Ako sa naučiť parkovať a cúvať?
ahojky ,
nenájde sa nejaká dobrá duša , ktorá mi ešte popri autoškole vysvetlí resp.ukáže ako parkovať , či cúvať do zadu a zaparkovať ( pozdlžne či kolmo ) Košice - Šaca Ďakujem
@nikoleta100 ahoj soferujem druhy mesiac, cuvanie a parkovanie hruza des. 😂 Manzela vzal na prazdne parkovisko pri aquaparku a tam som skusala a skusala pomedzi ciary, doat to pomohlo, potom mi tam postavil 2 smetiaky a cuvala som medzi ne. Bola som na kondicne jazdy a typek nechcel ani pocut o cuvani v reale medzi auta.
ja vždy stojím viac vpravo keď parkujem :D ale len preto aby som mohla malého vybrať zo sedačky za sebou.. inak sa vždy len modlím aby som našla miesto kde sú obyč autá vedľa seba a nie SUV inak nemám šancu.. tiež sa mi akákoľvek rada zíde 🙂
@nikoleta100 prosím ťa a ako inak sa dá cúvať ak nie dozadu? Spojenie cúvať do zadu je....

@marlenka222 vieme o com je tema ? vieme,takze na mna slovne hracky neplatia 🙂
Bože, smetiaky sme neskúšali, nie smetisko. Keby som to netrénovala, možno aj na smetisku by som s autom skoncila
chodim do autoskoly este , robim prve jazdy , nuz ale neviem si predstavit , ze toto budem mat
Skusat a skusat. Inac ja keby mam parkovat podla zrkadiel v aute, nezaparkujem. 😂
@nikoleta100 riesis problem, ktory este ani nie je....nadarmo sa sama stresujes....
@nikoleta100 Najprv zvladni pohynanie sa a pracu so spojkou (vid tvoja predchadzajuca tema). Potom uvidis ako ti pojdu kuzelky - tam cvicis aj parkovanie aj cuvanie. Ak sa ti minu jazdy a stale nebudes vediet, tak si doplatis dalsie jazdy, pripadne zmenis instruktora.
ja mam vodicak rok a pol, a neviem parkovat cuvanim ani pozdlzne. Na cvicak som sa to natrenovala, ale v realite tak nezaparkujem :D tiez mam stary srot, uz som oskrela stlpik, skocila do kopy snehu a bohuzial sa aj suchla s autobusom.
@nikoleta100 to sa naučis. Cúvanie je ľahké...ja cucam na bočné zrkadlá.. tiež som na začiatku panikarila...neboj...chce to len prax
@saskia_98 cozee? Ja len vdaka spatakom parkujem. Vdaka nim sa da vsetko pekne vcas vycentrovat. Milujem, ked auto stoji krasne rovno. :D Ani krk si nemusim vykrucat. Ako inak sa da teda parkovat? 🙂 a preferujem parkovanie cuvanim, pri vychadzani prec potom je to gombicka. 🙂
Parkovanie si uzivam, skor centra mesta a riesenie premavky, sledovanie pruhov - stihnutie reagovat pri prerus.ciarach a nie uz plnych je pre mna des... co je vlastne ale alfa omega.
Autorke: Vsetko je vsak o praxi, aj ja som v AS parkovala jak tatar, prides do toho, neboj, nejake dve tri hodiny venujte len cvicisku a parkovaniu a budes sa zlepsovat, chce to len cas a cvik, neboj. 🙂
@nikoleta100
A sorry baby, ze som sa tak rozpisala, nejak som sa nechala uniest...🤣
@heidi4 ja potrebujem vidiet a kedze mam vsade senzory atd, vadia mi. Ked parkujem do praveho uhla, pozeram von oknom ze vidim kolko mozem este ist, ked pozdlzne, vojdem predkom, otocim sa dozadu a cuvnem. Mam skodu superb, cize dlhe auto a keby mam parkovat podla spatakov, asi by som ho uz oskrela.
baby a načo vám je staré auto, keď oškrete nový cudzí mercedes či audi, tak je úplne jedno ako staré je to vaše či? 🙂
@nikoleta100 ahoj, na youtube je na toto asi milion videi. Je to veľmi jednoduché, ked pochopis jednotlive kroky.
@zuzanka.zuzu to je tiez pravda. Takym autam sa vyhybam, parkujem obdalej :D ALe tak aj to pociatocne oskretie o cokolvek, mne to je jedno. Ja trafim aj kanal, vytlk atd. Na moje jazdenie taky srotik staci :D Kamoska ma tiez taky srotik a jej manzel nevychadzal z udivu, ze ona trafi kazdy kanal na ceste :D :D :D
A pamatam si moju prvu ,,vyjizdku" uplne sama. Sla som do obchodneho centra, cesta nacvicena, stres aj tak poriadny a bola strasna zima, mrzlo, zamrznute cesty. Ked som nakupila a sla spat, tak som si zabudla dat dole rucnu brzdu. Len som si v hlave vravela, ze ako to zvlastne smyka na takej zamrznutej ceste. Na co mi zaklopala na okienko pani ( vedla mal chalan jazdu z autoskoly, a to bola jeho instruktorka), ze nech si dam dole rucnu. :D

@nikoleta100 no najlepšie s dobrým šoférom a skúšať do bezvedomia, potom len praxou. Alebo si zaplatiť kondičné jazdy a trénovať s ucitelom autoškoly