Ako sa počíta 14 dňová karanténa?
Ahojte, len mala otazocka ked som zacala povinnu karantenu 16.3.2020, do prace idem 30.3.2020?
Nieze by som nevedela pocitat ale v maili od lekara som mala datum 31.3.2020 ako praceschopna a dnes som volala ci som v poriadku a zas ina sestricka mi povedalq ze do prace mozem 30.3.2020.
Ak ste niekto v 14dnovke viete mi povedat ako to mate vy?chcem mat vsetko v poriadku. Dakujem moc
Veď normálne do tho 16. by sa ti to malo rátať, to máš do 29. a na ďalší deň ideš práce
@lydia2211 my máme karantenu od 17.03.2020. Do práce môže ísť priateľ 31.03.2020 🙂
Normálne mám chuť dať do bazáru inzerát že sa chcem stretnúť s niekym kto bol v zahraničí aby som sa mohol uliať z práce. Predpokladám že tá PN neni len tak zadarmo že si vymyslím že som stretol niekoho kto bol v zahraničí, to si aj overujú a teda tá osoba musí dosvedčiť že v zahraničí bola a stretla sa so mnou že?
@koronavirus "Staci" ze lekarovi zavolas a povies, ze sa necitis dobre. Alebo ze si sa mozno stretol s niekym kto bol v zahranici, tak chces byt zodpovedny a ostat v karantene.
Ako myslis, ze si to lekar overi?
Ja neviem ale to sa neoveruje? To vyzerá príliž jednoducho. Lebo to potom by každý zneužíval aby sa mohol uliať z práce... Lebo by sa opýtali kto to bol? A čo im poviem. To je lepšie dohodnúť.
Napríklad pri čelnom skle sa robil taký fígeľ že si sa dohodla s niekym nech ti potvrdí že šiel pred tebou a od neho si dostala kamienok tak ti cez poisťovňu opravili sklo... Niečo také som myslel s karanténou.
@koronavirus Ano, jasne... uliat sa z prace. Ludia tu placu, ze pridu o prijmy a ty si myslis, ze ti co pracu stale maju sa z nej budu chciet uliat?
Myslis, ze teraz maju lekari a SP cas kontrolovat to? Citis sa zle, boli ta hrdlo, si slaby... potrebujes vypisat.
Jasne diky za radu. 😉 Mne karantena neprekaza. U nas nehrozi ze by nebolo dost prace. Naberaju ludi, davaju nadcasy, neschvaluju dovolenky lebo ze je vela prace... Otrokaren. Z takej prace sa clovek rad uleje.

Zavolaj svojej lekárke, kedy máš ukončenie PN a podľa toho sa zariaď. Ale osobne, ak sa dá, asi by ostala doma čo najdlhšie (ak to tvoja práca dovoľuje).