Ako sa prestať trápiť názormi druhých ľudí?
Dobre ráno a krásny deň želám.
Veľmi ma trápi, keď o mne niekto nehovorí pekne, keď ma kritizujú alebo sa mi smejú? Ako sa tým netrápiť? Včera som sa napríklad dozvedela, že nevyzerám byť podľa fotiek za vodou, teda finančne zabezpečená, hodil mi to do tváre kolega, ktorý si pozeral moju fotku na FB (mám len jednu viditeľnú foto, všetko ostatné pre priateľov). Dosť ma to urazilo a už mi to šrotuje v hlave a som kvôli tomu smutná a cítim sa ako nímand 🤦
a on má koľko?
@denden77 A asi ani moja domácnosť nevyzerá že som za vodou .
Absolútne by som takú hlúposť od kolegu ani neriešila, povedala by, som mu, že teda ani on za tou vodou veľmi nebude, keď robí tam, kde ja🙂. A potom by som sa tým ani nezaoberala, lebo to naozaj za nejaké trápenie ani nestojí.
@cormeum Ani neviem, myslím, že tak do 30
nepýtala som sa ako žijete, mne je to srdečne jedno.
Ale sama sebe odpovedz, či si spokojná s tým ako sa máte a ako žijete, alebo nie. Lebo tam je podľa mňa základný problém. Ja som napríklad so svojim životom a zázemím spokojná, mňa by nejaký kolega absolútne nerozhodil s jeho blbými rečami. Nechápem, že vôbec si sa s ním púšťala do takej debaty.
Moze mat peňazí ako pliev, ale možno nemá iné veci, ktoré ty máš. Videl ta s priateľom, funguje vám to, on ma niekoho takého? Podľa mňa si potrebuje on sám dokazovať aký je super a žiaľ nevie to inak ako ponizovanim druhých. Smutné. A bežné. Žiaľ.
A este jedna rada-treba sa stretavat a bavit s ludmi, ktori Ta posuvaju dalej, nie deptaju.
že Presvedč ma o opaku... Prečo by som ho mala o niečom presviedčať, bože ja som tak vytočená z toho kkta
@sissy27 Máme prenajatý byť zatiaľ, nie je to luxus ale máme sa dobre a finančné síce nie sme za vodou ale ani nepočítame každé euro.
@cormeum Nie, on tam foto z Dubaja nemal, to ja hovorím že asi by dom podľa neho bola aj by videl že som bola v Dubaji. A ešte aj kolegyňa sa na tom smiala a dala mu za pravdu..
@dskjhfdlkdjhl Jemu sa nevyhnem keďže s ním pracujem
a???
dievca zlate, ak si stastna a so svojim zivotom spokojna, neviem co riesis.. ale mam pocit, ze nie si, inak by si sa nad tym naozaj nezamyslala 😉
v tom pripade, zarabaj cash, jak zarabat vies ako sa "spieva" v jednej "slovenskej ludovej pesnicke" alebo si najdi typka, ktory ta nevezme do zoo v hl. meste ale na safari do kene, co ti poviem 🤷♀️
@denden77 tak asi nie som spokojná, a ten debil že nech ho presvedčím o opaku. veď ja ani neviem čo mu mám nabudúce povedať ak by k niečomu takému došlo, neviem sa brániť.
Stále máš 24 nechápem prečo sa hneváš áno mal pravdu ani ja keď som mala 24 som nebola za vodou. A takisto by ma to vytočilo ale len z dôvodu že je priam netaktny. On keď mal 24 tiež nebol za vodou. Véd je medzi vami plno rokov ktoré on už prežil a svoj život mohol kamsi posunúť to ako keby som svojej mame vyčítala jej už teraz kľud keď nemá doma mňa a brata. My sme tiež boli v podnájme u svokry až teraz ako tak sme niečo vybudovali. A až teraz počúvam ako sme za vodou akurát keď sa pozriem okolo seba nemám ten pocit 🤣a mam 29 a je mi to jedno.
no aj ja by som cakala,ze si sa nejak prezentovala ako niekto,kto je za vodou alebo mozno si mu privelmi oponovala a potreboval Ta schladit,tak vytiahol jedine ,co na Teba ma-fotka na FB.dost zbabele,ale tak...kazdy je iny,tym ho vobec nechcem obhajovat.Ak Ti mozem poradit,nadych,vydych a povedz si-svoj zivot mam vo svojich rukach a poznam svoje priority.teraz citam,kolko mas rokov.Nepoznam teda vela ludi v tomto veku,ktori by boli za vodou.Zvacsa maju povolanie syn,dcera alebo su v zahranici,ci si dokoncili prave vysku.Su vynimky,tych je naozaj pomenej.Je mozne,ze Ti zavidi aj.No vies co?Mozno je to taky typ cloveka,ktory ani nevie,ze Ta urazil,jednoducho ma taky rypavy styl a ocakava,ze mu vtipne odpovies,alebo ze ho odpalkujes.Ked nie,zacne si mono dovolovat este viac,ked uvidi,ze Ta to trapi.
@elizabeth88 Nie, ja zo seba nerobím niekoho kým nie som. Len som mu dost výrazne oponovalaa v debate a on proti mne použil moju foto a ešte sa smial, kkt jeden.
No a neviem,ci bol pri tom este niekto dalsi.Ak nie,tak mal kolega bad day a neries.
Tak je to jasné, chcel ťa ponížiť, lebo sa cítil pritlačený k múru...vieš čo? Už sa s ním o ničom nebav, len o práci...a sprosté narážky ignoruj, akoby si ani nepočula. Chce byť dominantný.
v tom pripade chyba nebude v nom.. serie ta, ze sa trafil.. hoci z mojho pohladu: pracujes, byvas sama (hoci v prenajme), mas auto (hoci starsie).. a tradaa, mas len 24 rokov.. kvantum ludi v tvojom veku zivia rodicia, oni studuju, byvaju v detskej a vozia sa mhd.. nabuduce mu s usmevom c. 7 na damu proste oznam, ze ma pravdu.. pripadne dodaj s este vacsim usmevom "ale... "(dopln podla situacie) 😉
@denden77 Asi áno no on si asi myslí že keď miestnosť v ktorej bývam nevyzerá luxusne a nie je vybavená najmodernejším nábytkom tak sa mám zle
trapi ta co si mysli alebo ta trapi to, ze by si chcela ten luxus a najmodernejsi nabytok a nemas ho? 😎
@denden77 Skôr to, čo si myslí. Mne nevadí že nemám luxus ale to, že ma kvôli tomu niekto uráža
a preco je pre teba dolezite, co si mysli? 😎
@denden77 To keby som vedela, tak by som prišla na koreň problému
No trapi ta to preto, lebo to zranuje tvoje ego. Tak sa skor daj do poriadku s tvojim egom a nebude ta uz nikdy trapit niekto iny a jeho ego
@nevludna Moje ego? No a ako ho dám do poriadku?
je jasne, ze kolegovi sa nevyhnes, ale v praci s nim naozaj nemusis rozoberat nic, co s pracou nesuvisi.
Napisala som to v mojom prvom komentari

@katka8382 Z jeho strany ťažko veď on sa má finančne veľmi dobre ale hlavne že rieši mňa a môjho priateľa a asi keď nevidel foto z Dubaja ale len zo zoo v Ba tak si povedal, že nie som za vodou, že sorry ale nevypadas byť za vodou a ja na to, že tak ty si ozaj na palicu. On mi potom ukázal foto na FB a povedal Presvedč ma o opaku ..