icon

Ako sa vyrovnať s nízkym IQ?

24. júl 2024

Ahojte žienky, je to pre chulostiva vec, preto to píšem takto. Mám veľmi nízke IQ a trápi ma to. Tam, kde je potrebná logika, logické myslenie, som stratená vždy. Chcela by som robiť jednu prácu (ktorú zvládne každý) avšak sú tam psychotesty a samozrejmosťou že by som ich nezvládla. Skúšala som si veľakrát robiť IQ testy a vždy mi vyšlo okolo 50. Je mi to ľúto a trápi ma to. Neviem ani čo od tohto očakávam, asi len vykecanie sa.

Strana
z3
babovka2321
24. júl 2024

A aj tak tvoj prispevok vyzera, ze mas tak o 100 bodov vyssie IQ ako 85% autoriek diskusii na MK. Nic si z toho nerob.

pribinak
24. júl 2024

Šibe Ti? Určite nemáš IQ 50. Navyše pri psychotestoch je viacero oblasti ktoré sa testujú a nie iba 1. Lebo v normálnom živote využívas viacero zmyslov či kognitivnych funkcii

negymama
24. júl 2024

vsak mas pekny pisomny prejav a gramatiku, Neviem ake testy si robila, ale ak mas ty 50 iq, tak vacsina obyvatelstva ma potom pod 30.
ano niekto nema logicke ci technicke myslenie.. inteligencia sa prejavuje mnoho sposobmi, je aj umelecka, pohybova inteligencia, verbalna , pamatova atd.
Ja sa viem napr. dobre vyjadrovat, mam dar reci aj pisem celkom ok /az na to ze vynechavam diakritiku povacsinou, lebo na mojom PC sa prepina slovencina , madarcina a anglictina a myli ma to/.... ale v tej vyssej abstraktnej matematike som bola vzdy slaba, nemam technicke myslenie, orientacia v priestore slaba - zabludim aj na zachode 😅

mell27
24. júl 2024

Podľa príspevku je jasné,že IQ 50 určite nemáš. 😃

autor
24. júl 2024

Gramatiku ovládam, ale mne nejdú veci kde treba využívať logické myslenie. Napríklad ako máte v IQ testoch úlohy, že máte čísla ktoré idú za sebou a máte doplniť aké pôjde ďalej tak ja vobec netuším. Aj dnes som si robila test a vyslo mi 52. Z matiky som prepadala a nerozumiem ani ucivu 2. stupna na zakladke.

thereisabear
24. júl 2024

Určite nemáš IQ 50.

autor
24. júl 2024

Ide mi o tie psychotesty, že nechcem zbytočne vyhodiť peniaze...

ivanakal
24. júl 2024

tak ale to nemas nizke IQ, ale teda chyba ti logicke myslenie, to je rozdiel. Moj syn je taky, ucenie mu ide, z anglictiny exceluje, ale nema logicke myslenie. Ja som s nim bola u psychologicky, kvoli inemu problemu, ta s nim robila nejake testy a pod. a vsetko bolo ok, az na to, ze jeho logicke myslenie je na velmi nizkej urovni... Mylis si pojmy.

zara1996
24. júl 2024

Ahoj, ja to mám rovnako ako ty 🙂 gramatiku ovladám, v škole mi išli veľmi dobre jazyky, ale čo sa týka nejakého logického myslenia, matematiky tak to neovládam vôbec. Z matematiky som dokonca raz skoro prepadla. A nehanbím sa za to, viem, že hlúpa nie som len kvôli tomu, že mi nejde matematika a nemám logické myslenie. Stačí mi, že mám dobrý prejav, viem komunikovať a čo sa týka nejakých čísel, počítať peniaze viem a to mi stačí 😀 a určite nemáš také nízke IQ ☺️

michaela329
24. júl 2024

A nechceš to najskôr skúsiť? Pretože podľa prejavu určite IQ 52 nemáš, test Ti musí vyhodnotiť psychológ a nie je to len o logike.

kiwi3
24. júl 2024

matematicke myslenie je len jedna zlozka IQ. keby si mala iq 50, tak nevies poriadne zosmolit vetu.

negymama
24. júl 2024

ja mam takeho synovca, vyborna pamat, vsetky uciva kde sa ucilo vela faktov sa vedel naucit, dokonca aj na sutaziach bol..ako dejepis, zemepis, vlastiveda, nadrdvil sa aj slovicka. basnicky recitoval od skolky nekonecne dlhe texty.
ale matika, zlozitejsia gramatika, prepajanie suvislosti a vyvodenie niecoho - to mu slo velmi slabo. Slovne ulohy boli jeho smrt, nesla mu fyzika. ale napr. chemia, celko ano.

iwesska
24. júl 2024

Na to,aby si zistila skutocne IQ,potrebujes testy u psychologa. Nie nejake testy z knizky🙄 Absencia logickeho myslenia neznamena,ze mas nizke IQ. Moja dcera tiez nema log.myslenie a IQ ma v norme.

ivetz
24. júl 2024

Ty nemáš nízke IQ, ale nízke sebavedomie. Nikto si nemôže byť celkom istý, že urobí psychotesty. A napokon, dá sa na ne pripraviť. Nájdi si psychológa, ktorý s tebou popracuje...a možno to bez problémov dáš!

andaluzia12
24. júl 2024

dá sa kúpiť kniha ktorá ťa na psychotesty pripraví, samotné psychotesty možno nebudú úplne totožné, avšak princíp bude rovnaký...

asocial
24. júl 2024

Určite nemáš nízke IQ, písomný prejav by si mala inakší. Nerob si hlavne žiadne testy na internete. Pozri, ja mám tiež problém s logikou, matika mi síce šla, ale tie testy by som nedala ani ja. Nemám predstavivosť a pri otázkach - čo je na druhej strane kocky, alebo aký útvar nasleduje som úplne mimo.

negymama
24. júl 2024

navyse uplne ti logika nemoze chybat. Napr. aj vyvodenie gramatickych pravidiel chce logiku.
ja napr. nemam fyzikalnu a priestorovu logiku...take tie ulohy v style, ze treba hadat co je na 3d modeli na odvratenej strane, alebo hadat z obrazku prepojenych nadov, co vytecie ako prve, alebo ozubene kolesa, co sa otoci do ktorej strany...tak to nula bodov.

v tom su napr. super moji synovia,

jeennyv
24. júl 2024

@autorka pleties si logicke myslenie a iq a to je obrovsky rozdiel..ludia s iq 50 trpia poruchami mozgu ci retardaciou, debilitou atd a predpokladam, ked dokazes napisat na mk pouzivat mobil ci pc tak si ok …

zafir01
24. júl 2024

Nemáš nízke IQ . Môj syn má IQ nadpriemer ,a aj tak ma ako ziak s poruchami dys , problém pri mnohých úlohách .
Nepodcenuj sa , zapracuj na tom,v čom si myslíš ,že sa ti darí ,čo ťa baví . Testy z internetu a knižiek ,nie sú dôveryhodné .na posúdenie IQ nestačí jeden test . A je potrebné ,aby ho robil odborník

simca06022011
24. júl 2024

prosim ta, z robenych IQ testov si nic nerob a URCITE nemas IQ 50 :DDD Pre priklad, teraz robila menza v skoel u dcéry IQ testy, a to polovica by tam bola "debilkov" podla tych testov.. a to je vyberova skola, deti robili testy ked ich prijimali do skoly, ovladaju jazyky, vyhravaju olympiady... :DDD IQ testy sa podla mna daju aj natrebovat, lebo tie ulohy su velmi podobne, zalezi ake su tam.. clovek ktory ich vidi 1. alebo 2. krat moze ostat zaskoceny co s tym ma robit, plus niekde sa meria aj cas... ale potom to ide kao nic...
a este k tym testom, nam k vysvetleniu vysledkov z menzy prislo ze : su orientacne, iba na jednu oblast orientovane. PRE celkove testy treba ist do centra na riadne testovanie a to trva o mnoho dlhsie.

really8
24. júl 2024

Ak si myslis ze mas IQ 50 tak asi to tak bude. Inak by si tomu verit nemohla.

vroni
24. júl 2024

IQ 50 a ani 52 zaručene nemáš. A nechýba ti ani logické myslenie. Odhliadnuc od schopnosti naučiť sa gramatiku je tvoj prejav súvislý, postupujúci a logicky. Tam žiaden problém nebadať. Takže tvoj problém bude zrejme kdesi na matematickej úrovni. To môže byť spôsobené nediagnostikovanou dys diagnózou alebo nejakým chýbajúcim (nepochopenym, zle vysvetlenym) matematickými základným kameňom. Pokiaľ ti to naozaj v živote prekáža, asi by bolo fajn nájsť klinického psychológa, ktorý by našiel alebo nenašiel diagnózu . Ak nájde, ukáže ti, ako s tým máš pracovať, ak nenájde, pohľadaj alternatívneho učiteľa matematiky (stačí na YouTube). Som si celkom istá, že iq je u teba úplne v norme.

negymama
24. júl 2024

@simca06022011 ja ked som bola prvacka na vysokej skoly, tak v ramci nejakeho vyskumu nam prisla menza robit iq testy...komplexne, trvali viac ako 2 ci 3 hodiny, vsetky oblasti boli zvlast stopovane na cas.
mne vyslo nieco nad 130 a to som napr. v matematicko logickych ulohach nedosla ani do stvrtiny ale na inych oblastiach mi vyslo vyssie skore a to sa potom priemerovalo.
a po par rokoch som si nahodne ako autorka robila nejaky random test z netu a nevyslo mi ani 100.

mojemenonikto
24. júl 2024

Psychotesty nie sú len o IQ. IQ je len jedna časť osobnosti. Okrem toho existuje množstvo iných vlastností človeka, ktoré sa pychotestami zisťujú. Existujú napríklad osobnostné testy, zisťujú sa motivačné faktory, stresové faktory a podobne. A vôbec nemusíš mať obavy z tvojho IQ. Ak si si robila niekedy free IQ testy a tam ti vyšli nízke výsledky, to ešte neznamená, že tvoje skutočné IQ je naozaj nízke.
Keď budeš vypĺňať tie testy, tak si zariaď aby ťa nikto a nič počas nich nerušilo, vypni si mobil, uvoľni sa a sústreď sa. Na otázky odpovedaj úprimne, príliš nad nimi nerozmýšľaj. A vôbec sa toho neobávaj 😉

ivka225
24. júl 2024

Čítaj kvalitnú literatúru (Remarque, Čechov, Vilikovský, Lodge, ...).

1mina
24. júl 2024

akoze len ma napadlo pri tich cislach co ste pisala, nemoze to byt ze mate dyskalkuliu skor ? kedze ste aj z matiky prepadala. Ja som totiž rovnaký prípad. Matikar, fyzikar si myslel ze som uplne retardovana snad, srandu si zo mna robili, hnusny boli a ja som fakt mala v hlave uplne ze tmu ked som sa snazila nieco matematicke vypocitat, doteraz to tak mam ze akoby sa mi zahmlil mozog a nie som schopna rozmyslat nad prikladmi atd :D ,,,, nastastie ma moji rodicia ked som prepadala z matiky zobrala do toho centra kde robia tie testy, a cuduj sa svete IQ mi vyslo nadpriemerne, ale vyšlo mi ze mam dyskalkuliu teda. Takze som dostala papier ze ma nemohli nechat prepadnut z matiky, co akoze inak by som aj prepadla, chodila som stale na doučovania z matiky ale akoze doteraz viem velky prd. Ale spravila som si normalne aj Vysoku skolu aj vsetko, akurat zameranie take aby tam nebola matiky a tam som mala vzdy bez tazkosti dobre znamky. Takze zamerala by som sa aj na toto, ja som si tiez uz myslela ze som snad fakt retardovana, ucitelia matiky ma nechavali stat pred celou triedou a ukazovali ako neviem zakladne veci a podobne 🙈 a IQ mi vyšlo praveze velmi dobre a aj nasledne studium bolo v pohode bez toho aby som sa musela prethnut v uceni. Takze podla mna to moze byt len nejaka takato vec.

elenkaba
24. júl 2024

Mozno mas dyskalkuliu, a preto v komplexnych testoch vychadza nizsie IQ

oskvarka
24. júl 2024

psychotety a IQ testy su nieco ine.. a neviem co si si robila za IQ testy ale ocividne nestali za vela ak ti vyslo 50 to by si musela mat poskodeny mozog https://www.iq-tester.sk/clanky-o-iq/urovne-hod... ;) skus nejaky doverihodny zdroj a nieje vsetko o IQ.. naozaj ja mam IQ vysoke a vdaka silnej dyslexii a dysgrafii je pre mna drina naucit sa pouzivat spravne gramatiku.. a zijem a dokonca pracujem v praci kde denne pisem vela textu a chyby by tam byt nemali... spolieham sa na opravu gramatiky ;) a na to ze ludia skorej budu hladat pointu toho co som napisala ako gramaticke chyby..;) a ziadne problemi s tymto mi za 17 rokov co pracujem na tom istom mieste vdaka gramatike nenastali... trochu sebadoveri...

oskvarka
24. júl 2024

co to je apropo za praca ze oni ta idu testovat a ty im mas za to zaplatit to je nejake podozrive..

derdia
24. júl 2024

@babovka2321 😁😁😁👌👍👍aj ja si to myslim😂👌
Autorka urcite ste sikovna, ked vas o trápi IQ testy vám spravia u psychológa. Ale vaše vyjadrovanie je na oveľa vyššej úrovni ako si myslite😊

Strana
z3