Ako sa dostanem k fotkám zo starého telefónu?
Ahojte idem sa opýtať pred 2 dňami sa mi pokazil telefón a kúpila som si novy s androidom na starom mi však ostali fotky z aplikácií napríklad retrica atď telefón už nezapnem lebo mi odišiel displej da sa to ešte niejako k nim dostať? Ostali mi len tie z fotoaparatu
Google photos? Nezalohovali sa ti? Pripadne napoj na pc, zapnes ho aj po pamati a yam to vytiahnes.
@queen_mary telefón vôbec nejde skúšala som už do PC zapájať ale nejde... A nie nezalohovala som si fotky ďakujem ale za radu
tak skus napojiť káblom na notas (pokiaľ teda nebude pýtať na displeji nejaké povolenia, čo by bolo asi ťažke potvrdit a nastaviť na čiernej obrazovke) a normálne prekopiruj, keďže mobil bude v tomto prípade fungovať ako pamäťové zariadenie 🙂
@aurorastone skúšala som už pripájať na notebook.zial nič keďže telefón vôbec nejde ale ďakujem za rady skúsim ešte servis
Ešte k tomu servisu – predtým sa oplatí skúsiť dve veci, ktoré nič nestoja.
Prvá: na počítači otvoriť photos.google.com a prihlásiť sa tým Google účtom, ktorý bol v telefóne. Automatické zálohovanie fotiek si dosť ľudí zapne pri prvom nastavení telefónu a potom o tom nevie, takže sa oplatí pozrieť aj vtedy, keď má človek pocit, že nič nezálohoval. Podľa značky telefónu to isté ešte v cloude výrobcu.
A druhá vec – prečo káblom do notebooku nič nevidno: telefón musí najprv nabehnúť a byť odomknutý, až potom na displeji vyskočí povolenie na prenos súborov. Kým sa nezapne, počítač ho vidí nanajvýš ako neznáme zariadenie a k pamäti sa nedostane. Takže to nie je tým, že by bol kábel zlý.
A teraz to podstatné pre servis: keď telefón "vôbec nejde", vo väčšine prípadov nie je problém v pamäti, ale v batérii alebo v nabíjacom konektore. To sú relatívne lacné opravy a po nich telefón normálne nabehne a fotky sa z neho jednoducho prekopírujú. Takže to, čo treba v servise povedať, je "potrebujem sa dostať k fotkám" – nech to najprv otestujú z tejto strany, nie rovno z tej drahej.
Špecializovaná záchrana dát je až posledná možnosť a je to iná cenová hladina – od Androidu 8 je pamäť šifrovaná kľúčom, ktorý je naviazaný na dosku aj na PIN, takže vybrať pamäťový čip a prečítať ho inde nestačí. Napríklad na iguru.sk stojí záchrana dát zo zničeného telefónu 89 eur, inde to vychádza podobne. Preto sa naozaj oplatí najprv skúsiť ten lacný smer.
Do budúcna už len zapnúť zálohovanie fotiek – 15 GB u Googlu je zadarmo a toto sa potom nikdy nerieši.

to jedine, ze by ti ich vedel vytiahnut niekto kto sa do toho vyzna, v nejakej oprave mobilov a podobne. sama sa k tomu uz nedostanes