icon

Ako sa skamarátiť s prevodovkou?

23. aug 2023

Dievcata a chlapci. Vodicak uz sice mam dlho,ale zopar rokov som nejazdila,lebo nebolo treba. Lenze teraz ma okolnosti donutili jazdit zas. Nemam problem v premavke s dodrziavanim pravidiel, parkujem tiez dost slusne,jedine,co ma strasne pocas jazdy vytaca,je to radenie rychlosti🙈 Ja neviem,kedy sa naucim to radit tak,aby som nerevala ako tur niekedy😂, alebo este lepsie,v naruzivosti hodim 4 miesto 2,kedze ta citlivost paky je velmi jemna. Najradsej by som ju vytrhla a vyhodila von oknom😂 Viem,ze riesenim je automat, ale mame starsie auto ,ale stale plne funkcne, bezporuchove, rodinne vyhovujuce. Skoda by ho bola dat prec. A zas 2 auta zivit nemozeme. Tak je skor otazka, ci a za aky dlhy cas ste sa naucili jazdit tak,ze riadiacu paku uz beriete ako samozrejmost,nie ako nepriatela😂

Strana
z3
sissik
25. aug 2023

jasne, ze ked pred kruhacom stojim lebo je v nom auto a mam mu davat prednost, tak sa rozbieham na 1 a potom pocas tocenia volantom radim 2. Toto chce len cvik a koordinaciu. Ak je s tymto problem, ktory sa neda odstranit cvikom, tak su len 2 moznosti - automat laebo nesoferovat.
Cvicit sa da nasucho aj tak, ze lavou rukou budes akoze tocit volantom a pravou akoze radit rychlosti. Lavou rukou robit kolecka na obe strany a pravou hybat dopredu dozadu

autor
25. aug 2023

@sissik V hlavnom meste😁 Ale na svoju obranu musim povedat,ze konecne sa mi podarila jazda bez chyby💪😁Viezla som nielen muza,ale aj deti a syn skonstatoval,ze jazdim ako ocino. A to on jazdi 20rokov. Joj taky kompliment potesil😊

adka176
25. aug 2023

Kúp si automat a nevymeníš ho už nikdy

doriiis
25. aug 2023

MK je čarovný.Miesto toho,aby niektoré zdokonaľovali seba v niečom,čo im možno tak nejde radia radšej kúpiť automat a vlastne si len potvrdiť že sú lenivé a neschopné sa niečo naučiť.Zasnem.
Preraďovanie nie je jadrová fyzika.S tréningom sa to naučí aj cvičena opica.

pavol2010
27. aug 2023

Problem mladych vodicov je,ze preradzuju rychlost rychlo,tym jasne rychlosti pomenia,co nieje az taky problem. Nas este v minulej ere ucili. Predstav si ze počuvaš hudbu a nohou si tlapkas do taktu.
To iste rob v aute pri rozbehovani. Stlac spojku zarad 1 rychl.stupen a jemne do taktu tlac na plynovy pedal a pustaj spojku. Ked uz citis auto sa rozbehuje👍 pridaj jemne plyn a pomalicky spojku pust. Je to sila zvyku. V nedelu su parkoviska prazdne zajdi na take a uc sa rozbiehat. Coskoro to bude rutina.
To ze auto motor zareve,ci mas skakajuce palivo to je ok, to sa stane kazdemu na zaciatku.ziadny stres,a skusat dookola. Good luck

denisaaairdacova
27. jan 2024

Dobrý chcela by som vedieť že kedy vie človek že kedy musí zaradovat

Strana
z3