icon

Je ignorovanie vo vzťahu normálne?

Dnes o 18:27

Je podla vas ignoracia vo vztahu normalna? ak sa priatelovi nepaci ignoruje ma aj cely den. Napriklad bola som dlhsie hore vcera lebo som pozerala film. Poslala som mu vecer foto ze pozeram film. Jemu sa to nepacilo a dnes ma cely den ignoroval. Ako by ste to riesili?

Strana
z2
anos18
Dnes o 18:28

@anonym_autor a čo sa mu na tom nepáči, že pozeráš film? Divné

anonym_913908
Dnes o 18:28

A podla Teba je? Podla mna nie je. A neriesila by som to nijak. Hladala by som si normalneho frajera s potencialom normalneho muza do zivota.

crazy_cat_lady
Dnes o 18:29

Vies, ze to normalne nie je.. riesila by som to rozchodom.. si si vedoma, ze ta manipuluje?

anonym_cc1ff1

@anonym_autor koľko má rokov priateľ? 13, alebo 14 a pol? 🙂

autor
@anos18

@anonym_autor a čo sa mu na tom nepáči, že pozeráš film? Divné

@anos18 ze som bola dlho hore a nesla spat skor idealne aby som isla spat o 8.

doriiis
Dnes o 18:30

Načo strácas čas s takým luzrom?

crazy_cat_lady
Dnes o 18:30

🚩🚩 dievca, ber nohy na plecia a tento nedozrety exemplar prenechaj inej

anonym_1830db
Dnes o 18:31

Ja som dnes urobila to isté. On samozrejme je hore do druhej v noci a pozerá telku. A potom na druhý deň z neho nič. Tak som dnes čakala do 09.00 si vstane a ozve sa, potom som odišla a už som mu nedvíhala telefón. Na čo... keby mal záujem, zariadi sa podľa toho.

anos18
Dnes o 18:31
@anonym_autor

@anos18 ze som bola dlho hore a nesla spat skor idealne aby som isla spat o 8.

@anonym_autor nie je normálne, aby riešil, kedy ideš spať. Nehovorím, keby muž chodil každý deň spávať nad ránom, tak asi by som mu tiež dohovárala, že to nie je dobré, ale určite by som ho neignorovala

autor
Dnes o 18:32
@anonym_cc1ff1

@anonym_autor koľko má rokov priateľ? 13, alebo 14 a pol? 🙂

@anonym_cc1ff1 41

autor
Dnes o 18:34
@crazy_cat_lady

Vies, ze to normalne nie je.. riesila by som to rozchodom.. si si vedoma, ze ta manipuluje?

@crazy_cat_lady mne vravi ze mu mam pisat stale ked sa neozvem uz do pol hodiny tak namna utoci ze mu neodpisujem. Napriklad vcera od 6 sa neozval pisala som mu kopu sprav odpisal mi o pol noci s nervami ze pisem iba strucne 😔😔 a som dlho hore a dnes ma cely den ignoroval ozval sa az vecer a zhodil vsetko namna ze ako sa spravam ake mam nervy a ze sa chcem iba hadat . ja mu musim odpovedat okamzite on neodpise aj pol dna

anonym_4e9091
Dnes o 18:36

To je prípad.Manipulátor.Chcel by ti diktovať zivot, aby si skákala tak ako on píska.Ak nieje po jeho začne pasívna agresia, trestanie tichom.Utekala by som od neho čím skôr, kým ta uplne nezmagori

crazy_cat_lady
Dnes o 18:36
@anonym_autor

@crazy_cat_lady mne vravi ze mu mam pisat stale ked sa neozvem uz do pol hodiny tak namna utoci ze mu neodpisujem. Napriklad vcera od 6 sa neozval pisala som mu kopu sprav odpisal mi o pol noci s nervami ze pisem iba strucne 😔😔 a som dlho hore a dnes ma cely den ignoroval ozval sa az vecer a zhodil vsetko namna ze ako sa spravam ake mam nervy a ze sa chcem iba hadat . ja mu musim odpovedat okamzite on neodpise aj pol dna

@anonym_autor kolko mas rokov? Lebo ak 17/18, tak chapem, si este mlada, zalubena, mozno lahko ovplyvnitelna.. ale takato kontrola a obmedzovanie naozaj vo vztahu nie je ok..kopni ho prosim ta do riti.. zasluzis si niekoho, kto ta bude lubit a spravat sa k tebe ako k rovnocennemu partnerovi 🙂

anonym_718f38
Dnes o 18:39
@anonym_autor

@anonym_cc1ff1 41

@anonym_autor a okrem toho, ze ti strazi vecierku co vsetko dalsie je dovodom na ignoraciu, ked nesplnis jeho poziadavky alebo predstavy o tom ako mas zit? Mne sa zda, ze zoznam by bol na viac stranok, zamysli sa. Ked sa nad tym zamyslis a spises vsetky dovody pre ktore ta ignoroval, tak zistis ci je to normalne a aj co mas robit. Ked spises este aj dovody kedy ta obvinuje z toho, ze on je nasraty bude dalsi zoznam a ked spises zoznam poziadaviek, ktore musis plnit to bude dalsi zoznam. Takze dnes vecer ber papier a pis, zajtra rano hadam budes vediet co mas robit

domix147
Dnes o 18:41

@anonym_autor všetky tieto správania sú pochybné a buď ho stopnú hneď alebo ho nechaj ísť...lebo tá psychicky depce...možno kto robila matka alebo otec že u nich bolo takto ticho Ale pokiaľ sa ti to nepáči a spôsobuje ti to niečo čo ti nie je príjemné tak mu to treba raz nevysvetliť chlapcovi aby sa uvedomila keď sa neuvedomí nech táhne k čertu

ariannazara
Dnes o 18:48

Kopla by som ho do zadku ;)))))

anonym_895ec5
Dnes o 18:54

@anonym_autor No keď mu trepeš blbosti celý deň, potom sa nečuduj, že chlap chcem mať večer kúsok kľudu a ignoruje ťa. Veď pouvažuj, kde robíš chybu v správaní.
Ťažko mi ti tu budeme radiť, keď ťa nepoznáme.

bjnr
Dnes o 18:56

To, čo opisujete, nemá s „bežnou partnerskou nepohodou“ nič spoločné. Ide o trestanie mlčaním (tzv. silent treatment). Je to pasívne-agresívna forma manipulácie a kontroly, kedy jeden z partnerov používa odopretie pozornosti a lásky ako nástroj na to, aby druhého dostal tam, kde ho chce mať. Keď si pozriete film a jeho odpoveďou je celodenné ignorovanie, vysiela vám jasný, hoci nevyslovený odkaz: „Pokiaľ sa nessprávaš podľa mojich predstáv, nezaslúžiš si moju prítomnosť“. Vzniká tým podmienený reflex, vy začnete podvedome chodiť okolo neho po špičkách, upravovať svoje správanie, len aby ste sa vyhli jeho chladu. A presne o to v tejto dynamike ide. O moc, nie o vzťah. Prestaňte hrať jeho hru. Vráťte pozornosť k sebe. Keď sa rozhodne mlčať, nenaháňajte ho. Pomenujte hranicu v momente pokoja. Tento vzorec sa nezmení tým, že budete vzornejšia partnerka. Zmení sa len vtedy, keď vy prestanete tolerovať, že vás niekto vychováva ako malé dieťa. Potrebovať chvíľu priestoru je v poriadku. Ignorovať druhého s cieľom potrestať ho alebo v ňom vyvolať neistotu je niečo iné. Prakticky by som sa nesnažila celý deň „naprávať“ situáciu ani ho naháňať správami. Čo vo vás spôsobí jeho mlčanie a prečo máte potrebu urobiť niečo Vy, aby jeho mlčanie skončilo? Hranica vo vzťahu nie je len o tom, čo partner nesmie robiť vám, je aj o tom, čo vy už nebudete robiť proti sebe len preto, aby bol druhý spokojný.

anonym_288336
Dnes o 18:57

Vy nie ste partneri.

autor
Dnes o 18:58
@anonym_288336

Vy nie ste partneri.

@anonym_288336 a co sme?

autor
Dnes o 19:00
@anonym_4e9091

To je prípad.Manipulátor.Chcel by ti diktovať zivot, aby si skákala tak ako on píska.Ak nieje po jeho začne pasívna agresia, trestanie tichom.Utekala by som od neho čím skôr, kým ta uplne nezmagori

@anonym_4e9091 a este ma kontroluje na hodinke, kedy som zaspala kolko krat som sa v noci zobudila. Ked nemozem spat obvinuje ma ze som niekde bola ze som nespala, alebo ked sa casto budim a na hodinke to vypise obvinuje ma ze som sa budila na spravy ze mi niekto pise. Ja si nepisem s nikym okrem neho. musela som si zrusit vsetky socialne siete fb aj instagram lebo ma vkuse obvinoval a sledoval kedy som online a hadal sa somnou ze mi niekto pise

anonym_4cbffe
Dnes o 19:01
@anonym_autor

@anonym_288336 a co sme?

@anonym_autor vy nie ste normálny ani jeden. On lebo to robí a ty lebo toto prehliadaš

crazy_cat_lady
Dnes o 19:02
@anonym_autor

@anonym_288336 a co sme?

@anonym_autor ty si obet a on je manipulator. Ty to nevidis? Ved si precitaj po sebe, co pises.., takto si predstavujes normalny fungujuci vztah,

anonym_58a75c
Dnes o 19:09

Je tu takýto chlap treba? Vazne sa pytam, je ti treba??

anonym_067e2d
Dnes o 19:13
@anonym_autor

@anonym_4e9091 a este ma kontroluje na hodinke, kedy som zaspala kolko krat som sa v noci zobudila. Ked nemozem spat obvinuje ma ze som niekde bola ze som nespala, alebo ked sa casto budim a na hodinke to vypise obvinuje ma ze som sa budila na spravy ze mi niekto pise. Ja si nepisem s nikym okrem neho. musela som si zrusit vsetky socialne siete fb aj instagram lebo ma vkuse obvinoval a sledoval kedy som online a hadal sa somnou ze mi niekto pise

@anonym_autor na akej hodinke?

anonym_19005c
Dnes o 19:13

Len jedno -
UTEKAJ, CO TI NOHY BUDU STACIT !!!

moonlight1210
Dnes o 19:17
@anonym_autor

@anonym_autor ty sa nemas ani obhajovat, ani vysvetlovat, ani sa ospravedlnovat.
Ani sa s nim dotahovat, kto ma pravdu a kto ziada privela.
Ani o tom, ze on ma dvojaky meter na teba a seba. A ze co moze on, tebe zakazuje.

Na to sa ty vykasli. To nie je tvoj problem. To je jeho problem.
On ten problem vytvara, tak nech si ho aj riesi. Nie ze ty to mas potom riesit a prisposobovat sa jeho sibnutym poziadavkam.

Mas mu napisat, ze bud ta bude respektovat, alebo nech sa viac neozyva.

A ak ma potrebu stale cosi kontrolovat, tak nech si kontroluje kazdu polhodinu tlak. A da pokoj.

moonlight1210
Dnes o 19:18
@anonym_067e2d

@anonym_067e2d asi mysli applewatch. Alebo nieco podobne. Hodinky.

autor
Dnes o 19:19
@anonym_067e2d

@anonym_067e2d no na hodinke ti ukazuje cas kedy zaspis, kolko spis kolko prebudeni a tak. musim mat nabitu hodinku vzdy ked idem spat. vzdy kontroluje kedy som zaspala

autor
Dnes o 19:20
@moonlight1210

@anonym_067e2d asi mysli applewatch. Alebo nieco podobne. Hodinky.

@moonlight1210 ano ukazuje to na kazdej hodinke podla mna uz

Strana
z2