icon

Ako sa zbaviť buriny?

15. aug 2022

Ahojte,mám záhradu 10 árov,rozdelené chodníčkom na dve polky.Na jednu stranu som sadila zeleninu,druhá strana rástla burina a žihľava.Lenze cez leto som sa tak nestarala,bolo teplo plus chodili sme s deťmi na výlety.A narástla mi burina v celej záhrade.Teraz pomaličky začínam okopavat ,no pokiaľ dôjdem do polky už na začiatku zas začne rásť pupence a buriny.Pridam foto.Chcela by som na jeseň okopat celú záhradu a prejsť traktorom,no neviem či zvládnem celú sama okopat resp orylovat.Je toho veľa.Poradte čo by sa dalo robiť aby tam nerástla tak agresívne rýchlo tá burina.Manzel to aj košík aj postrekoval no aj tak narástla.Uz sme bezradný čo s tým.Chceme na jednu stranu sadiť,na druhú stranu zasadiť trávnik a ovocné stromy.No neviem kedy alebo či sa nám to vôbec podarí zrealizovať.

Ako sa zbaviť buriny?Ako sa zbaviť buriny?
Strana
z2
marcela64
16. aug 2022

U nás podobne to bolo, pravidelnosť, nič iné nepomáha, blbé je, že človek ide niekam na víkend a už aj za ten víkend sa na záhrade dokáže veľa zmeniť. To je len robota a robota :/

brembo
Autor odpoveď zmazal
retatka
16. aug 2022

@brembo Tiež sme postriekali Roundupom a na niektorých miestach opať vyrástla .

roja01
16. aug 2022

Ano Roundup- jedovatina znici burinu, ale aspon 2-3 roky nie je mozne na pode pestovat jedle plodiny.

loliki
17. aug 2022

Ak si na dedine, opýtaj sa susedov alebo na ob. úrade, poradia.

1stella1
17. aug 2022

Pomoze Ti len pravidelna starostlivost o zahradu.
K roundupu, co ti tu viaceri odporucaju- skus si najskor na nete precitat, aky nebezpecny potencial tento prostriedok v sebe ma a ak si s tym v pohode(hlavne, ak mas male deti), tak potom si s nim mozno ulahci pracu.

zuzudrnda
17. aug 2022

@1stella1 roundup je totálny herbicid. Ja by som to do záhrady kde plánujem pestovať a pohybovať sa nedala ani náhodou. Dobrý point

brembo
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
1stella1
18. aug 2022

@brembo ja by som veru nepustila dieta na travnik, ktory bol nejakym sposobom v kontakte s roundupom. Ak skodi plodinam, urcite skodi aj ludom. V niektorych krajinach je jeho pouzivanie zakazane z dovodu, ze existuje riziko zvysenia vyskytu rakoviny u ludi (zvieratam a rastlinam tiez urcite neprospieva). Ale nech si samozrejme kazdy robi ako uzna za vhodne.

zuzika67
15. apr 2023

Nasadte materinu dušku a nemusite kosit...mozete po tom chodit.

Strana
z2