neochotni.Robim v Mediaservise už šiesty rok a s kľúčmi sú stále problémy.Pritom vždy sme kľúče preplatili a preberali sa na podpis. Aj tak ľudia nedôverujú a potom sa stazuju'ze musia otvarat

mirka438
19. máj 2021

@lesanka845 podla mna by bola najlepsia nejaka vacsia schranka von a my z vnutra by sme si ich odtial vybrali ked by sme mali o to vobec zaujem. Ja si akcie pozriem v mobile, netreba mi doma tolko papiera. Mame suseda/u co ked vidi letaky, berie vsetky a dava ich potom do zberu.. len zvonia, teda zvonili stale len nam. Par krat nevadi, ale kazdy jeden krat, vsetci roznasaci zvonili na ten prvy zvoncek.. ako som pisala vysie, keby to aspon prestriedali tak si to mozno clovek ani neuvedomi. A mozno aj stale vyzvanaju ale u nas doma je chvalabohu ticho

veronikadamianko
19. máj 2021

@ivaa_ staci napisat ,ze si nezelate letaky a urcite viac nedaju..je to tiez ich praca ..ich povinnost je dat do kazdej schranky ..niekto sa stazuje ,ze nedostane niekto ,ze dostane to je tazko..

veronikadamianko
19. máj 2021

@redana presne tak !

lesanka845
19. máj 2021

@mirka438 ale naša firma nedorucuhe len letáky. My riznasame listy 'balucky a to treba dat do schránok.Prave v tom je problen'ze kľúče odmietajú poskytnúť a potom sa staxuju'ze vyzváňanie.Ale ja nemôžem listy nachádzať do krabice ani nechať pred dverami. Musíme zvoniť a počúvať nadavky'ako nám musia otvárať

simca06022011
19. máj 2021

@h2 ak to bude mat oznacene a budu vyzvanat je to na staznost do tej spolocnosti. Rovnako ak hadzu letaky do schranok, ktore su oznacene, aby tam nehadzali letaky.

@ivaa_ Oznac si zvoncek. Inak ja by som neotvorila, ani keby 20x zvonili, ak by mali drzost ale takto vyzvanat, asi by som naozaj vybehla minimalne na okno a vynadala im. My sme v panelaku mali pri vchovych dverach krabicu "letaky sem" a neotvaralo sa, dohodli sme sa proste vsetci, neotvara sa vchod nikomu, casto zvonili hocikedy/hocikto ze letaky, potom sme z vchodu vyhadzovali bezdomovcov, vykradol niekto zrazu cez den pivnice atd.
U nas keby niekto takto vyzvanal dookola na vsetky zvonceky, raz niekto vybehne a da mu po pysku :D ja si viem predstavit, ze napr. nervos co mal vedla nas byt, by takemuto isiel osobne otvorit... a myslim, ze by nemal dlho ani cim zvonit :D Vsetko sa da slusne vybavit a nie otravovat.

simca06022011
19. máj 2021

A inak ak to niektorych obyvatelom prekaza, este aj otvarat postarom a kurierom, tak schranky sa daju instalovat aj tak, ze sa posta hadze "z vonku". Treba investovat.

mirka438
20. máj 2021

@lesanka845 tak mne listy a baliky doniesli zatial len postarka a kurier. Postarka ma od vchodu kluc, takze nezvoni a kurier zavola, ja sa obujem, vyjdem pred vchod a hotovo. Nestretla som sa zatial s tym, zeby mi niekto zvonil ze ma premna balik, len tak. Nejaka firma. Ak to tak maju susedia, do toho ma nic. Im nech zvoni zvonec aj cely den. Nas to doma obrazovalo, budilo deti tak sme sa podla toho zariadili a zatial sa nik nestazoval, ze nam chcel doniest balik a nedozvonil sa k nam ☺

Strana
z2