Ako sa zbaviť buriny?
Ahojte,mám záhradu 10 árov,rozdelené chodníčkom na dve polky.Na jednu stranu som sadila zeleninu,druhá strana rástla burina a žihľava.Lenze cez leto som sa tak nestarala,bolo teplo plus chodili sme s deťmi na výlety.A narástla mi burina v celej záhrade.Teraz pomaličky začínam okopavat ,no pokiaľ dôjdem do polky už na začiatku zas začne rásť pupence a buriny.Pridam foto.Chcela by som na jeseň okopat celú záhradu a prejsť traktorom,no neviem či zvládnem celú sama okopat resp orylovat.Je toho veľa.Poradte čo by sa dalo robiť aby tam nerástla tak agresívne rýchlo tá burina.Manzel to aj košík aj postrekoval no aj tak narástla.Uz sme bezradný čo s tým.Chceme na jednu stranu sadiť,na druhú stranu zasadiť trávnik a ovocné stromy.No neviem kedy alebo či sa nám to vôbec podarí zrealizovať.

Ano Roundup- jedovatina znici burinu, ale aspon 2-3 roky nie je mozne na pode pestovat jedle plodiny.
Ak si na dedine, opýtaj sa susedov alebo na ob. úrade, poradia.
Pomoze Ti len pravidelna starostlivost o zahradu.
K roundupu, co ti tu viaceri odporucaju- skus si najskor na nete precitat, aky nebezpecny potencial tento prostriedok v sebe ma a ak si s tym v pohode(hlavne, ak mas male deti), tak potom si s nim mozno ulahci pracu.
@brembo ja by som veru nepustila dieta na travnik, ktory bol nejakym sposobom v kontakte s roundupom. Ak skodi plodinam, urcite skodi aj ludom. V niektorych krajinach je jeho pouzivanie zakazane z dovodu, ze existuje riziko zvysenia vyskytu rakoviny u ludi (zvieratam a rastlinam tiez urcite neprospieva). Ale nech si samozrejme kazdy robi ako uzna za vhodne.
Nasadte materinu dušku a nemusite kosit...mozete po tom chodit.

U nás podobne to bolo, pravidelnosť, nič iné nepomáha, blbé je, že človek ide niekam na víkend a už aj za ten víkend sa na záhrade dokáže veľa zmeniť. To je len robota a robota :/