Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka?
Ako sa treba starať o čerstvo narodené šteniatka? Budeme toto riešiť vedel by niekto poradiť? Dakujem zo srdca.
@janetinka27 veeelmi velka pravdepodnosto je, ze ano..vyraba. netusia kam stenata idu. ku komu. silno pochybuje, ze ked bude mat doma 10 steniat, tak vsetkych 10 rozda ci preda svojim kamaratom a bude vediet ako sa psom dalej dari. tazko!!!
@zojazoja no tak to uz je paranoidne zmyslanie. mozes obvinovat koho chces, ale mylis sa a obvinujes zodpovednych ludi zo stavu, ktory nesposobili. ale je to v podstate tvoja vec, s ktorou musis zit.
@janetinka27 @h2 prosím vás, už nič nepíšte, akurát sa svojou hlúposťou zhadzujete, píšete tu o téme ako odborníčky, pritom nemáte ani základne znalosti o tejto problematike😄
@zelenakobyla123 povedz nieco mudre....
@janetinka27 Chodil za ňou krásny dlhosrstý kocúr, tak veľmi dúfam, že ak porušila rasovú čistotu, tak s ním. 😻
@janetinka27 akych zodpovednych? tych co mali tych 20tisic psov, co su teraz v utulkoch a v OZkach??? ci akych zodpovednych? autora tohto fora? ci koho stale myslis a nic konkretne nevies napisat?
@zelenakobyla123 nechaj ich, nech pistu, oni sa takto prezentuju svojimi vyjadreniami a vysmievačkami. ine nedokazu.
@zojazoja prosim? ty vsetkych ludi oznacujes za vinnikov toho stavu? ty tu paranoidne oznacujes za vinnikov tych, co nikdy ziadneho psa na ulicu ani do oz nedali, ale im dali slusny zivot. navyse, kde sa vysmievam? ty tu pises o svojom svete plemien, ale kde je povedane, ze psy musia mat iba jednu podobu a nevybocovat? psy tu boli davno predtym ako nejaky nemecky ovciak alebo bernardin. kde je povedane, ze iba taky pes je hodny zivota.
@janetinka27 hodny zivota je kazdy pes, ktory sa narodi. nehodne a nevhodne je MNOZENIE len tak. igen??? a preco to je nevhodne? lebo xy prispevkov sme tu o tom popisali. ale ty to nechces pochopit, nechces si prestudovat. nevies o tom nič.
@janetinka27 Prosím ťa, veď sa ukľudni, lebo ti žila praskne😀
@zojazoja Nechaj tak. Nechce tomu rozumiet. Kym sa toto zmyšlanie ludi nezmeni, nič sa nezmeni.. Je to už až smiešne, ale netrap sa viac, nevysvetľuj, už bolo hodne povedané.
Nechcu to jednoducho pochopiť, že čo sa tu snažiš vysvetliť... že fenka NEMUSI mať šteňata ASPOŇ raz za život.. nemusi ich mať vôbec, nežiada si to, nie je to "volanie prirody" a pod. mnohokrát je to len ubohe len za vidiou zisku, či neuvedomele množenie psov zo strany ludi.. Treba na takych ludi silnejšie zakony.
A ak niekto nemá 1000 či viac € na papierového psa z chovnej stanice, nech si nezaobstaráva fejkové plemeno psíka z množky. Ak mam na opičku musim mať aj na banánky. Žial veterina vie byť enormne nákladná, zvlášť u psa určitých "plemien" psa bPP..
Mrzi ma to cele kvoli tomu, že trpi nakoniec to zviera, nie ten človek, čo množí ..
@kristie571 ja viem 😥...myslela som si, že diskutovať sa dá aj slušne a ľudia budú radi za získanie nových informácií a začnú sa o to viac zaujímať. No zabudla som, že žijem na Slovensku so Slovákmi.
@zojazoja ale mna plemena nezaujimaju. aku moznost ma clovek, ktory chce mat psa a nie nejake dane plemeno? utulok? to kto vymyslel.
@zojazoja ale sa tu nelutuj. tu su slusni ludia. ale ty si myslis, ze kazdy je ohyzdny clovek, co ma doma vlastne steniatka. ja nemam a ani som sucku nikdy nemala, ale nebudem branit zodpovednym ludom, aby tie steniatka mali. to, ze ty kazdeho obvinujes z terorizmu na plemenach, je tvoje jednostranne videnie. ked pripustis, ze na svete existuju aj zodpovedni ludia, potom sa na veci mozno zacnes pozerat inak.
co sa tyka mnozenia, nezodpovednosti, myslim, ze kazdy priemerne inteligentny clovek tomu rozumie a nesuhlasi s tym. ale nie kazdy vrh je tento typ mnozenia. ale to zas pochopit nevies ty.
@janetinka27 prestaň už prosím ta mi písať co si ja myslím. Nepochopila si ani 1 percento z toho všetkého. Dik.
@zojazoja to skor ty si nepochopila. nie som za mnozenie. ale ani za obvinovanie slusnych ludi, ktori sa o svoje psy vedia a chcu postarat. ale ty za kazdym vidis iba kriminalnika, co namnozi sto psov a tie budu umierat na ulici a v utulkoch. chyba je tvojom videni ciernobieleho sveta a v obvinovani slusnych ludi. na to netreba nic studovat.
Jednoduchym ludom je zbytocne vysvetlovat. Nic nepomoze kym sa to nezakaze, tak ako v mnohych inych vyspelych krajinach. Preto ma jediny vyznam angazovat sa vo vyzvach slobody zvierat, podpisovat vyzvy (aj aktualne jedna na stranke slobody zvierat prebieha) a apelovat na kompetentnych, aby sa aj na slovensku konecne zakazalo inzerovat predaj steniat bez pp.
@simca06022011 alw co trepes,my sme nidky psa nedali do kontaknera a to sme mali krizencov od sesedov.Praveze v utulkoch byvaju aj po psy,take tie skarede rasy.
@anonymanonym angazuj sa radsej ,kde to je potrebne,naor v krajinach 3 sveta.Nechaoes tomu ze nie kazdy kto ma stenata a nepapierove psy nevyhodi stenata na ulicu?Alw normalne ich bud rozda alebo da za cokoladu?Popripade ak su dve kolie (neppapierove )hodi za 100€ na bazar?Aj ja si idem kupit z bazara🙂To by inak bolo kebyze ludia da uz mozu jedine umeli oplodnovat,mozno ty budes v tom priekopnicka🙂
@elmivelmi odpoviem len touto svojou vetou
"Jednoduchym ludom je zbytocne vysvetlovat." Dovidenia...
@elmivelmi no neviem kade chodis, ale nie, bezne tak 2t po vianociach, sviatkoch a kadecom nie je zrazu kopec psov povyhadzovanych (???) :DDD nieee, nikto nikdy psa nevyhodil, hocikde aj v krabici ku dialnici. NIe nikdy sa nam nenstalo na dedine, ze zrazu idem so psom a tam vyhodene macence aj s krabicou a uterakom :D to sa nam ostatnym sniva :DDD
A mnozenym hore dole, budu skor ci neskor vsetky psi tie "skarede" (naschval to davam do uvodzovie, ja viem, ze nie su krizenci skaredi, vsetko je to vec vkusu.. ked sa niekomu paci doberman, a nie civava, je to tiez iba vkus) ,a le ked sa to tu na 7 stranach nepodarilo vysvetlit, tak nic.. no... :DDD vymente psa za cokoladu :D a nezabudnite ho zase namnozit..
@simca06022011 toto ale nikto neschvaluje. Tie macence v krabici zrejme neboli planovane a chcene.myslim, ze sa tu niektori ludia snazia tvrdit, ze neexistuje rozdiel medzi umyslami jednotlivych ludi a vsetci maju iba umysly nekale. A toto je problem v tejto diskusii.
Ziadny clovek tu neschvaluje mnozenie kvoli zisku ci z nedbanlivosti. Mozno by stalo za uvahu porozmyslat,ci tie choroby a degeneracie psov nie su dosledkom prave cieleneho dlhorocneho slachtenia. Ved je zname, ze urcite rasy maju nabeh na urcite ochorenia. Myslim si, ze kym sa do toho nemontovali ludia, psy tieto problemy nemali, pretoze gen sa vyvijal prirodzenym vyberom a nie tlacenim do urcitych tvarov, farieb, vzorov ci povah.
Ano, chapem, ze niekomu moze robit radost vesely pudel alebo svalnaty doberman, ale to bol ludsky zaujem dosiahnut urcity vysledok a vymodelovat si psa podla svojich predstav, nie je to prirodzene.
Ja by som zakazala chov plemien, kde je kvoli vyslachteniu dosiahnute to, ze pes ma kratky cumak, kratke krive nohy, nema podsadu, nema srst, vo vyssom veku trpi na pridlhu chrbticu, ma sklon k priberaniu, ma skrateny vek dozitia a podobne. Prirodzeny prirodny pes by mal mozno vacsie sance na kvalitny zivot ako niektore plemena. Slachtenie psov by som skor povazovala za tolerovanu oblast, ktorou nech sa zaoberaju ti,ktori maju o to zaujem a tomu rozumeju a ti, ktori chcu psa s pozadovanymi vlastnostami alebo vyzorom atd.
Ale tlacit tento trend ako spravny, to podla mna nie je dobre. Ved nakoniec aj z chs si nejaky spekulant moze kupit fenku a mnozit ju ako dementado. Cize zneuzitie moze prist aj u feniek z chs, ktora je na mnozenie vyhodnejsia ako nejaka pochybna fenocka z internetu, cize je mozne ze mnozitelia tazia viac z chs ako od inych mnozitelov
@janetinka27 Teda ty si perfektná pekne si im zrušila teoriu o CHS. Nubližujeme jej, ľúbime ju a chceme aby bola zdravá a šťastná. A pokiaľ ide o šteniatka nikdy neurobíme nič čo by im ublížilo.
@janetinka27 Ak mnozi psa z CHS, dostava sa do problemu. Tam je to osetrene, aby sa to nedialo, neboj nic. O takom cloveku existuje evidencia, ze akeho psa si kedy kupil atd. Podpisuje sa zmluva pri kupe psa z CHS. Kdezto pri neregistrovanych chovoch (mnozkach) nie je nic take, kde by sa dalo cokolvek odkontrolovat.
@kristie571 registrovana byt moze, aj majitel zapisany. Ale kto vie, ako ta fenka zije.
@janetinka27 no vie, lebo sa to kontroluje prepanajana, okrem toho aj CHS si svojich odchovancov kontroluje, komunikuju s novymi majitelmi, v zmluve je uvedene, ze nemozes toho psa dat prec bez vedomia CHS, takze nepis konspiracie prosim ta... Vsetko co si tu popisala presne sedi na mnozky a nie na chs, takze si si to diametralne pomylila
@janetinka27 lensie tie psy sa uz "neslachtia", tie psy take vyslachtene boli v minulosti... s tym sa neda nic urobit a kazde jedno plemeno ma nejake urcenie a svoje plusy a minusy. Urcite vsetci by sme boli najradsej, keby tu behali svorky kadecoho po ulici, to by uz len neboli problemy :D ako by si vedela, ze sa ti zrazu neobjavi vo vrhu vlciak s narazenym nosom? a tie ostatne kecy, su len blaboli.. niekoho kto toto proste nepochopi. Nikdy. Lebo o tom figu v realite vie.
@bloger nezrusila nic :DDD tu vobec nejde o to CO VY UROBITE, ale vy neviete zarucit nic ohradom tych steniat. NIC. Ak teda zabudneme na rodokmen a ine veci, tak v momente ako podate stena novemu majitelovi, nebudete vediet o nom nic. A to zviera sa bude dalej mnozit. A nebude mat uz ono stopercentny povod, a duplom nie jeho mlade a tak dalej a tak dalej. V chs je to riesene a dost vazne, nakolko psy maju kluby a riesia vsetko, kazdeho noveho uchovneneho psa.
vy dvaja sa poteste, potlapkajte sa po pleciach ako dobre robite a ako su vsetci ostatni vadni.. ale chs maju zmysel a aj snaha zachovat ako tak plemena psov. Nakolko su krasne take ake su. A veru, badaju to aj ludia co kupia steniatko z bazosu, predajca vymeni hned cislo a pridu na to u veterinara, ze budu mat doma miesto yorkshira, stredne velkeho krizenca :DDDD co su realne skusenosti ludi....
a budem sa opakovat, riesit to tu, pod prispevkom ohladom jedneho vrhu, je trosk zbytocne v takomto rozsahu, ale otazne je co bude s tymi steniatkami...

@zojazoja na web fb nechodim. Pouzivam len messenger a aj to len ked musim.