Ako sa obliecť do divadla?
Ahojte, možno vám to bude pripadať divné, že sa toto pýtam. Normálne viem, ako sa obliecť do divadla, ale ideme na komédiu, ktorá sa hrá už dlho a viem, že ľudia tam chodia oblečení aj menej formálne, tak neviem čo si dať na seba. Teda ako sa má obliecť žena aj muž. Ďakujem 🙂
@indiankaindi ahoj ja som bola pred týždnom v divadle na muzikály a bola som prekvapená, že to už nie je ako kedysi-tesilové nohavice a elegatné oblečenie. Boli tam oblečení v rifloch a v bežnom oblečení. Trošku mi to vadilo, lebo predsa len k divadlu sa mi elegantne oblečenie viacej hodí.
@traktor ďakujem, ja som si aj myslela, že určite nie rifle, ale nevedela som, či zrovna večerné šaty, alebo stačia nejaké elegantné nohavice a blúzka, alebo niečo podobné 🙂
@marlenka1404 ja som určite proti rifliam, tiež mi to príde trošku príliš prehnané 🙂 Ale práve preto, že viem, že to už nebýva také až strojené, nie som si istá, čo na seba 🙂 Podľa najnovšej etikety ale vraj na muzikál skutočne stačia "slušené a kvalitné rifle". Ale ja by som asi do divadla v rifliach nešla 😕
@indiankaindi vecerne saty je uz teraz podla mna moc..stacia elegantne, alebo pekne nohavice, sukna.. 😉 ..a rifle si môze dat clovek hocikedy, bezne..ale ked sa môze pekne obliect..tak preco to nevyuzit..a divadlo a pekne oblecenie to skratka k sebe ide...
@traktor veď presneto si myslím aj ja, ale nebola som si istá. 🙂 Našla som jedno fórum, kde si chlapík dal biely oblek a čiernu kravatu a všetci na neho pozerali ako keby spadol z duba, ostatní mali rifle a košele 😅 tak som sa bála, aby som fakt nebola príliš veľa, alebo naopak málo divadelne oblečená 🙂
Ahojte ja by som tiež potrebovala poradiť, idem s mamkou do divadla na večerné prestavenie konkrétne na operu a mám teraz dilemu čo na seba 😖 v divadle som nebola cele roky takže čo na seba? Niekde som počula zasadne pravidlo dlhý večer dlhé šaty neviem či to platí. 😉
@tarra Ahoj, no na operu neviem fakt. Ale asi by som si skutočne dala dlhé šaty. Nie večerné, ale nejaké elegantné. My sme v tom divadle nakoniec boli oblečení slušnejšie, ale ma zarazilo, že veľa ľudí malo rifle, dokonca niektorí aj také s dierami, k tomu tričko a hotovo. Ale niektorí zase boli oblečení elegantne, takže je to asi rôzne. Na operu však nepredpokladám, že niekto príde v rifliach, takže dlhé šaty to istia 🙂 Príjemný zážitok 😉
dobrý deň chcela by som sa opýtať čo si mám na seba obliecť do divadla? lebo kamarátka ma pozvala na jej vystúpenie..🙂
Ahojte kocky,
prosim, poradte. Chystame sa do divadla, chcela som si obliect kratke cierne saty, ale neviem co si k tomu obut.... Su cizmy ok? (hnede...) Alebo si musim zobrat lodicky na prezutie?

@indiankaindi pre mna divadlo - urcite nie rifle..cize pekne cisto..a bud sukna + bluzka, kostym, pekne nohavice a bluzka-topik, pripadne svetrik.., hodia sa aj saty..pre pana nohavice+košela...nohavice +pekny sveter.. zalezi uz len na tom ,co mas doma..pekne to skombinuj a hlavne, aby ste sa v tom obaja citili dobre 😉