Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?
Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.
@bloger Vôbec nič si nerob z týchto blbých komentárov. Tiež som to zažila na vlastnej koži, síce psa nemám, ale mám mačku. Čo sa tu už znieslo na moju hlavu za to, že som si ju dovolila nedať vykastrovať, ani nejdem písať. Predpokladám, že u psíkov to bude podobne: nachystaj fenke "pôrodný box", čiže nejaký vhodný pelech, vystlaný čistými handrami. Mamička si s pôrodom aj starostlivosťou poradí aj sama. Keď by mala nejaké problémy, tak potom navštív veterinárna. Ale ináč by to mala zvládnuť sama, bez vašej pomoci. Držím palce.
@h2 a zamysleli ste sa niekedy aspoň na chvíľu čo ked je pravda na opačnej strane? Alebo ste sa nikdy nad tým nezamýšlali že na tom niečo pravdu bude a mýlite sa vy s vašou teóriou o nekastrovaní..ak by bol každý s vašim názorom máme na Slovensku miliardu psov a mačiek a prekračujeme ich na uliciach
https://veterinanitra.sk/starostlivost-o-stenia... a hlavne konzultujte s veterinarom všetko keďže nevies moc toho o psoch ako čítam. Myslím to v dobrom. Nemáš chovnu stanicu, množíš, nemôžeš preto vedieť najdôležitejšie veci ohľadom steniat.
Hlavne dúfam, že nejde o dvoch merle psov.
@bloger skoda ze sa geneticke testy nerobia aj niektorym zenam...hned by bol svet krajsi a vzduch cistejsi .. pre istotu si najdi aj najblizsiu pohotovost ak by bolo treba ist na cisarak .. inak sa nemas coho bat .. priroda je mocny pan ona sa postara a dala aj zvieratam instinkt matiek 😉
@bloger na zaciatok isto nie staci im mamina..postupne ked otvoria oci tak sa rozkukaju rozhybu a zacnu robit neplechu bude ich treba uz dokrmovat na kvalitnych granulach je napisane od kolkych tyzdnov su vhodne..treba mysliet aj na maminu a v tomto obdobi zainvestovat do kvalitnych granuliek a maska aby mala vela sil na zotavenie po porode a na vyzivu pre vsetky steniatka
@anonymanonym 😢😥 preboha aspoň snáď toto sa nestalo..aj keď na Slovensku by ma to neprekvapilo. Opýtajme sa na to prosím.
priroda nam nedala "ciste" plemena .. prave to su poprekrizovane psy z kt sa vytvorila rasa ,, priroda nerozoznava plemena .. to len ludia si musia vsetko urcovat skatulkovat hadzat papiere a "znacku" lebo inak to nema hodnotu .. v utlkoch niei zial len krizence ci psy bez rodokmena .. su tam lebo ludia su aky su .. lebo ludia davaju prednost pred aqkoze cistotou a znackou ... keby neboli taky majetnicky neexistovali by mnozitelia a ludia by si nekupovali len to pekne ...
@rooberta chapem, co chces povedat, ale existuje aj moznost, ze niekto po steniatkach tuzi a chce si ich nechat, alebo ich planovane rozdat v rodine. Nie kazdy zmyka svoju sucku kazdy rok na vyrobu steniatok na predaj.Ano, je nezodpovedne mat sucku a nechat ju kazdorocne oplodnit susedovym strapacom, ale preco by ludia mali mat psy len vylucne z chs alebo z utulku, ak im vedia sami zabezpecit dobry domov? My sme dostali orieska od spoluziacky, bol to zdravy verny psik, milovany a bol to riadny krasavec, vsetky deti spoza plota po nom tuzili. Psiky v utulku su tam chybou ludi, ktori boli nezodpovedni a nevedeli sa o ne postarat, to neznamena, ze ini ludia kvoli tomu nemozu mat vlastne steniatka od svojej sucky, ked su ocakavane a zabezpecene.
Zlo vo svete nepochadza iba z nezodpovednosti ci ziskuchtivosti maiitelov suciek, ale aj z tvrdosti srdca voci ludom, o ktorych nic nevieme, ale ich odsudime ci obvinime z klamstva
@bloger a potom že sú plné útulky a ulice psíkov bez domova, keď človek, čo nemá ani základné znalosti o psoch, ich hneď namnoží. Áno, všetko čo nieje chovateľská stanica a dá si namnožiť psa je množka.
@zojazoja nepotrebujem nic studovat .. ja sa nepotrebujem hrat na boha a urcovat kto bude mat steniatka akto nie .. preco clovek neurcuje toto cloveku? preco musi rozhodovat za suky ci budu mat moznost stat sa matkami? vsetko s mierou .. ako sa vravi a ked vsetko tak vsetko vratane vasho zmyslania lebo uz to zacina byt fanatizmus 😉
@janetinka27 ja som túžila aspoň raz vychovať šteňatá. A tak som si kúpila fenu s PP, venovala som sa aktivitám prislúchajúcim plemenu, aby mala čo priniesť do chovu, absolvovala som s ňou všetky vyšetrenia |RTG, oči, atď|, dala som jej spraviť genetické testy, riadne som ju uchovnila, založila si chs, radila som sa s chovateľom a poradcom chovu o vhodnom krycom psovi, naučila som sa všetko o starostlivosti o gravidnú fenu, o pôrode, odchove šteniat a fázach vývoja aby pošlem do sveta pripravené šteňatá. A až nakoniec som si sen splnila. Kvôli jednému vrhu. Len ľahostajný nezodpovedný človek bude v dnešnej dobe kvánt informácii obhajovať množenie.
@anonymanonym a preto si si teraz zalozila profil aby si nam to oznamila? jednym jedinym prispevkom a to tu 😀
@anonymanonym a? Vyrobila si stenata, ktore zodpovedaju nejakemu popisu rasy. Tvoj sen. A kde je povedane, ze na svete mozu zit len psy, ktore vyzeraju a maju vlastnosti nejakej rasy? Preco by sa mali rodit len psy, ktore maju nalepku kvality? Lepsie moze zit krizenec spica ako ukazkovy mops, ktoreho zivot je asi utrpenie. Len ludia si vymysleli a ustalili rasy pre svoje potreby a podla svojich predstav. Chudak papierovy vlciak v jednoizbaku, to by ma trapilo viac ako to, ci ma nejaky orech papiere.
@anonymanonym a teda, myslim, ze nie kazdy vrh bez papierov je mnozenie, rozumne sa to da posudit.
@janetinka27
Skúsim stručne opísať, akú katastrofu vidím ja za banálne znejucou vetou " veď my sme sa len chceli potešiť z potomka nášho milovaného psíka." Ak sa nebudeme baviť o tých úplne mini a malých plemenach, ale o stredných až veľkých ratajme s tým, že sa nám narodi tak 5 až 13 kusov šteniatok. Jedno si necháme, naša túžba tešiť sa z potomka nášho milovaného psíka je teda uspokojena, ostatné rozdame našim blízkym, kamarátom, kamaratom kamarátov v dobrej viere že o šteniatka bude pekne postarané a dalej si žijeme svoj zivot. Lenže kamarátov kamarát sa tiež rozhodne že sa chce potešiť z potomka svojho psíka a dá ho nakryt, šteniatka rozdá bohvie komu, bohvie do akých rodín, kde sa samozrejme môžu množiť ďalej. Další kamarát, ktorý dostal od nás šteniatko síce netúži po potomkovi svojho psa, ale pes ujde a nakryje susedovu fenu, sused nešťastný s nechcenymi 10 stenatami na krku ich v lepšom prípade zanesie do prvého útulku čo má po ceste, v horšom ich hodi do prvého jarku čo má po ceste. A tak ďalej a tak ďalej, proste je to nekončiaca pyramída a obrovská nezodpovednosť takto množiť. Lebo nikdy nevieme u koho tie naše šteniatka naozaj skončia, ale dobre vieme aki sú ľudi a ako sa dokážu správať k zvieratam. A toto je len jeden z mnoha aspektov prečo nie je nekontrolovane množenie dobrý nápad, o zdravotných následkoch písať ani nebudem.

@rooberta Poškrabkaj sa a netrep hlúposti.