icon

Ako sa počíta 14 dňová karanténa?

lydia2211
27. mar 2020

Ahojte, len mala otazocka ked som zacala povinnu karantenu 16.3.2020, do prace idem 30.3.2020?
Nieze by som nevedela pocitat ale v maili od lekara som mala datum 31.3.2020 ako praceschopna a dnes som volala ci som v poriadku a zas ina sestricka mi povedalq ze do prace mozem 30.3.2020.
Ak ste niekto v 14dnovke viete mi povedat ako to mate vy?chcem mat vsetko v poriadku. Dakujem moc

gab1sol
27. mar 2020

Zavolaj svojej lekárke, kedy máš ukončenie PN a podľa toho sa zariaď. Ale osobne, ak sa dá, asi by ostala doma čo najdlhšie (ak to tvoja práca dovoľuje).

lydia2211
autor
27. mar 2020

@gab1sol uz sa nedovolam, a v pokynoch som mala, ze oni 14 dnovu karantenu ak je clovek v poriadku automaticky ukoncuju

gab1sol
27. mar 2020

@lydia2211 tak sa drž toho, čo je napísané, nie povedané. Ak máš v maily napísané 31.3.2020, tak práceschopná si od toho dátumu.

11miska07
27. mar 2020

@lydia2211 ak si už 16teho bola doma, tak áno, 14 dní je do 29 a 30.3 už ideš do práce 😉

silvusias
27. mar 2020

Veď normálne do tho 16. by sa ti to malo rátať, to máš do 29. a na ďalší deň ideš práce

miriam11
Odpoveď bola odstránená
fokuska
27. mar 2020

@lydia2211 Rozhodujuci je datum, ktory je napisane na tlacive: praceschopny od: aky datum je tam, od toho datumu mas byt naspat v praci.

lenicka298
27. mar 2020

@lydia2211 my máme karantenu od 17.03.2020. Do práce môže ísť priateľ 31.03.2020 🙂

koronavirus
27. mar 2020

Normálne mám chuť dať do bazáru inzerát že sa chcem stretnúť s niekym kto bol v zahraničí aby som sa mohol uliať z práce. Predpokladám že tá PN neni len tak zadarmo že si vymyslím že som stretol niekoho kto bol v zahraničí, to si aj overujú a teda tá osoba musí dosvedčiť že v zahraničí bola a stretla sa so mnou že?

fokuska
27. mar 2020

@koronavirus "Staci" ze lekarovi zavolas a povies, ze sa necitis dobre. Alebo ze si sa mozno stretol s niekym kto bol v zahranici, tak chces byt zodpovedny a ostat v karantene.

Ako myslis, ze si to lekar overi?

koronavirus
27. mar 2020

Ja neviem ale to sa neoveruje? To vyzerá príliž jednoducho. Lebo to potom by každý zneužíval aby sa mohol uliať z práce... Lebo by sa opýtali kto to bol? A čo im poviem. To je lepšie dohodnúť.

Napríklad pri čelnom skle sa robil taký fígeľ že si sa dohodla s niekym nech ti potvrdí že šiel pred tebou a od neho si dostala kamienok tak ti cez poisťovňu opravili sklo... Niečo také som myslel s karanténou.

fokuska
27. mar 2020

@koronavirus Ano, jasne... uliat sa z prace. Ludia tu placu, ze pridu o prijmy a ty si myslis, ze ti co pracu stale maju sa z nej budu chciet uliat?

Myslis, ze teraz maju lekari a SP cas kontrolovat to? Citis sa zle, boli ta hrdlo, si slaby... potrebujes vypisat.

koronavirus
27. mar 2020

Jasne diky za radu. 😉 Mne karantena neprekaza. U nas nehrozi ze by nebolo dost prace. Naberaju ludi, davaju nadcasy, neschvaluju dovolenky lebo ze je vela prace... Otrokaren. Z takej prace sa clovek rad uleje.