icon

Ako sa zbaviť závislosti na Modrom koníku?

3. jan 2025

Mám problém. Som závislá na modrom koniku. Som naň stále, vždy keď chytím telefón, už mi hrabe z týchto rád a všetkého a často to aplikujeme vo svojom živote. Ako sa mám vyliečiť, je to vážna závislosť.

Strana
z2
autor
3. jan 2025

@fadama tiež ma to pobavilo, naozaj sú všade ale čo my vieme možno že je to ich brigáda preto tu prispievajú a modrý koník ich platí

fadama
3. jan 2025

V dnešnom svete 😆😆 je už všetko možné 🤣
Druha strana už a oni nikde, priznaj sa, ktorá z nich si? 🤔😆

zuza265
3. jan 2025

@maca1984 ja viem o tom, ze bola. A ze potom to zrusili. Prekvapil ma komentar, ze ju treba vymazat. Myslela som, ze znova je 🙂

ajdika
3. jan 2025

Co robim zle, ze mam MK ako apku stale ? 😅🤣

zuza265
3. jan 2025

@ajdika preco by si robila nieco zle? 😂 ja som ju mala v starom telefone a nechapala som preco sa neda stiahnut - teda ze ju nenajde pred par rokmi. Potom som citala henten clanok (pred tymi par rokmi) co bol aj tu pridany. Ale na starom telefone mi sla

ajdika
3. jan 2025

@zuza265 no ved toto...ja iba cez apku chodim a teraz sa dozvedam, ze neexistuje uz 😅

zuza265
3. jan 2025

@ajdika len ju nezmaz😂😂😂

mojemenonikto
3. jan 2025

😂 Prepáč ale príde mi to vtipné, keď sa na MK spýtaš ako sa vyliečiť zo závislosti na MK 😂 To je akoby si si sa išla opýtať do krčmy ako sa zbaviť závislosti na alkohole. Aké rady tam asi dostaneš od miestnych štamgastov? 😉

Ale seriózne... ak si myslíš, že si naozaj závislá, je to super, že si si to uvedomila. Je to prvý, veľmi dôležitý krok. Druhý krok je, nájsť si dôvod, naozaj dobrý dôvod prečo sem nejsť. Na tento dôvod sa sústreď. Môže to byť nejaký cieľ - napríklad chcem sa naučiť štrikovať. A po tretie - skús si nájsť zástupnú aktivitu. Môže to súvisieť s tým druhým krokom. A keď ťa prepadne túžba ísť sem, tak cielene rob niečo iné. Ako keď fajčiar dostane chuť na cigaretu, tak si namiesto toho zoberie žuvačku. Toto musíš cielene robiť niekoľko mesiacov. Potom sa z toho stane zvyk a zistíš, že ti MK až tak veľmi nechýba.
Človek môže byť závislý na čomkoľvek. Na cigaretách, alkohole, automatoch, ale áno aj na sociálnych sieťach a diskusiach na internete. Ak to chceš zmeniť, musíš začať v hlave. Ak sa ti nebude dariť samej, tak sa nehanbi vyhľadať aj pomoc.

Často radím ľuďom, ktorí nevedia či sú alebo nie sú závislí na alkohole jednoduchý test. Tu by to mohlo fungovať podobne. Skús abstinenciu. Povedz si, že napríklad tri mesiace cielene neotvoríš MK, nech sa deje čo sa deje. Ak to naozaj vydržíš a ani raz sem neprídeš, tak nie si závislá ☺️ Držím palce, a nie že sa sem prídeš pochváliť ako ti to ide 😂

fairyy
3. jan 2025

kolko casu denne tu stravis? lebo ak to je, ze vyhladas co potrebujes a potom citas v case nudy ...tak by som to nevidela tak cierne ... ja citam MK ked sa nudim a uz som precitala spravy ...nemam ine socialne siete

autor
3. jan 2025

@fairyy koľko času? ja si nájdem čas aj počas aktivít, aj počas konverzácie, aj počas práce, aj počas tv, počas pozretie hodín na mobile, vždy musím kliknúť sem a čítať, naozaj som závislá a vtedy ignorujeme všetko ale musím prečítať a vedieť

fairyy
3. jan 2025

mozno blbost ale nastav si rodicovsku kontrolu na svojom telefone a daj si na tu appku cez ktoru pozeras casovy limit a nepusti ta to

margolet
4. jan 2025

Zakaždým keď máš chuť nakuknúť na MK obuj rýchlo botasky a choď si 5 km zabehať. Ak to budeš poctivo dodržiavať, nielen že sa vyliečiš zo závislosti, ale ešte si aj vyformuješ postavu a zlepšíš kondíciu. Garantujem ti, že budeš tak unavená a budeš mať takú čistú myseľ, že nejaký MK ti ani nenapadne.

zazka666
4. jan 2025

Ja som tiež. Ale nevadí mi to. Všetko stíham. Nepijem, nefajčím, za chlapmi nechodím, tak si aspoň na MK odreagujem myšlienky. 😀 Pozdravujem závisláčky

jaskolka
5. jan 2025

Ja napríklad nemám iné sociálne siete, ani na FB nie som, takže si tu rada niečo pozriem, čítam prispevky, diskusie, niektoré ma pobavia, iné prekvapia, niektoré(aj keď je ich fakt malo) aj nastvu. Naposledy sa to podarilo v tej diskusii, kde autorka chcela zrušiť"predškolu", lebo nemohla ísť s dieťaťom do škôlky, keďže hore kopec, dolu kopec, zákruta a nič sa nedá 🙈🙈🙈
Všeobecne sa snažím, ak viem, aj poradiť a aj iný pohľad na vec sa snažím podať slušne.
Pamätám si jednu diskusiu, kde som sa skutočne nasmiala a bolo mi ľúto, ze ju zrušili potom. Autorka tam riešila, cze chce priateľovi dat netradičný darček a zaspievať mu pesničku do jeho pohlavného orgánu a chcela nejaké návrhy 🙈😆😆😆😆. No ja som sa išla ušulat na tých komentároch,ta fantázia žien nemala konca.

maya_hi
5. jan 2025

Vieš ono ten MK nahrádza to čo kedysi prirodzene a reálne existovalo. Ženy a muži žili v oddelených komunitách. Ženy sa stretávali, preberali svoje problémy zo svojho pohľadu, čomu muži nerozumeli a naopak. Muži chodili na svoju psychoterapiu do krčmy. Dnes to už neexistuje. Také to pravé ženstvo, sesterstvo. To nie je nenávisť voči mužom, to je vzájomné posilňovanie. Tak ako si ženy vedia urobiť zle, keby sa radšej podporili a pomohli si, bolo by nám sveta žiť. V primitívnych kmeňoch to tak funguje a preto je tam systém a poriadok. Stretla som sa uz s teóriami (na ktorých sú postavené rôzne ženské komunity zamerané na liečbu a harmonizáciu), že práve to že sa sa ako ženstvo nechali zviazať modernou dobou, priemyselnou revolúciou, prestali sme byť ženami v pravom zmysle slova, so všetkým, čo k tomu patrí. Aj s našou citlivosťou, ale aj vnútornou silou a odvahou. Zabudli sme využívať inštinkt a šiesty zmysel pre vlastnú ochranu ale aj ochranu našej rodiny. A sme oveľa chorľavejšie. Uponáhľané, vystresované, uhnané až to vyvrcholí rakovinou ženských orgánov. Vysmievame sa vlastnej citlivosti, slabosti, schopnosti slepo milovať.... A navzájom sa tak oslabujeme ešte viac. MK bol na začiatku veľmi dobrá myšlienka, ale zvrhlo sa to tu 🫤 Malo to veľký poteciál vytvoriť priestor, kde sa ženy posilnia.
A čo sa týka tvojej závislosti, polož si otázku, čo ti to dáva, čo nemáš v reálnom živote. A pokús sa to tam nájsť a nahradiť. Naraz sa toho nezbavíš. Daj si denný limit, ktorý tu stráviš a hlavne POCHVÁĽ SA za to, ak ho dodržíš. Postupne ho skracuj, neskôr si ho zúž len na každý druhý deň, potom raz týždenne... až sem postupne prestaneš chodiť.
Vždy keď príde nutkanie naordinuj si niečo iné. Napríklad prechádzku, cvičenie. A ešte to prinesie aj svoje benefity 😊 Okysličíš mozog, prídeš na iné myšlienky...
Ak tu máš nejakého človeka s kým sa rada rozprávaš, vymeňte si kontakt a komunikujte radšej cez osobné správy. Ak potrebuješ komunitu, nájdi si takú, s ktorou máte spoločného koníčka- šitie, varenie, cvičenie (odporúčam Fitshaker 🙂 ... aby to proste nebolo len o klábosení ale nejako ťa to posúvalo a zlepšovalo tvoju vytrvalosť. Je super, že si si to uvedomila. To je už začiatok. Držím palce ✊️

igiana
5. jan 2025

Skus poprosit adminov, ci ti nemozu zablokovat pristup na zaklade tvojej ip adresy? Ze ta to z mobilu na MK nepusti.

zazka666
5. jan 2025

@maya_hi nádherne si to napísala. Presne kvôli tomu tu chodím, že potrebujem byť medi ženami, byť s rovnakou krvnou skupinou. O to viac mi je nepríjemné, ak na seba útočime. Pretože tak to robia iní, hlavne teraz v politike... Ak má niektorá problém, alebo len tak položí otázku, možno niekedy len preto, aby viedla rozhovor, stane sa že sa niektoré na ňu vyvŕšia, len nechápem prečo. Pretože vyjsť s otázkou je tak trochu odvaha, odhaliť svoje vnútro, svoje slabé miesta. Mali by sa podporovať, utešovať, a nie si podkopávať nohy a zneistiťovat.
Ak si z Košíc, môžme dať stretko, páčia sa mi tvoje myšlienky..👍

maya_hi
6. jan 2025

@zazka666 ďakujem 😊 veľmi rada by som bola z Košíc. Študovala som tam a milujem ich. Ale som na opačnom konci Slovenska 🤷🏻‍♀️

zazka666
6. jan 2025

@maya_hi 😀🖐️

Strana
z2