icon

Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?

bloger
16. apr 2023

Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.

elmivelmi
16. apr 2023

@anonymanonym keb si tie peniaze na tie somariny geneticke testy a pod venovala detom ,co nemaju co jest.Ale ty si hrdinka lebo minas peniaze na uplne nezmysly.

elmivelmi
16. apr 2023

@janetinka27 a potom tie chudence preslachtene psy cely zivot navstevuju veterinarov,lebo maju same zaoaly a alergie;/A to nehovorim ze niektore tie preslavhtene psy vyzeraju zufalo skaredo ako ten mopsik,ratlik,civava a podobne uboziatka,co nevyzera uz ani ako pes ani macka ale nieco medzi.

zojazoja
16. apr 2023

@syslik81 precitaj si ten dlhy príspevok co napísala rooberta
.škoda, že sa jej nechce už písať ďalej o chorých a degenerovanych stenatach od mnozitelov. Chápem ju ale, to by boli ešte dlhšie príspevky. Tebe sa nechce nič študovať ako vlastne prebieha správne krytie, ale ...vid tvoje príspevky. Absolútne nemáš potuchy o tom. Úplne hlúposti si napísala.

elmivelmi
16. apr 2023

@rooberta a ty si myslis ze s pp psami sa jedna ukazkovo?Tiez nevies kde skoncia v akych rukach a v akej vychove.Proste kto chce mat psov a stenata bude ich mat a je jedno ci budu s pp alebo bez.A hlavne bez po nestoji aspon 1000€ ka niesom zrafena aby som za psa dala 1000 za to ze je zmackovy ked mozem mat s bazara za 100.A hlavne ja by som nemnozila ani papieroveho a ani bazaroveho.To nieje o tom.Nie kaudy kto ma psa z nazara hned mnozi kazdy rok.Naozaj trapne co riesite a na co sa stazujete.

zojazoja
16. apr 2023

@elmivelmi to nie je preslachtenim, ale tým nakrivanim kade tade

janetinka27
16. apr 2023

@rooberta a mozno si proste steniatka rozdaju a budu zit stastne a spokojne a zodpovedne.lebo aj zodpovedni ludia medzi nami su. Nech si kazdy zodpoveda za to sam, ked chce mat steniatka a ked sa vie o ne postarat. To ze niekto iny je nezodpovedny a plni svojimi steniatkami utulky alebo ich topi v rieke ci vyhodi v krabici, to sa bude diat stale, lebo taky clovek sa na osvetu vykasle. Pretoze ak budes robit osvetu o nemnozeni, tu chs alebo utulok navstivi iba zodpovedny clovek. A tento zodpovedny clovek by dokazal regulovat a zabezpecit potomkov aj od vlastnej sucky. Ale nezodpovedni ludia, ktori sa o psa nestaraju, budu nadalej svoje psy nechavat bez dozoru a budu mat plnu sopu mladych kazdy rok alebo ich budu mnozit a privyrabat si. Problemom nie su zodpovedni ludia, ale ti nezodpovedni.

syslik81
16. apr 2023

@zojazoja neodpisujem -lebo vy ste sfanatizovane osoby co maju a vzdy budu mat svoju pravdu a rozpravat sa s vami nema vobec ziaden vyznam .. ano zvierata sa premnozuju aj ludia a davame ludi katsrovat? mame snad ludsky chov pod kontrolou? a pritom aj mnohy ludia su zdegenerovany podmriemerny zaostaly etc ... ale my niesme bohovia my nesmieme a nemozme urcovat kto sa kedy rozmnozi ... keby ludia neboli ludmi nikdy by problemy podobne nevznikali .. a snaha po cistej rase - pi.ovina jak mraky .. preto sa uz ani nebudem vyjadrovat .. otazka bola kao sa postarat o steniatkja-odpovedala som a tym to pre mna hasne .. s vami si uz naozaj nemam co vymenit kedze nesuhlasime jedna s druhou .. a mudrejsi ustupi-takze sa porucam ..

zojazoja
16. apr 2023

@syslik81 premnozeni ľudia dostali taky dar, vola sa to, že sa vedia postarat o seba. Premnozeni psy nie. Dovidenia.

h2
16. apr 2023

@bloger Nie, šteniatka budú piť materské mlieko. Len keby mala mamička problémy, tak sa poraď s veterinárom. Ona samozrejme bude potrebovať zvýšenú dávku krmiva aj vody.
Predpokladám, že si už oľutoval, že si sem tú otázku dal, tak ak sa už nič nechceš spýtať, mohol by si zvážiť požiadanie admina o zmazanie diskusie. Dosť sa to tu zvrhlo.

janulik2008
16. apr 2023

K otázke, tak ak všetko bude ok tak o šteniatka sa postará fenka, akurát treba aby mala nejaký box a tam mala kľud. Inak to fenka zvládne sama.

K tomu množeniu, tak nám sa raz stalo že susedov pes preskočil plot a bolo, odvtedy sme šteniatka nemali, bolo ich tuším 9. Psa máme bez PP a boli sme pre neho takže sme videli, ako žijú atď. Čo sa týka CHS, tak okolo psov nie ale okolo mačiek som zaregistrovala tuším to bola CHS z KE kde pani predávala choré mačiatka, myslím že všetky uhynuli. Tuším to aj v Reflexe bolo, ale ako to skončilo netuším. Takže možno aj preto dosť ľudí dáva od CHS ruky preč. Mali sme 2x mačiatka od dvoch mačiek a bolo o ne kráľovsky postarané, keď som dala na FB foto do jednej skupiny mačku ktorá ležala v bedničke tak sa to zvrhlo lebo že mačku týrame lebo spí v bedničke, pritom tam bola práve kvôli tomu aby tam vošli a mohli sme vysvetľovať koľko sme chceli, mali svoju pravdu pritom o mačatá bolo kráľovsky postarané. Mačky sme nakoniec dali kastrovať, kocúra od jednej z nich sme tiež dali kastrovať a stále sa odhodlávam že vezmeme nejakého drobca z útulku ...

mariska1989
16. apr 2023

Pekné že sa staráte o šteniatka ktoré ešte niesu na svete ale tu sa treba starať aj o ňu teraz. Ako je že jej pridáte viac jedla , aj granule pre záťažové psi aby mala všetko čo treba , pripraviť pôrodný box aby si naň aj zvykla ale aby si tam už aj odpočívala, kúpiť si podložky pod ňu a šteniatka , potom ich často meniť,máte fenu naporiadok odčervenu pred krytím ?

bloger
autor
17. apr 2023

@mariska1989 Kupujeme jej tehotenské granulky. Má všetko potrebné zdravotne je v poriadku. Len ideme toto prvý raz riešiť. Nemali sme predtým sučku. Preto som sa pýtal aby sme niečo nezanedbali. Tu ma ale bezcharakterne označili za množiteľa. Pričom o danej situácií nevedia nič. To je tu už ale bežné. Kúpili sme ju od nejakého pána. Doteraz si pamätám ako tu pobehovalo také malé klbko. Ako plyšová hračka vyzerala.

bloger
autor
17. apr 2023

Pripúšťali sme ju čo sa úplne normálne robí. Najskôr moc nechcela. Odchádzala veľmi taká smutná. Ale potom už to bolo stále lepšie. Ten pes tak vyskočil a pozeral na ňu. Tak teraz bude hádam platiť alimenty. Však bude mať deti. Máme v pláne šteniatka predať. Ju sme kúpili asi za 200 eur.

elmivelmi
17. apr 2023

@bloger a ten pes je tiez kolia,oba su kolie?Kedy budete predavat?Ja by sim chcela na jul.

elmivelmi
17. apr 2023

@zojazoja nakrivene,,co pod tym myslis?No taka cistokrvna civava je chuda uz dost preslachchtena alebo doga to su naozaj skarede osy,co sa uz na psa pomaly ani nepodobaju,alebo ten anglicky buldog ,hrozny a slintaba smrdi,a vidis vsetko papierove a take ubohe,kde nejaky krizenec z ulice je zdravsi a sxhopnejsi.Vidis to su tie pp psy.

ghostsgirl
17. apr 2023

@bloger neviem ci je mi viac zle z teba ako mnozitela alebo z tychto mamiciek, co sa ta zastavaju...uplne vidno ako o tom nemate ani sajnu, ale hrrr hrrr budeme mat mladatka, lebo CHCEME... Ani zakladne veci si nepozistujes a ked uz je fenka gravidna, tak potom sa pyta na modrom koni 🤦Mozno za to ani nemozete, lebo hlupaci si vacsinou svoju hlupost neuvedomuju, ale to zial tych chudatam zvieratam nepomoze...baby tu vysvetlili toho dost, ale to je ako hrach na stenu hadzat... Ale vysvetlovat treba...ak si co i len jeden clovek nieco z toho zoberie, tak to na zmysel...

bloger
autor
17. apr 2023

@elmivelmi Neviem to má sestra s manželom. Nebol som priamo pri tom. A si niekde z okolia ZA? Ona bude mať čo vieme od veterinára 6 šteniatok. Predávať neviem kedy je vhodné. Príde mi to také surové jej zobrať detičky. Tak ale taký je život. Jedno si chceme nechať. Je dosť záujemcov tak uvidíme. Daj vedieť ozvi sa mi.

bloger
autor
Odpoveď bola odstránená
ghostsgirl
17. apr 2023

@bloger ano si mnozitel, uz ti to tu bolo vysvetlene viac krat, ale stale sa nechytas :D prosim ta za tych psov, aspon si nastuduj nieco o tom. A nedavajte tie chudence stenata prilis skoro od mamy, to je dolezite. Inak rozumny clovek si ani kvetinu nekupi bez toho, aby si precital nieco o starostlivosti, nie to este zviera.

bloger
autor
17. apr 2023

@ghostsgirl Pouč ma ked si taká múdra. Je zlé, že chceme mať radosť zo šteniatok?

volterra
17. apr 2023

@ghostsgirl ale čo ty vôbec nechápeš? 🤦Veď oni chcú mať len radost zo šteniatok. A ty im to nedoprajes?🤷 Irony off. Ich vôbec nezaujíma, čo bude ďalej so psami, veď oni ich plánujú predať, aj keď s ťažkým srdcom, ale peniaze sa zídu každému a akýmkoľvek spôsobom a od kohokoľvek. " Jdu blejt, velebnosti".

ghostsgirl
17. apr 2023

@bloger ja nebudem opakovat to, co ti tu uz baby popisali...ano je to zle, ze mnozis hala bala, dokonca velmi zle. Ja sama nemam sajn ako presne zvladnut porod psa a naslednu starostlivost o steniatka, lenze ja nie som mnozitel ako ty ani chovna stanica, takze nepotrebujem tuto vedomost. Nezvyknem davat skolenia zdarma ludom, co ma urazaju, ale v tomto pripade by som to spravila pre dobro tych chudeniec, ale zial nepomozem, nakolko sa nejdem montovat do niecoho co neovladam. Skus to nabuduce aj ty tak spravit. Teraz ta len poprosim nastuduj si z relevantneho zdroja info (knihy, odborne clanky na nete, nie MK preboha!), nech to ta fenka zvladne a nepredavaj stence len preto, lebo vidis zisk 200 eur za stena, aspon si over do akych ruk pojdu....

kristie571
17. apr 2023

@bloger ano, ste mnozitel. Gratulujem, utulky praskaju vo svikoch z premnozenych psov z osád a z kade tade a tu si dalsi rozmyslel, ze necha pripustit svoju fenku. Pre svoje blaho, uplne bez znalosti a este si dovoli sa to verenje spytat niekde na fore. Robit to pre vidinu zisku, lebo JA CHCEM, to je uzas. Chudak Vas pes. To vy premyslate ludia vobec troska ?
Za prve, mate psa borderku za 200€ ta asi nebude CISTO krvná s PP. tak isto tie dalsie psiky co budete mat, zial budu to miesance, pokial sa chcete prezentovat ze mate konkretne plemeno psa, musite mat k nemu rodokmen, inac je to miesanec a vy ste mnozitel.
Pokial by ste mali fenku s pp a mali ju uchovnenu, pripustili ju vramci chovu, nemali by ste potrebu pytat sa na fore 2 tyzdne pred porodom CO ROBIT SO STENIATKAMI.
Ak by ju mate s pp a date si ju svojvolne prispustit, mate problem vramci CHS odkial ste ju brali. Je to tak isto mnozenie! Tie chovné stanice konkretnych plemien nefunguju hala bala len tak z buka do buka. Ti ludia sa tomu plemenu venuju roky a vedia co robit so stenatami.
Akoze pardon, hnevajte sa kolko chcete, ste proste dalsim z mnohych mnozitelov, ktory to ide robit len za ucelom zisku.. hanba Vam..

Ked UZ ste sa tak rozhodli mat stenata, kvoli svojmu egu. Aspon si nastudujte zakon co hovori, v kolkych tyzdnoch moze odist stena od matky ! Je to 8 tyzdnov. Odcervene so zakladnymi ockovaniami. Je veeeeelka pravdepodobnost, ze stenata z nesledovaneho chovu, z mnozky, budu odovzdane novym majitelom v nizsom veku a casto krat su odovzdane s parazitmi a pod.. to, mat stenata aj nieco stoji. To nie je ze len za stena dostanete urcitu ciastku po ktorej idu rozkosne stenata na inzeratoch. Vzhladom k tomu, ze sa 2 tyzdne pred porodom pytate na MK co robit so stenatami, nepredpokladam vysoku starostlivost z vasej strany. Bohuzial.
Keby viem, ze uz som si neustriehla doma fenu, (coz mne by sa nestalo, nakolko som uvedomela a viem, ze bPP fena ma byt kastrovana aby sa dalsie stence bPP nemnozili!) a viem ze bude mat stenata, tak studujem od prveho dna co robit .. tym ze jej kupite granule pre gravidne z vas nerobi chovatela..

ghostsgirl
17. apr 2023

@volterra keby si nechali cely vrh a vychovali a aj dochovali kazde jedno steniatko z vrhu ako v rozpravke 101 dalmatincov, ver, ze by som im to s radostou dopriala, lenze autorovi ,co si uz aj tu zhana ksefty a prejavil ochotu predat este nenarodene stena prvemu anonymovi, co sa ozval, tak nie toto im nedoprajem sebcom hnusnym.

bloger
autor
17. apr 2023

@ghostsgirl Jasné lebo tu ženy nikdy nemali šteniatka v rodine. A nikdy nepotrebovali radu ohľadne psíkov. Strašne si trápna. Nemá cenu sa s tebou ani baviť.

ghostsgirl
17. apr 2023

@bloger radsej budem trapna ako sebecky hnusny primitivny mnozitel

bloger
autor
17. apr 2023

@ghostsgirl Tak ked sa pýtala, že má záujem tak ju mám poslaťč do riti? Sa zamysli už trocha. Kde som povedal, že ich ideme hned predávať. Ty si sebecká a hnusná.

h2
17. apr 2023

@bloger Radila som ti, aby si diskusiu nechal zmazať. Keď sa chceš radšej namiesto toho hádať s mamičkami na koni, urobila som to za teba. Potrebné info si už dostal. Dúfam, že to tu čoskoro zmažú.

bloger
autor
17. apr 2023

@h2 Požiadal som o to nechcem sa hádať. Ale nikto ma tu nebude urážať. A robiť zo mňa niečo čo nie som.

h2
17. apr 2023

@bloger Tu nevyhráš. Lebo keď má niekto chovnú stanicu a pripúšťa fenky každý rok, alebo aj dvakrát ročne, je to v poriadku. Keď chceš svojej fenke dopriať raz za život šteniatka, tak si fuj fuj hnusný množiteľ. 🤷🏻‍♀️