Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?
Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.
@simca06022011 Viem, že to všetko niečo stojí. Postarané o ňu je dobre. Ale 1000 eur mi príde úplne prehnané.
@bloger vieš ako prebieha krytie psov v chovných staniciach? Vieš, že tam je obrovská kontrola zdravotných veci než psov nakryju? A ak nevyjde dobre rengeny a iné zdravotné kontroly, tak psov nekryju. A vieš prečo? Aby sa nerodili stenata so zlými chrbticami, kĺbmi,očami, šteňatá s kadejakymi neuro poruchami. Pretože náklady na liečbu takýchto chorých psov sa potom vysplhaju na tisíce eur. A potom to tak dopadne, že takéto psy končia na ulici alebo zubozene choré v nejakej " super" rodine na dvore.
@bessie12 vies, ono zalezi na tom, ake je to plemeno. Ucast na xy vystavach dookola nie je vobec nutna. napr pre viszlu su podmienky taketo: 1. Účasť na bonitácii KCHMS-VCS s výsledkom posúdenia "kandidát chovu"
2. Výstavné ocenenie - výborný alebo veľmi dobrý na Klubovej výstave KCHMS-VCS alebo Špeciálnej výstave KCHMS-VCS v niektorej z tried - stredná, otvorená, pracovná alebo šampiónov.
3. Pracovné skúšky:
JSS I., II., III. cena, známka z nosa minimálne 3
+ Chovné skúšky maďarských stavačov (ChsPL)* v I., II. cene
4. Výsledok vyšetrenia na dyspláziu bedrových kĺbov (DBK) max. B**
5. Plnochruposť.
(to je cisto pre informaciu, toto absolvovat nie je lacna zalezitost, a je to casovo narocne, ALE treba dodat, ze zaujemca o steniatko, naozaj dostane polovnickeho psa, s povahou aku ma mat, exterierom aky ma mat.. )
A nie nie je to jedno ako @janetinka27 pise... :D ked ti to je jedno, kup si samozrejme akehokolvek psa. Nikto nebrani... ale budu ludia, ktori budu proti. Netreba sa tvarit, ze chs su zlo a vlasnte mnozit psa je v pohode, ved co?
Ved preboha uz ani ovcu, ani kozu si nemoze clovek doma len tak mnozit, ako sa mu zachce...
@bloger ano, pride ti to prehnane, lebo ty na svoje steniatka nevynalozis ani tretinu tych nakladov, co seriozna chovna stanica, lebo nemas sajnu co starostlivost obnasa...
@ghostsgirl Hlavne, že ty vieš čo obnáša. Nie sme milonári ale máme dosť na starostlivosť. A hlavne lásku k zvieratkám. Ty nerozhoduješ o tom koľko na čo vynaložím. Tak radšej nepíš bludy.
kamaratka mala psa z chs, bol osmy z vrhu, velky drahy pes, v dospelosti mal skoro 90 kg. od stenata bol chory, nezral ziadne granule, minula na neho majland, mal dierky v labkach, ekzemy, chore klby. ano, starala sa o neho poctivo a dozil sa 10 rokov utrpenia. minule obrovske peniaze.
mame psa, odmalicka je na barf strave,ma pohyb, vybeh, kamaratov, je ockovany a spokojny. ma 9 rokov a bol uz aj chory, mal zapal na koreni zuba a veterinar mu ho vytrhol v narkoze. ako maly bol aj na vycviku na ranci. nas pes nas vela nestoji. dufam, ze mu vydrzi zdravie. papiere nema, ale je krasny.
@simca06022011 mne to vysvetlovat nemusíš, lebo ma to vôbec nezaujíma. Chcela som si kúpiť psa pomeranian, ale odradila ma ta cena takmer 2000€. Tak čakám až mi to niekto kúpi ako darček 🤷♀️ preto sa vraciam k akvaristike
@simca06022011 ale ved ja nevravim, ze chs su zlo. ale ze nemozes nutit ludi kupovat psa iba papieroveho a iba cistu rasu. to je cele.
ano, nech si polovnik kupi polovnickeho psa a pastier pastierskeho, nech si hocikto kupi civavu alebo bernardina, je to jeho vec. nech sa tesi z jeho vlastnosti a z krasy plemena. ale mne to je jedno, to je jeho zivot a jeho radost.
@bloger ty si strasne jednoduchy, skoda nieco vysvetlovat fakt
Ahoj ,vychovala som nejaké šteniatka keď som mala malinoisa .Priprav si veterinára ,nech všetky skontroluje aj sučku keď porodí.Kazdopadne ,daj pozor aby sa nemotali šnúrou okolo krku a pod .Mala som jedno ,ktorému som doslova dávala masáž srdiečka..(prežilo) 😊 priprav im miesto kde s mamou budú vyrastať ,najlepšie niečo ,z kade sa nedostanú ,prípadne sa im tam nedostane nečakaná návšteva ( k nám sa dobíjal ježko) 🤣
Po ďalšie je to proste starostlivosť takmer ako o dieťa ,ak nejaké šteniatka majú málo ,nepriberaju,treba ich prestriedat pri sucke.Kazdopadne kúpiť na dokrmovanie niečo v každom prípade keď budú väčšie .Sučka bude nervózna a ako začnú rásť tak ju budú hrýzť,škrabať a nebude chcieť toľko kŕmiť mladé ..
Dúfam ,že som trocha poradila 🙂
Bože, ženy, toto myslíte vážne? Táto diskusia je čistý hnus. Tak napríklad ja osobne by som NIKDY nedala za psa 1000-2000 eur len za to, že je z chovnej stanice, radšej si vezmem od "pána/dámy" alebo z útulku. Momentálne psíka nemáme, pretože pred 3 rokmi zomrel, ale máme 4 mačky a tie sa majú ako prasce v žite - sú pravidelne očkované, odčervené minimálne 4krát do roka, papajú len prémiové granule - a ani jedna mačka nie je z chovnej stanice, jedna je od pána/dámy, 2 z útulku a tretiu muž našiel na ulici, bolo mu jej ľúto, tak ju doniesol domov. Rovnako keď sme mali psa, bol to kríženec a dostal všetko čo potreboval. Žiaľ, ochorel, za veterinára sme vysolili nenormálne prachy, rovnako za lieky. Psík dostával kvalitné granule, konzervy, aj mäso (výhradne tepelne spracované, lebo surové sme mu dávať nechceli). Takže to, že niekto odmieta zaplatiť premrštenú sumu chovnej stanici neznamená, že sa o zvieratko nebude vedieť postarať.
@veronikalubko Teda, že či trochu. Určite viac ako tie rýpalky tu. Dakujem tebe aj janetinke a ostatným babám ktoré majú srdiečko na správnom mieste. Nemajú potrebu hnusne urážať a vedia podať pomocnú ruku. Takýchto ľudí si vážim.
@mima1608 ta suma nie je premrstena...inak je strasne smutne, ze za hovadiny ludia su ochotni davat rozne cifry, ale do clena rodiny neinvestuju...nehovoriac o tom, ze by tym nepodporili utrpenie jeho surodencov
@mima1608 👍 súhlasím...
Tu každá "zozrala" múdrosť sveta... 🙂 Teraz zožerú mňa možno ale je mi to jedno .. Názory sa líšia a hlavne v novej dobe plnej materializmu, značkovych "psov" v úvodzovkách..
Predsa aj tie čo niesu čistokrvne si zaslúžia lásku...
@mima1608 to si ty. Ale výstup zo svojej zóny a preluskaj si rôzne weby organizácií, ktoré zachraňujú psov. Premnozenych. Mnozenych kade tade. Prejdi sa po dedinách ako to vyzerá vo dvoroch. Po cigánskych osadách. Po asocialoch bielych. To, že ty to nevidíš neznamená, že sa to nedeje.
@ghostsgirl to o čom hovoríš? Ako napríklad naše zvieratá trpia? To čo hovoríš je nezmysel a štekáš na zlý strom.
@zojazoja a tu je niekto v tejto diskusii, kto ma dvore zablateneho vychudnuteho psa, alebo je tu niekto z osady? alebo je tu niekto biely asocial? tu sa vsetci o svojich psov staraju tak, aby psovi nic nechybalo. tak robte osvetu tam, kde dochaza k tyraniu
@janetinka27 označila som snáď niekoho tu kto tyranie svojho psa???
@mima1608 pisem niekde, ze tvoje zvierata trpia?! tvoje mozno netrpia, ale jeho dalsich 5+ surodencov mozno ano. Ale to vas uz nezaujima, hlavne, ze mate lacne stena... Keby mnoziari zistovali, co sa s ich odchovancami stalo a ako dopadli mozno by ich to prinutilo sa zamysliet nad sebou...
Je tu zbytocne diskutovat, kedze tu sa miesaju jablka s hruskami. Mnozenie psov s laskou ku psom. To su dve uplne ine veci. Detto nik tu nepise o tyrani psov :DD A o tom, ze keby sa to nekontrolovalo, tak tu o 20-30 rokov nemate ziadne riadne plemeno, iba same mixy, ani nehovorim... Ale zase robit dramu pri jednom prispevku, ohladom steniatok, zbytocne 🙂 Tieto neoficialne "stanice" vyzeraju inak.. ale idu si ludia nohy dolamat, aby si tam psov zaobstarali, lebo kazdy ho musi mat.. ze potom tie jedince musia zachranovat v utulku, 4-5r psiky v zivote neboli na prechadzke, koncia vyhodene na ulici, atd... to nik nevidi:D choroby tiez nie.. ved co.. mam psa.. za 100EUR Tu ide skor o to, ze naozaj naozaj sa stratia vlastnosti plemenne psov, to preco ich chovame a mame.. nikde nepisem, ze krizenci, alebo vyradene psiky z chovov si nenajdu milujuci domov, a nie su zlate. Su. A mnozitelovi je jedno kam psa posle, z 10tich ked ma polovica dobry domov, je niekde aj privela...
@ghostsgirl nezaujimalo, velakrat sa ani o tie svoje nestaraju...
@zojazoja ja nehovorím, že sa to nedeje. Ale tým, že napríklad my budeme urputne trvať na tom, že si vezmeme len šteňa alebo mača s PP, tak to nezmeníme. To by sa musela zmeniť celková nálada v spoločnosti a správanie VŠETKÝCH zainteresovaných. Toto je problém, ktorý tu naozaj my nevyriešime a tým, že sa tu budeme urážať a rozčuľovať sa, tak sebe ani tým zvieratám nepomôžeme.
To je neuveriteľné ešte mi zmažú príspevok. Tak slušne sa snažím komunikovať, neurážam a podľa adminov niečo porušujem. Výborne. Ale tí čo ma tu urážajú majú pravdu. Fakt dakujem.
@mima1608 nicim sa zacat musi, tak ako nezacnu odpad zrazu triedit VSETCI, tak sa na to vykaslime vsetci. Alebo na co riesit kanalizacie, ved kym to VSETCI nebudu riesit, zbytocne... proste takto to funguje, osveta ide, postupne si ludia zvyknu...

@zojazoja A na aké súťaže s ňou budeme chodiť? Máme ju pre radosť toto chápeš?