icon

Ako sa vyrovnávate s tým, čo sa deje na Ukrajine?

4. apr 2022

Ahojte, akým spôsobom sa dá spracovať to, čo sa tam deje ? Viem, že ten prvotný šok po začiatku vojny malo veľa ľudí, ja som sa s tým časom vyrovnala nejak tak, že "áno deje sa to, ale neviem to ovplyvniť, a jediné čo mi ostáva je žiť ďalej svoj život" - v zmysle že nemôžem byť teraz celé dni paralyzovaná hrôzou. To mi poradila aj psychologička, že treba si zamestnať myseľ a žiť svoj život. Samozrejme čo som ovplyvniť vedela som urobila - nakúpila som potraviny a poslala na hranice.. Ale po tom čo som včera a dnes videla zábery z Buče.....ani neviem opísať moje pocity, lebo to že som paralyzovaná hrôzou a zdesená sú slabé slová. Na ploche v jednej diskusii tu niekto hodil link na fotku, kde boli mŕtve telá, hore bolo vyzlečené 3ročné dievčatko....so zviazanými rukami a krkom.. ja som sa totálne zosypala.. Mám doma malé dieťa..dievčatko...Ako toto môže niekto urobiť ? Myslela som, že také veci páchajú len islamisti kdesi v Afganistane, že to je nevzdelanosťou/chudobou/radikalizmom.. Ale v Európe v roku 2022 ????? Neviem či sa ešte niekedy budem cítiť bezpečne tak ako pred tým. Píšem sem preto, lebo sa o tom nemám s kým porozprávať, je to ťažká téma, nikomu z blízkych sa o tom nechce hovoriť... Ako sa z bežných ľudí-vojakov, v priebehu jedného jediného mesiaca, stanú takéto monštrá ? Pred dvoma mesiacmi žili bežný život ako každý z nás, a zrazu páchajú toto, lebo môžu ?!

Strana
z6
meluela
8. apr 2022

@negymama vsak to .. vacsina obyvatelstva je tam rovnako vypatlana kremelskou propagandou ako tu poniektore zeny :-/ este aj ochotne tym klamstvam veria, aby nevyzerali ako neludske prisery sami pred sebou

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
liljana
8. apr 2022

Fico s Pelegrinim ako uzitocni idioti na strankach ruskej pravdy
https://military-pravda-ru.translate.goog/news/...
Fico vyjádřil rozhořčení nad tím, že Slovensku je dobrovolně odebírán nejlepší obranný systém v podobě S-300 a proti své vůli zatahován do bojů na Ukrajině pouze proto, že si to Spojené státy přejí.
Další slovenská opoziční strana Holos v čele s bývalým premiérem Peterem Pellegrinim se svými kolegy plně souhlasí. Její představitelé uvedli, že přesun systémů S-300 do Kyjeva ohrozil obranyschopnost samotného Slovenska a označili tento vládní krok za „podvod proti vlastním občanům“.

negymama
8. apr 2022

@liljana banda posluhovacov Kremla, a nemozno ich ani oznacit uzitocni idioti, lebo to nerobia z blbosti ale z vedomej zakernosti.

Strana
z6