Ako sa zbaviť holuba na balkóne?
Prosim vas, ako ste sa zbavili holuba na balkone. 3 tyzdne spat sa nam v kvetinaci vyliahol holub. Zacina byt trosku nervozny a normalne sa zacinam bat chodit na balkon:D
Je v kvetinaci , ktory je umiestneni v policke, cize neviem ako ss idtial sam dostane,.
Ako dlho po vyliahnuti budeodleti? Mam sa pripravit na to, tam zacne aj behat? Budem ho musiet nejak sama vypustit? Kedy je uz schopny odletiet sam?
keď už je tam tak ho nechaj. začínajú lietať cca keď majú mesiac. rodičia ho chodia krmiť?
takže - už ho tam nechaj keď sa vyliahol. vyskáče z hniezda, bude trénovať svaly - dovtedy tam budú lietať aj rodičia - a potom odletí.
ale hneď ako odletí by som urobila všetko preto aby sa nevracali - lebo holuby hniezdia aj 2-3x za rok…
zober rukavice, respirátor, sáčky alebo tašky kde vyhodíš hniezdo, poriadne to vyumývaj, vydezinfikuj - a urob nejaké zábrany aby tam nechodili…
Mala si ho vyhodit hned ako prisiel, u nas si nakladol,vychoval kym sme tam este nebyvali, osral cely balkon a este sa tam drzo chcel vratit
Holuby neznášam, robím celú jar všetko pre to, aby sa nedostali k zneseniu vajíčka. Tiež mali na začiatku snahu urobiť hniezdo, nosili paličky, ja som denne vyhadzovala. Našťastie som vyhrala.
Oni sa zvyknú vracať, tak už len počkať, kým odskáče a vyletí a ďalšie hniezdenie by som im už nedovolila… Držím palce veru.
ja by som im nedovolila ani toto
takže - už ho tam nechaj keď sa vyliahol. vyskáče z hniezda, bude trénovať svaly - dovtedy tam budú lietať aj rodičia - a potom odletí.
ale hneď ako odletí by som urobila všetko preto aby sa nevracali - lebo holuby hniezdia aj 2-3x za rok…
zober rukavice, respirátor, sáčky alebo tašky kde vyhodíš hniezdo, poriadne to vyumývaj, vydezinfikuj - a urob nejaké zábrany aby tam nechodili…
@biba_18 takze bude asi naj cim skor vypratat balkonovy posed a zabudnut na vesanie pradla. Ano, planujem potom cely kvetinac vysmarit prec. A mam tonurobit hned ako odleti? Chodia najskor skusat lietat kratsie vzdialenosti, alebo hned akonodletinorvy krat mam vsetko vysmarit?
keď už je tam tak ho nechaj. začínajú lietať cca keď majú mesiac. rodičia ho chodia krmiť?
@biba_18 no vyhadzovat ho chudaka teraz urcite nechcem. Uz ma aj meno...deti vymysleli :D ale pojdem teda vsetko vyprazdnit, kym este nevyskocil z hniezda. V ostatnich kvetinacoch mam zapichnute spajdle ,tak nemali sancu sadnut. A tento sme vynechali.
keď odletí, všetko poriadne vypratej. Pradlo vešaj ďalej , len dávaj pozor aby znovu neurobili hniezdo. Hneď všetky vetvičky vyhadzuj
hneď ako odletí. ostávajú niekde blízko ale nezvyknú sa vrátiť s5 do hniezda… až potom sa rodičia snažia urobiť si hniezdo tam kde mali predtým…
hneď ako odletí. ostávajú niekde blízko ale nezvyknú sa vrátiť s5 do hniezda… až potom sa rodičia snažia urobiť si hniezdo tam kde mali predtým…
@biba_18 dakujem za rady🙂 nabytok som dala prec a kartonove krabice som dala na podlahu balkona. Dufam, ze ma potom nebude chodit strasit:D
synovi sa zahniezdili holuby na nepoužívanom balkone, ja som z toho bola na nervy nech sa nestihnú vyliahnuť kým s nimi niečo spravíme…
Nechaj ho vyletiet z hniezda a okamzite daj balkon zasklit alebo zasietkovat, lebo sa tej havede v zivote nezbavis a do konca zivota budes ich hovna zoskrabavat z balkona. Bez srandy, nic ine nepomoze.
Vysmarit si ho mala hned, ako si objavila hniezdo 🤦♀️
Svokra tiež vychovala na balkóne mladé. V zime chodila aj na jar málo a z neskoro si všimla.,že na zem pod stoličku nanosili konariky,vetvičky a urobili hniezdo. Ona ich ešte aj chovala.A dávno predtým k nej chodili aj ich odháňala,kúpila si atrapu dravca,zvonkohry,CD na odplašenie a nepomohlo nič. Stále zašpinený balkón. Tieto nechala vyrásť a musela si dať sieťku proti vtakom a konečne má pokoj.
U nasich si spravili minuly rok hniezdo holuby kym boli tyzden na dovolenke. odchovali dve mlade.v najvacsich horucavach ked sedeli na vajickach im tam dali prekrytie zo stareho uteraka misku s vodou a suchy hrach.rodicia sa pri mladatkach pekne striedali.
mama tam natiahla okolo hniezda igelit kvoli trusu. potom hned ako mlade vydleteli hniezdo aj misky zrusili a holuby sa tam viac nevratili.. bol to pekny zazitok sledovat to cele ale su radi ze uz su prec.
U nasich si spravili minuly rok hniezdo holuby kym boli tyzden na dovolenke. odchovali dve mlade.v najvacsich horucavach ked sedeli na vajickach im tam dali prekrytie zo stareho uteraka misku s vodou a suchy hrach.rodicia sa pri mladatkach pekne striedali.
mama tam natiahla okolo hniezda igelit kvoli trusu. potom hned ako mlade vydleteli hniezdo aj misky zrusili a holuby sa tam viac nevratili.. bol to pekny zazitok sledovat to cele ale su radi ze uz su prec.
@saxana000 dakujem za nadej 🙂 Dufam, ze ked mu zrusim kvetinac, tak sa uz nebude mat kam vratit. Vyliahol sa iba jeden ...aj ked vajicka boli dve. Ale je neskutocne,ako rychlo rastie...My mame oproti balkonu obrovsky strom , vzdy sme videli hniezda tam...toto je prvy krat kedy sa uhniezdil u nas.
Mala si ho vyhodit hned ako prisiel, u nas si nakladol,vychoval kym sme tam este nebyvali, osral cely balkon a este sa tam drzo chcel vratit
@eeffka 😅
on určite chodi skušat lietat, bude sa vracat, ked už bude preč dlhšie, potom vyprac a spravi si hniezdo inde

zober a zanes niekde do parku, pretože sa ti tam bude vracat + ten smrad z trusu to je ako ina liga, osobne by som sa ho zbavila a to máme lastovičky skoro na každom okne, tie v pohode ale holub nie