icon

Ako sa vyrovnať so starnutím?

20. mar 2022

Mám 37r, do tých 33r som sa cítila mlado, ale od 34r akoby mi preplo a vidím, že starnem. Necítim sa staro, ale mám strach z vizuálnej stránky. Ako sa s tým mám vyrovnať?

zmrzlinka2021
20. mar 2022

Vziat to ako fakt, proste tomu nezabranis a nedokazes ovplyvnit, ale co mozes ovplyvnit je to, ako dalsich cca 40-50 (mozno viac) rokov budes zit a ci budes zit naplno a budes stastna alebo budes riesit znamky starnutia. Proste tvoja tvar, tvoja pokozka sa do urcitej miery bude menit a je dolezite naucit sa seba prijimat taku aka si. A pravdaze sport, pohyb, zdrava strava, pozitivne myslenie, sebalaska atd.. toto vsetko ma mega vplyv na zovnajsom ale aj vnutro cloveka. Casotkrat ten zovnajsom ukazuje to vnutro.

viestta
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
20. mar 2022

Každý starne. Roky pribúdajú, to je fakt, a zákon života, nič s tým neurobís. Iba to prijať a "starnúť" s graciou. Aj od tvojho postoja závisí, či budeš v 50 elegantna príjemná dáma, ktorej budú hádať menej, alebo v 40 zničená, vystresovana, a oveľa horšie to bude pôsobiť.
Vzhľad sa dá zlepšiť, ale vnutorny postoj ti neuoravia nijake zákroky, ani postupy ani sminky.

barborachors
20. mar 2022

Nechapem, preco mas strach, akoze z čoho, z vrasok, priberania? Si pozri take francúzske herecky, aj s vraskami posobia elegantne, sofistikovane... Ja sa inšpirujem nimi a nie vyzehlenymi kraskami z insta 😂

ckocka
20. mar 2022

Predstav si aké to bude v paťdesiatke a ešte 13 rokov si intenzívne užívaj pocit som mladá. No a potom si zas predstavíš ako to bude v šesťdesiatke, atď.

podmostom
20. mar 2022

ja mam 40 a tiez som to tak nedavno tazsie prezivala. ale uz ma to nejako preslo, zmierila som sa s tym. ze uz nikdy nebudem pekna-mlada, ale este stale mozem vyzerat dobre na svoj vek. asi polroka mi to trvalo, kym som sa so starnutim nejako tak zmierila. ved vsetci moji kamarati starnu, nejako to potiahneme spolu. Najdolezitejsie je aj tak to zdravie, aby bol clovek v pohode, aby sa mal na com a s kym zasmiat. A uzivam si ze mam teda este len 40, v 50-tke to uz bude zase o inom po tej vizualnej stranke. Aspon som viac zacala dbat o seba, konecne som zacala aj cvicit, trosku lepsie sa stravovat a tym padom sa aj lepsie citim, mam viac energie aj endorfinov v sebe. Muz ma stale chce, to je hlavne 🙂 A obcas ma este aj po 20tich rokoch niekto spozna.. a obcas aj nie 😅 no co uz, to je zivot..

liljana
20. mar 2022

Ved partner starne zaroven s tebou nie? Tak co riesis.

madeline1
20. mar 2022

37 je vek, ked si niektore zeny len zakladaju rodiny.

marcellka32
20. mar 2022

Začni sa starať o pleť a vlasy, ak to nerobíš, čistenie, sérum, krém a SPF 50 celý rok, úprava obočia, jemný mejkap, zdravá strava a pohyb..všetko je v hlave, niekto sa ja v 60 cíti fit a niekto v 30 staro

simsalabim
20. mar 2022

Starnutie treba prijat s pokorou a vdakou - vies kolkym ludom nebolo dopriate?! Samozrejme, to neznamena, ze sa mas spustit - o telo aj dusu sa treba starat.

7lenka11
20. mar 2022

Vek je len číslo. Dôležité je, ako sa cítiš a čo vyžaruješ. Správnou starostlivosťou o seba si vieš ubrať pár rokov a to nehovorím o plastikách, ale o pravidelnom pohybe, kvalitnej kozmetike atď. Inak mne sa veľmi páči, keď žena starne s gráciou. Keď na nej vidno, že vek pribúda, no stále je upravená, pekne oblečená, je sebavedomá a správa sa inteligentne, proste keď je skutočná dáma...

autor
20. mar 2022

@liljana ja nemám partnera, možno preto to tak riešim 😀

7lenka11
20. mar 2022

inak moja kolegyňa našla svojho životného partnera až po 40tke a teraz pár rokov pred 50tkou chystá svadbu a chcela by aj baby.. proste ži naplno a nezaoberaj sa malichernosťami 🙂 vek nezastavíš, ani starnutie.. ale to nie je prekážka, aby si nemohla mať kvalitný a spokojný život

kayyaa
20. mar 2022

Tiez mam 37r a starnutie beriem ako normalnu sucast zivota. Proste sprievodny jav toho, ze zijem. Ale mam nastastie tak naplneny zivot, ze som vdacna za kazdy den. Aj za to starnutie. Nie kazdy ma to stastie zostarnut😊
Tes sa zo zivota, zi naplno. Nech je to starnutie prijemne😁

dziankarlo
20. mar 2022

Mám 39 a poviem Vám svoj pohľad. Donedávna som smútila, že starnem, že mi pribúdajú sivé vlasy a podobné veci. Odkedy začala tá hrozná vojna, mnoho vecí sa mi prehodnotilo. Uvedomila som si, že starnutie nie je žiadna hanba, ale výsada, ktorá žiaľ najmä počas vojnového šialenstva mnohým nie je dopriata. Teraz viem, že veľmi túžim jedného dňa zostarnúť a takisto veľmi túžim, aby všetci zomreli prirodzene, až nadíde ich vek, nie skôr v mladom veku alebo dokonca ako deti.
Viem, že mnohí mi budete oponovať, napríklad že je hrozné byť chorý a tak, ale ja to teraz takto vidím.🌹