Ako sa zbaviť žobrákov pred obchodmi?
Ako na nich reagovať ak sa ich chce človek zbaviť čo najskôr a nerozčúliť sa a nehádať sa s nimi? Kedysi stačilo povedať, mám len kartu a dali pokoj, ale v poslednej dobe zmenili rétoriku, pýtajú niečo z kúpeného, aby im človek išiel niečo kúpiť a tak a ťažko sa ich zbavuje. Veľakrát ma zastavia vtedy, ak mám za sebou nečakaný výdavok a som rada, že mám na nákup pre seba, mám sto chutí im povedať, že netlačím peniaze ani mi nerastú na strome...
Ja osobne deťom zvyknem niečo dať, nemôžu za to akých majú rodičov. A dospelých ako sa mi alebo akú mám momentálne náladu, niekedy áno niekedy nie. Dať niečo z nákupu nemám problém. A teda ja som hádky ani konflikty s nimi nikdy nezažila, keď nemám alebo nechcem dať normálne poviem že nie a vždy mi dali pokoj a odišli.
Vždy mám pripravených zopár drobných či už pre pouličného muzikanta, matku s nota Bene, alebo aj pre bezdomovca keď mu tie peniaze dávam dodám : v zdraví užite ( trochu empatie naozaj neuškodí a nestretávam mraky bezdomovcov takže tých pár drobných mi chýbať nebude )
U nas byval jeden pri obchode. On bol veľmi vďačný za jedlo .čiže nejaká voda,pečivo, paštéta sa mu vždy zobrala . Muz mu aj teple jedlo vedel kúpiť. Už tam nie je .....
Co sa týka ako takého žobrazia, tak to ignorujem. Sém chodí aj taky na vozíku so ženou...vyvážajú sa autom po mestách a barskde zobru...no najlepšie, že chlap sa zdvihne z vozíka a ide po svojich ...
@marsmykkok nedávno pred Kauflandom sedel taký deduško bez dvoch noh(veľmi mi pripomínal môjho dedka) dcera mu podala dve Eura a ta vďaka v jeho očiach ,cely deň som premýšľala že možno ťažko pracoval ktovie čo sa udialo keď nemá nohy ale kam sme sa to dostali že na starobu ľudia žijú ako žijú ,v jednom vkuse čítam že neschválili dôchodok ťažko chorému dokonca pani čo nemá ruku dostala od štátu vyrozumenie že to jej nebráni pracovať,kam sme to dospeli ,takze ja prispejem ale len takému čo mám pocit že zato nejde kúpiť alkohol a keby viem že ho tam vidím aj nabudúce určite mu aj nakup urobim
Ja osobne poviem rázne, že nedám a že nech mi dajú pokoj. Kruté? Nie … nemienim nič vysvetľovať ani klamať že nemám. Ak chcem pomôcť pomôžem inak, nemám s tým najmenší problem. U nás jeden človek tmavej pleti stojí už vyše 10 rokov pred Lidlom, špinavý na tom istom mieste lebo mu to stačí a ľudia ho takto podporujú … Takýto človek sa nikdy nikde neposunie a ak mu vyhovuje takýto život v poriadku, ale ja sa mu na neho skladať nebudem.

@trojnasobnamama ja len tak pomimo napíšem, že mňa notabene celkom príjemne prekvapilo. Vždy som rozmýšľala, že čo tam asi tak môžu písať a tam sú naozaj zaujímavé články 👍. Normálne mi je to ľúto aj vyhodiť 😅. Tak to niekedy beriem do čakárne, nech si skráti chvíľu niekto ďalší.