icon

Ako sa má osamostaniť dieťa z detského domova?

6. aug 2022

Ahojte..Rada by som si prečítala nato nazory...Dnes sa veľa mladych sťažuje,že nedostupné byvanie atď...A preto sú mnohi pri rodičoch aj do smrti..Lenže. Tie deti,ktoré vyrastali v detských domovoch.Čo majú povedať oni?Keď v 18tich musia opustit detský domov, dostanú nejake peniaze na začiatok? Naozaj ma to zaujíma,lebo mam pocit, že vela rodičov tie deti nevychovava spravne..Neukážu im,ze dospelý človek by sa mal prirodzene osamostatnovat..Radšej ich budu pri sebe držať ako píšem, aj do konca zivota..

Strana
z2
janewithane
6. aug 2022

Znevyhodnenie mladych z detskych domovov nie je ani tak v tom materialnom ale najmä v celkovej traume, ktoru zazili a ktora ovplyvnuje rozne aspekty ich života

slovenka753
6. aug 2022

Nemyslím si ze hlavný problém deti z DD je materiálom nedostatku. Mala som spolužiačku z DD a po materiálnej stránke na tom bola oveľa lepšie ako ja. Problém je skôr v tom ze často ide o deti so slabou mentálnou výbavou a tam toho úprimne veľa nenarobís. Ak chcú môžu začať rovnako ako bežni mladí dospelí. Pochybujem ze väčšina z nás začína s viac ako pár stovkami vo vrecku.

marsmykkok
7. aug 2022

Áno dostanú nejaké peniaze a sú aj byty čo majú pre "mladých dospelých" kde žijú pokope dospelí odchovanci domova. A potom len nájsť si prácu, nájsť zdieľaný nájom s niekým aby vladali platiť ak nemajú partnera, keď bude partner postupne spolu vybudovať niečo.

marsmykkok
7. aug 2022

@slovenka753 no a rodičia ak poznajú sú posvätni. Často idú z domova k rodičom/príbuzným ktorí ich zrazu veľmi chcú, lebo im donesú peniaze. Ale keď sa peniaze minú potom nastanú konflikty a tak.A skončia na ulici bez eura.

Strana
z2