Ako sa dajú odstrániť biele čapy na mandliach?
Ahojte,neviete čo by pomohlo odstrániť biele čapy?ide o to, že mám problém so zápachom z ust s asi pricinou budu tie biele čapy, ake sa nachadzaju na mandliach, problém je v tom, že ich mam v ustach schované hlbiko,ked si tam pichnem a zatlacim vidim biele,ale nedokazem ich vytlacit,rypem sa v krku a potom ma boli cely krk pol dna, strašne ma u toho s prepacenim napina, jednoducho ich neviem vytlacit,nevedeli by ste mi poradit?nejaky vyplach niečím?dakujem
@marhuly Ahoj, ja som na zákroku bola vo Vojenskej nem., ale tam sa už asi teraz nedá ísť. Ja odporúčam Medicentrum Piešťany, boli sme tam s už 3 deťmi (nosné mandle). Z Ba do Piešťan po diaľnici sa dá
Stojí to za to, fakt. Sú tam dobrí odborníci. Potrebuješ odporucenie od svojho Orl, ale nevidím problém, prečo by orl neodporucil operáciu. V tomto prípade úkon platí poisťovňa. My sme platili 110 za nosné a bolo to kvazi za anesteziologia, kedze je externý... Za krčné mandle beru 135. Brali. Ráno prídeš, operácia, sledujú tacez noc, na ďalšie ráno púšťajú domov. Ja som bola na výbere mandlí, keď mal najmladší 2 roky, a to som bola 4 dni...
Mne dr predpisala penicilin a preliecila som to,vyradila som mliecne vyrobky hlavne
@labelo Dobry den, mozem Vam s tymto pomoct - capy viem odstranit a dierku sanovat - iba Bratislava. Capy treba odstranit- je to odpad lymfatickeho systemu, na ktorom sa zivia bakterie a produkuju toxiny (preto ten zapach). Toxiny su nebezpecne, pri chronickej expozicii cez sliznicu (rovnako ako bakterie, ktore vycerpavaju imunitny system) sposobuju rozne ochorenia. Zapach je to, co by ma najmenej trapilo. Mandle su jemne tkanivo, neodporucam si do nich zasahovat akymikolvek nastrojmi (cez mikrotraumu mozu preniknut prave tie bakterie ktore sa prizivuju na capoch a len vtedy zacnu problemy) ani si ich nechat vyberat ak k tomu nie je dovod (napr. caste hnisave anginy). Mandle maju svoj vyznam pre imunitny system a treba sa o ne starat tak ako o kazdu cast tela.
@akupinkturista poprosim bližšie informacie,akym spodobom by ste vedela capy odstranit,kde to robite s aka je cena.
Mala som capy na mandliach ca 15r,prve som objavila v ca 25rokoch, na orl kazali vytlacat.
To som 15r robila, koli inym.zdravotnym ťažkostiam (hashimoto, znizena funkcia stotnej zlazy) som presla bean protocol, som na nom asi 2 mesiace a capy nemam, uz som ich par tyzndov vobec nemusela vytlacat.
Googlite bean protocol od karen hurd, pripadne v mojej skupine na fb ponukam preklad protokolu, ak sa do skupiny budete hlasit, napiste ze riesite capy na mandliach, alebo napiste na hashimotoSkCz@gmail.com
Este link na protokol
https://m.facebook.com/groups/251254312267901?view=permalink&id=705629600163701
Každý večer kloktaj 5 minút slanú vodu. Poriadne slanú. S morskou soľou. A po dvoch týždňoch by to malo zmiznúť. 🙂
Ahojte, mne sa tvoria asi tie kamene na mandliach a mam takmer nonstop cervene hrdlo, uz som si presla nazorom ze mozno to je reflux, kt.asi mozem vylucit..no stale mam hrdlo cervene a bielw povlaky, ziadna horucka ci kasel a uz takto ficim cez rok..mali str niekto?
@tycinka5 ahoj, presne môj problém. V lete som as tým až také problémy nemala, aj kameňov som mala podstatne menej, ale teraz ako sa ochladilo mám hneď červené hrdlo. :( Vo februári som mala 3 ATB za sebou, čo mi tam stále robil lopotu nejaký streptokok. Odvtedy som chorá nebola. Od včera beriem 4 druhy tinktúr zo stránky www.zdravysvet.sk. Písala som im do poradne a oni mi poradili kombináciu. Vkladám do toho veľké nádeje, lebo tiež som mávala problémy s ženskou kvas.infekciou (a to každý mesiac!!!) a tiež som mala kúru od nich a 3 mesiace som už bez kvasiniek. Tak som veľmi zvedavá, či bude zmena...
@tycinka5 ahoj, hlásim sa po dobratí 2 mes. kúry (cca v polke dec som dobrala) a musím povedať, že sa cítim super! Hrdlo ma asi po 2 týždňoch viac menej prestalo bolieť. Ak má v októbri aj bolelo, bolo to len trošku a fakt výnimočne. November december a zatiaľ január ani netuším, že má kedysi hrdlo bolievalo. Kvasinky som takisto za celú dobu nemala. Pre mňa hotový zázrak. Mandľové kamene však stále občas mám. Snažím sa ich vytláčať, až keď sú veľké a zbytočne si do mandlí nerýpať a to asi tiež dosť pomáha. 🙂 Držím palce.
@labelo panebože ludia, každý je tu lekár ako pozeram minimálne zdravotná sestra cez online kurz. :D Jedná sa o mandlové kamene ( Tonsil Stones ). Zvyšky jedla sa usadzajú v kanálikoch mandlí a tam prebieha proces hnitia jedla, preto ten zápach z úst. Veľa ľudí, ktorím smrdí z úst by sa mali tomuto venovať. Čistenie kanálikov je rôzne. Niekto použiva vatovú tyčinku, niekto druhú stranu uzavretej fixky a krúživymi pohybmi to vytlačajú von. Každeho z toho napína na začiatku je to proste citlivé. Moja najlepšia vychytavka a najmenej dráždivá je je injekčna striekačka naplnena čistou vodou s uženým koncom, ktorý sa dá jednoducho dat do kanaliku a stlačením sa tlakom vody vypláchnu všetky kanaliky mandlí. Príslušenstvo si viete objednať z aliexpresu ked napisete “ tonsil stones” alebo mozete kontaktovať aj mna. Dufam to niekomu pomôže
@cicamica1980 ahoj mozem viac info
@akupinkturista mozem prosim vas kde robia to v ba
@xenike18 Čo sa týka hrdla, striekajte ho 2-krát denne propolis sprejom. Nemôžeme naraz nasadiť byliny aj na hrdlo a streptokoka. Najskôr riešte jedno a potom druhé. Keď doužívate kúru na mykózy, môžete brať grep T11, cesnak T4, kapucínka T21 a jelša P36. Imunitu posilnite reishi ganodermou RG-30 1 tob. denne. na stránke www.zdravysvet.sk
Chcem sa spýtať a nerobiť reklamu 😀 Na nete som našla niečo ako odsávačka mandľových kameňov. Nemáte to niekto odskúšané? Stojí to skoro 40 ečiek, tak by som najskôr najradšej zistila nejaké recenzie o tom, ale nemôžem sa k nim dopátrať 😒
@lenkanemcekova Objednala som odsávačku aj takú "paličku" s baterkou. Zatiaľ sa nám viac páči tá baterka. Pekne svieti na mandľu a kameň sa dá odobrať. S tou odsávačkou nemáme odhad koľko stlačiť, ako rýchlo púšťať, aby nevcuclo viac ako chceme - ak sa bavíme o tom istom.
@loliki myslím, ze sa bavíme o tom istom. Kamoška mi tú odsávačku našla na nete-nie slovenskom 😅, za zlomok ceny a objednala. Tak uvidim, keď príde. Vyskúšam a podám recenzie🙂
Okrem iného máme toto a najčastejšie to využívame:
Tonsil Stone Remover Tool LED Light Earpick Stainless Steel
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-tonsil-s...
@loliki tak "odsávačku" mám doma. No, manipulácia s ňou nie je extra pohodlná. Potrebovala by som ešte jedného človeka k tomu, aby sa mi to darilo úspešne odsať 😒 Tú silu na odsávanie to má dobrú, aj sa mi podarilo kameň vytiahnuť, ale je to náročné a nikdy sa mi to nepodarí zatiaľ ani hádam na 5ty krát. Možno časom sa to naučím.
da sa chodit na orl , maju taky zabyklac, postlaca mandle dr, prip, odstrani to co tam nema byt, vytrie joxom...aj opakovane, myslim, ze sa to vola orl hygiena, alebo tak dajako...
@akupinkturista A prosím čo v prípade ak sa tie čapy objavujú často a je ich aj viac naraz aj 3 naraz ? Ja mávam aj akoby v hrdle nevidieť ich iba ich vykaslem ale aj v ústach na mandliach sa robia ? Je nieco ako zabránim ich vzniku ?

@marhuly Ahoj, mne brali v Ma. Neplatila som za zákrok ale za ubytovanie jednodňové. Ráno som prišla na 7.30h a o 8 hod ma viezli na salu. Trvalo to možno 20 minút. Spala som tak neviem 😊A domou som išla o nejakej 14 alebo 15 hod. V ten deň. Ja som zápach nemala vôbec akurát som vykašliavala alebo keď som kychla tak mi to vždy vyletelo od tial. 😟🙄. Kľudne sa pýtaj ak máš nejaké otázky. Co sa týka liekov brala som flector každých 6 h. Ale musela som brat každé 4 hod kvôli bolesti. Nebudem klamať boli po po operácii, jest som nemohla jedine pyť vodu. Ale určite to tých pár dní sa dá vydržať a máš pokoj. 😊