• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Ako sa zavára v teplovzdušnej rúre? Poraďte mi prosím

29. marca 2009 
Kocky, poradite? Ako sa zavara v teplovzdusnej rure, potrebujem zavarit vela poharikov domacej pastety a mam iba jeden hrniec. RAda by som si to zjednodusila, chcem to zavarit v rure a neviem na kolko stupnov ani ako dlho. V hrnci sa to ma varit 2 hodiny. Poradte prosim....
28. mar 2009 o 18:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lenka skus si dat do googla ak sa ti nikto neozve,ja by som ta ale poprosila o ten recept ak mozem,dakujem
28. mar 2009 o 21:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no ten receptík nám sem môžeš dať aby sa nám ľahšie zamýšľalo nad tým tvojim problémom :grinning:

ja som tento rok prvýkrát zavárala v rúre,ale čo ma napadá - ulož flaštičky, nalej vodu - keďže to budeš zavárať tak dlho, daj jej koľko sa ti zmestí a praidelne kontroluj, aby ti nevyvrela!!!! potom dolievaj vriacu vodu!!!prevar v rýchlovarnej konvici a tak dolej, aby ti to neprasklo tým šokom teplotným, ak tam doleješ studenú :confused: . Za ten čas ti totiž isto vyvrie voda

no a čas a teplota...to ti neporadím, ale ja by som to nastavila asi ako píše pri zaváraní v hrnci. Myslím, že pri tých 2 hodinách už je ten čas hore - dole - v zmysle...nejakých pár min tam asi nehrá rolu a veľký rozdiel v čase medzi hrncom a rúrou asi nebude.Alebo popozeraj recepty na zaváranie hocičoho a pozri ak tam niekde radia aj rúru aj hrniec, že aký je tam rozdiel, či v rúre treba vyššiu, alebo naopak nižšiu teplotu a či kratšie alebo dlhšie..a nejak si to podľa toho prispôsob :wink:
28. mar 2009 o 22:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
http://www.porada.sk/t48292-domaca-pecenova-pasteta.html tu dokonca píše, že nedolievať vodu, ale ked vyvrie odstaviť a zavariť zas po vychladnutí :fearful:
28. mar 2009 o 22:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
:grinning: :grinning: :grinning: obcas mi slovenske vyrazy delaji opravdu problem....:grinning: ja si to prelozila jako zavirani v roure...:grinning:
jako nejaka asi nova praktika vychovna..:grinning:
28. mar 2009 o 22:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
baby, dik moc... zavarila som nakoniec v hrnci, svagrovci pozicali. Nechcela som riskovat, keby sa nahodou nevydarilo.Ale urcite vyskusam to zavaranie v rure naprv na zeleninu a ovocie....Recept bude dodatocne, slubujem, robil nam to muzov kolega, tak musim vypytat recept. Ale uz som kostla, je perfektna... Este raz vdaka...
29. mar 2009 o 12:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak aj ja mam otazku:

chcelaby som si zavarat presnidavky pre maleho.pretoze nechodim kazdy den na cerstve ovocie a maly sa mi z neho aj tak vyhadze. takze kupujem hippky alebo cerstve bio ovocie a uvarim a pomixujem. chcela by som sa spytat ci by som mohla zavarat aj do hipp poharikov, a ako sa to robi, pretoze som este nikdy nezavarala.no a ak by sa dalo, tak bez cukru. mate nejake recepty??
29. mar 2009 o 19:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Přesnídávka jablečná:
1) jablka umýt, okrájet, vykrojit jádřince
2) dát do kastrolu, uvařit ( v páře nebo podlité vodou na prst vysoko)
3) rozmixovat nebo rozšťouchat (mačkadlem na brambory)
4) naplnit do skleniček, zavíčkovat

Přesnídávka jablko s mrkví:
(na 1kg očištěných jablek dávám 1/2kg očištěné mrkve)
1) udělat jablečnou přesnídávku
2) mrkev umýt, okrájet, uvařit (v páře nebo podlité vodou na prst vysoko), rozmixovat nebo propasírovat (já ji umelu na masovém mlýnku s hustým sítkem)
3) smíchat jablka s mrkví
4) naplnit do skleniček, zavíčkovat

Přesnídávka jablko s příchutí:
(na 1kg očištěných jablek dávám 100g jiného ovoce - maliny, ryngle, švestky, broskve, prostě co zrovna vyroste)
1) udělat jablečnou přesnídávku
2) udělat podobným způsobem přesnídávku z jiného ovoce
3) smíchat
4) naplnit do skleniček, zavíčkovat

Zavařování přesnídávek:
(zavařuji do skleniček 370ml s víčky omnia nebo do skleniček se šroubovacími kovovými víčky (ty nové s umělými víčky se mi neosvědčily - nedrží)
1) do vyššího hrnce položím na dno hadřík (aby skleničky nestály na holém dně)
2) narovnám do něho skleničky tak, aby se vzájemně nedotýkaly
3) hrnec naplním vodou tak, aby sahala 1cm pod okraj víček
4) přivedu k varu, udržuji v mírném varu 20min
5) skleničky vyndám na prkénko, nechám vystydnout

Skladování přesnídávek:
1) nezavařenou uložím v lednici a spotřebuji do 24h
2) zavařenou skladuji ve spíži (máme tam okolo 15-ti stupňů celsia), vydrží i déle než rok, po otevření ji uložím do lednice a spotřebuji do 24h

Konzumace přesnídávek:
1) jíme je tak jak jsou
2) přidám do ní vařenou rýži, jáhly, pohanku, ovesné vločky, krupici
3) s bílým jogurtem, tvarohem
4) přidám do ní banán nebo jiné čerstvé nebo zmrazené ovoce
5) vmíchám do ní pár lžiček dětské instantní nemléčné kaše nebo dětské instantní rýžové krupice
6) nadrobím do ní sušenky pro děti

je to odtud recept z konika tak snad pomuze :wink:
29. mar 2009 o 19:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok