Ako sa chrániť pred podvodnými e-shopmi?
Prosím Vás stala sa mi taka vec ze jedna stránka mala logo ako oficiálna stránka, až v linku som zbadala dnes že stránka je úplne iná iba sa tvári ako oficiálna. Niečo ako keď boli podvody pošty a pod.
Lenže tovar som objednala 2.1. A peniaze si stiahli hneď, aj bez overovacieho kódu banky... platila som objednávku cez platobnú bránu...
Volala som aj do eshopu oficiálneho aby som si overila či naozaj ta objednávka neexistuje, no bohužiaľ nie...
Nestretli ste sa nikto s tým?
Karta sa zablokovala, v banke už platbu zastaviť nevedia...
@lakotovav mne tak isto
Dobrý deň. Poslala som 3 maily na mailovú adresu pod objednávkou. Dnes mi prišla odpoveď,
"Ahoj, prepáč. Sledovacie číslo poskytli predajcovia. Pravdepodobne si zamieňajú vaše sledovacie číslo s inými. Predajcovia teraz nemôžu nájsť váš balík. Prosím, dajte mi vedieť, či chcete, aby sme informovali predajcov o opätovnom odoslaní (bez dodatočných nákladov) alebo o vrátenie peňazí. Ospravedlňujem sa za nepríjemnosť.
Pekný deň!"
Takže som požiadala o vrátenie peňazí. Neviem, či teraz hrajú o čas, no zajtra som chcela ísť do banky. Skúšali ste aj Vy poslať mail?
@lakotovav mne neodpisuju už odkedy to ukazuje doručené predtým odpisovali
Dobrý večer, už ste boli v banke? Máte už nejaké informácie, či sa banke podarí peniaze získať späť? Mne pred 10 dňami napísali, že mi peniaze pošlú späť na účet, vraj to bude trvať 5-10 dní, zrejme pracovných. Asi sa snažia naťahovať čas, no v stredu už pôjdem do banky.

Tiež to išlo china post zo Shangaja. https://www.17track.net/en