Ako sa nám ťažko žije na Slovensku?
Ahojte idem napísať svoj príbeh napíšte ako sa vám žije? V októbri som si konečne našla prácu ale len na dohodu celý okt. Keďže opatrenia covid zacali15teho už sa mi skrátila prác. doba len na4h (z8 hodín) posledný týždeň bez práce. Keďže mi už zmluvu nepredĺžili ostala som na úrade. Stále som hľadala konečne 7.12 zmluva do 31.12 hoc len na 3h denne. 14teho som spadla a zlomila nohu večer. Ráno15teho mi vypísali maródku ktorú som odoslala firme. Na ďalší deň mi volala z úradu že firma mi dala výpoveď a potrebuje moju maródku. Čiže som ostala bez práce aj peňazí. Po mesiaci mi doktor dal dole sadru a predpísal ortézu (za ktorú sa doplacalo27e) teraz čakám ako ďalej keďže marodovat budem asi ešte minimálne mesiac aj viac. Keby že nemám manžela asi by sme s deťmi umrely od hladu. Mne sa zdá že u nás nás berú len ako počet a keď sa niečo stane každý dáva ruky preč. Viem že sú ľudia ktorý si na tom horšie ale ľudia urobme niečo aby sme sa už mali lepšie nájme v tejto situácii. Ďakujem za precitanie
@marryen premyslam nad tym hoc to nie je jednoduche zobrat dieta zo skoly napr
@katym77 ja riešim PN a nárok na to, mňa nezaujíma kto ako kde šetrí 😂
Autorka tak za od robene dni v decembri výplatu budeš mat, vyolatny termín máš v zmluve, pozri a kontaktuj ich... A rozhodnutie zo sociálky keď si už mesiac PN si už tiež mala mat (síce neviem ako sviatky a korona to môžu spomaliť).
Neodrbavajte všetky, že vonku je horšie.Žila som xy rokov vonku a tam aj bezdomovec viac dostane do kasičky ako tu ked robiš 8 hodin x 5 dni v tyždni
Kto je riaditel sa ma na SK dobre to ano.Horšie, že riaditel je len jeden a pracovnikov 500
@simca06022011 dakujeme spolaluju vsetko tie opatrenia asi je skoro este. Ved pisany je 15teho a to uz bolo.
@karolinakr presne tak a tych 500 ledva zije z vyplaty do vyplaty nema z coho odlozit. Ale 1 si zije ako kral smutne
No nie na darmo sa vraví, že každý je svojho šťastia strojcom...záleží aj od toho, čo vieš ponúknuť. Ono sťažaovať sa a ľutovať je jednoduché, ale to Ti nepomôže aby si sa posunula vpred. Aj ten jeden kráľ ako si ho nazvala preto, aby bol tam kde je niečo musel urobiť. Nikomu nespadlo len tak z neba. PS: mysli trochu pozitívne, všetci to máme teraz ťažké, treba veriť, že bude lepšie.
@karolinakr neodrbavam, ale žijem tu a vidím, vieš co ta vyjde štátna škola s druzinou a obedom? Asi nie, lebo strava predskolak na deň je 5,5,druzina s obedom 289 eur. Drahšia ako súkromná waldorfska v ba... Vieš koľko ta vyjde zákonné poistenie nás na mesiac na bežné auto 89,90,vies co nás vychadzaju koncesionárske, elektrina? Véd si žila vonku tak vieš, že 1500 eur napr v AT je smiešny peniaz, to tak na náklady bežné, žiadne potraviny ani výlety. Každý kto reálne žije vonku, vie, že holuby ti do huby nepadnu, to jediné husicky naivne si môžu myslieť, že waaaw všade lepšie ako na sk. Skus tu sedieť doma s decko, za to, že ma in toleranciu do šesť rokov doma, môžeš kľudne, budeš aj poistená, keď tvoj chlap ma poistku a maka, ale nedostaneš od štátu na takúto bežnú diagnózu ani prd. Materská jenkokoo arodicak😂😂😂, vždy si treba spočítať náklady a príjmy, sedjate doma na ocr, ale nehovor, v AT nedostaneš žiadnu pandemicka ocr, keď sa ocitnes v karanténe, že ťa rit svrbela a chcela si nieka ist smola, nikto ti nič neuhradí. Nuž, toľko k našim skúsenostiam.
Je mi veľmi ľúto, že sa máte zle a muž musí makať, aby vás uzivil, ale ono to tak býva, že keď niečo chceš, musíš makať, alebo sa teda lepšie vydať... Nadáva ním ti a fnuka ním to nepôjde, ale ak máš pocit, že máte málo a v zahraničí je to top, nech sa páči, môžeš ísť skúsiť aké je to jednoduché, budeš sedieť doma, dávky budú cinkat, ale kurník, prídu šeky a zrazu sa budeš pakovať dom. 😂😂😂
@karolinakr Kde v zahranici sa maju bezdomovci tak dobre, a kolko teda dostavaju “do kasicky”?
Co máš vyštudovaný a muz? Aké jazyky ovládate, deti sa naučia relatívne rýchlo, ale vy musíte vedieť. To je základ. Nuž a potom školy a co dokážete. Samozrejme diplomy treba nistifikovat, treba cudzineckej dokázať, že sa viete uživiť, spz vymeniť, alebo nové auto, nachystať sa náklady s tým spojené. Joooj, jednoduché, odporúčam fakt vyskusat😉
@stanzi dofrasa aj mňa to zaujima
@karolinakr 👋👋👋
@karolinakr ty a potom prečo sú bezdomovci, keď dostávajú toľko do kasický???

Veď keď máš veľa známych v zahraničí a žijú si tam lepšie, tak čo Ti bráni! Zober sa a choď!