icon

Ako sa vyrovnať so sklamaním z realitného makléra?

2. aug 2024

Zienky, dnes ma uplne rozhodil jeden realitak. Pozerali sme starsi RD, boli sme dohodnuti tak, ze zavolam architekta a pojdeme to pozriet, pozreli sme to tyzden dozadu, isli sme na dovolenku, vedeli o tom, dnes mu volam, ze on robil obhliadku a dom sa na 90% predal. Uplne som hotova z toho, len placem. Nechapem aka svina to je, ked porusil to, co sme sa dohodli.
Som ja normalna, alebo pobedzte mi prosim nieco co ma upokoji, som uplne hotiva z toho

Strana
z3
ahhola
3. aug 2024

Vies, niekedy uprednostnia realitaci s pozehnanim predavajucich takych kupujucich, co "najmenej spekuluju". Ak ide o Ležíak, pristupia aj na kladivkarov, co robía sondy do sten ohladom materialu, ale vas architekt uz zavanal problemom, dali tym, co sa nepytali a kupili. 🤔😅

autor
3. aug 2024

@ahhola tak vies, my sme chceli vidiet ako to v skutocnosti bude, nech pri takej cene za staru chajdu 200 000 eur nekupujem macku vo vreci...ako chapem, kebyze je cena 70 000 eur,beriem bez architekta,ale v dnesnej dobre, pri tych cenach je to sialenstvo kupit len bez toho

autor
3. aug 2024

@saraxyz ano, toto mi pride divne...dom sa fakt predaval takto dlho, znizovali cenu uz raz, a zrazu vsetko dohodli ? Realitak mi sam hovoril, ze kupcu ineho nemaju a zrazu bum? Ved to bolo nefer jednanie z ich strany,

tramtada31
3. aug 2024

Tak mi skus napisat, je to dedina vedľa Hainburgu, kde je nemocnica

saraxyz
3. aug 2024

Viem, že si nasr...., ale bud rada, že to takto dopadlo.

alickapusinka
3. aug 2024

Tak ešte raz pre tých čo nerozumeju.Realitný maklér s toho žije čo preda to znamena ON nemá na čo čakať to znamena dohodli ste sa ústne to pre realitných maklérov neplatí dalej ak mal kupcu a mal v hotovosti tak dal prednosť jemu.Nikdy som nevidela aby zaujemcovia si tam mali dotiahnuť nejakeho človeka na cudziu nehnuteľnosť.Ako TY môžeš niekoho volať na nehnuteľnosť že koľko by stala prerabka ked dom nie je tvoj a nemáš ani žiadnu zmluvu rezervačnu podpisanu takže realitny maklér postupoval správne ustna dohoda pre realiťaka neplatí.A A ešte si mu vynadala z akej veci ja by som taký cirkus s tebou narobila že viac by si vydela. Spravaj sa podľa pravidiel RM nie je povinný prísť na obhliadku 2 krát len preto že TY tam niekoho zavoláš podotykam na nehnuteľnosť ktora nie je v rezerve a ani si nezložila zalohu.On nemusi prísť vôbec ešte raz a navyše nemusiš od banky dostať úver ten dotyční ak mal v hotovosti kto prv príde ten prv melie.Vieš každý väčšinou ak predava chce hotovosť sú aj taký ktorý nechcu čakať z bytočne nejaký čas.

autor
3. aug 2024

@alickapusinka pokial viem, toto nie je rozsafnost kupujucich, ale normalne to takto prebieha... nie sme prvi co takto riesili, poznam x ludi z mojho okolia, co kupovali domy a doniesli tam mininalne statika...tajze chod si stale svoje, v konecnom dosledku ma tvoj vylev nezaujima, nakolko to tak nechodi

autor
3. aug 2024

@alickapusinka popozeraj si slovo vydela v slovniku slovenskej gramatiky...🤣

isis234
3. aug 2024

čomu sa čuduješ? Za týždeň, čo ste boli na dovolenke sa našiel kupca. A je to tak, ako písala @alickapusinka .. ale to, že ty si tam privedieš statika, musí predávajúci súhlasiť. U vás nebol čas komunikovať s predávajúcim

alickapusinka
3. aug 2024

dakujem za upozornenie opravím to rýchlo píšem a slabšie vidim.

isis234
3. aug 2024

Všetko potrebuje čas. Šli ste na dovolenku... aj riešili kupu?? Veď je to potiahnuté za vlasy... Uvedom si to. To sa nerobí. Na kupu si treba vyhradiť čas, obzrieť, popýtať sa ...... Premietni si to, ak by si ty bola predávajúci.... Je jedno, koľko čakali s predajom. Kto prišiel a hneď kupil, tomu to predali. Boli radi, že majú pokoj.
A možno je to tak, ako ti písali vyššie. Nemala si to mať.. z určitého dôvodu.. Pre pokoj v duši. Nič sa nedeje náhodou. Všetko má svoj význam. pochopíš neskôr

autor
3. aug 2024

@isis234 domy pozerame dlhsie, pacili sa nam len 2, oba sme boli pozriet a tento som sla vyskusat, dlhsie sme nad nim uvazovali, ale 2 tyzdne. Kamosi, co byvaju nedaleko mi este vraveli, chod to pozriet, ten dom je v dobrej lokalite. Tak sme sa rozhodli tesne pred dovcou. Dovolenka bola zaplatena davnejsie dohodnuta, tam som nemala s tym ako hybat. Nevadi, uz som OK. Trosku sklamana, horsie je, ze chceme kupit, no nic rozumne v nejakej primeranej cene nie je. Potrebujem tak, aby som mala blizko k praci, nakolko mam deti male a mam aj prisluzby:(

autor
3. aug 2024

@isis234 kebyze viem, ze nepocka, a nebalamutia ma obaja tak asi poslem rodinu, nech zaplatia zalohu ale uz to nezmenim :(

anna_anicka83
3. aug 2024

@saraxyz Dom sa predával trištvrte roka. Možno, ten čo kúpil, ho už bol obzerať predtým. Nekúpil, hľadal ďalej. Nenašiel. Uvidel tento dom, že je stále v ponuke, cena znížená a rozhodol sa, že kupuje. To my nevieme. Naozaj v tom čase, keď povedal záujemkyni, iného kupca nemal. Ale keď sa oň hneď rozhodol a nebola podpísaná rezervačná zmluva je jasné, že išiel majiteľ aj realiťák do toho. Teda ja keby som predávala dom skoro rok, tak tiež nečakám na záujemkyňu s projektantom, keď mi príde niekto kto zaplatí rezerváciu a kupuje.

saraxyz
3. aug 2024

@anna_anicka83 ja som písala môj pocit. Je to pre mňa divne. A aj keby bol kupujúci už na obhliadke, tak by to realitak, resp majitel autorke povedal.

anna_anicka83
3. aug 2024

@saraxyz Ale ak bol na prehliadke pred pol rokom a neozval sa, lebo si to ešte chcel rozmyslieť a pozrieť iné možnosti, tak realiťák ani nemohol tušiť, že ten kupujúci má vážny záujem. Veď musel robiť viac prehliadok za to obdobie. Moja sestra takto behala po bytoch cca pol roka. Jeden sa jej páčil, ale netlačil ju čas, chcela si to rozmyslieť. Pozrela všetko, čo sa dalo. Porátala, premyslela a nakoniec sa rozhodla asi pre druhý byt v poradí, čo jej zafungoval. Bol v ponuke, išla ešte na jednu obhliadku, uistiť sa a hneď po obhliadke už spísali rezervačku. A tá realiťáčka vôbec netušila, že ma o ten byt záujem, kým nevolala po 4 mesiacoch druhýkrát. Čiže keby jej niekto volal deň pred mojou sestrou, tak by kľudne mohla povedať, že byť je voľný, záujemca nie je. A o deň bol byt už rezervovaný.

Strana
z3