Ako schudnúť z bokov, stehien a zadku?

leea111
20. máj 2020

Ahojte ženusky, prosím vás ktorej z vás a ako sa podarilo schudnúť z bokov zadku stehien ... cely zivot som bola chuducka cca pred rokom som zrazu nabrala 12 kil a vsetko do týchto časti 😢 skusala som pravidelne cvicit ... cvičila som 3 mesiace podstivo a nic ... skúsila som upraviť stravu na mesiac a nic. Prosím žienky reálne čo Vám pomohlo ... necítim sa konfortne keď vrchnú časť nosím 36 a rifle 42 😢 poraďte ak viete 🙂 mam 28 rokov .

deti95060810
20. máj 2020

na you tube máš cviky z ktorých isto schudneš...😉

miskooo1987
20. máj 2020

@leea111 pomaha skor vstat...

777januska777
20. máj 2020

Nedá sa schudnúť len z jednej partie, musíš schudnúť celkovo a žiadne cviky ti k tomu vážne nepomôžu. Cvikmi len posilnuješ svaly a spevnuješ sa. A chudnutie je dlhodobejší proces nie len mesiac. Takže musíš zmeniť životný štýl, musíš mať menší príjem ako výdaj.

amelia000
20. máj 2020

@miskooo1987 od obeda? 🤣🤣🤣

marhel
20. máj 2020

Chudne sa iba z kalorického deficitu. Každý priberá tuk inde a tak isto z každého ide tuk z rôznych partií v rôznom poradí. Základ u teba je schudnúť tuk, čiže vytvoriť kalorický deficit, najlepšie úpravou stravy a zároveň cvičením. Cielene schudnúť iba z niektorej časti nie je fyzicky možné, je to proste individuálne. Proste potrebuješ dať dole tých 12 kg, najlepšie popritom cvičiť, lebo bez cvičenia pri kalorickom deficite ti bude odchádzať i svalová hmota, ktorej je škoda, treba jej udržať čo najviac, resp. i nejakú naviac vytvoriť a treba sa zbaviť tukov.

macekovam
20. máj 2020

@leea111 určite ti pomôže rýchla chôdza... Určite.. Len začni.

gardenia1
20. máj 2020

@macekovam .... a menej jest!

macekovam
20. máj 2020

V strave nájdi co ti vyhovuje... Co to si precitaj a nájdeš vhodný spôsob stravovania pre seba a na partie ktoré chceš zmeniť ti odporúčam rýchlu chôdzu.. Pomôže ti určite. V lete už budeš ôk ak začneš zajtra.. Stiahni aplikáciu.. Ja mam endomondo... Daj si vyzvu... A ideeees

leea111
autor
20. máj 2020

Nejem vela . Obmedzila som pečivo pridávam všade vela zeleniny ovocia , pijem omnoho viacej vody . Sladkosti skoro vobec . Viem že sa nedá schudnúť zo dňa na deň ale keď po 3 mesiacoch intenzívneho cvičenia nešlo ani kilečko dole tak som si povedala že zmením stravovanie no po mesiaci žiadnej zmeny kde vsetci hovoria že v prvom mesiaci vždy ide najviac dole tak má to tiež trosku demotivovalo . Ale tak pokračujem dalej skúšam . A musím vytrvať . Preto sa aj Radim s vami pohyb s strava urcite budú naďalej len čo ny ešte pomohlo ?

marhel
20. máj 2020

@leea111 Očividne si nebola v deficite. Tých 12 kg si musela pribrať nejakou zmenou, buď si sa "rozjedla", alebo si zmenila životný štýl (napr. z aktívneho zamestnania na sedavé, z veľa chôdze na auto a pod.)
Vyskúšaj stiahnuť napr. apku kalorické tabuľky, vyskúšaj si tam cca týždeň (alebo aspoň deň dva) nahodiť všetko v reálnom množstve, čo denne zješ. To ti vyráta tvoj kalorický príjem. Očividne ten príjem je na tvoju aktivitu, ktorú denne vydávaš buď veľa (ak pri danej strave priberáš), alebo sú to udržiavacie kalórie (pokiaľ ti váha stojí). Z danej stravy denne podsekni cca 500 KJ, pri takom podseknutí (kalorickom deficite) by si mala mesačne schudnúť cca 2 kg. Ak pridáš aktivitu, zvýšiš deficit, zrýchliš chudnutie, no môžeš byť i viac hladná.

leea111
autor
20. máj 2020

@macekovam stiahnuté 🙂 pridám aj chôdzu 🙂 dakujem za tip 🙂

leea111
autor
20. máj 2020

@marhel no ja som popravde pred tým veľmi aktívna nebola 😢 ale nepriberala som . Potom som nastúpila do prace 🙂a áno je sedáva 😢 plus nočné zmeny . Neviem teda či to súvisí ale mam rozhádzaný metabolizmus podľa toho aký je tyzden stále inak jem . Tak ja teda poslušam ešte si odkontrolovať aj energeticky príjem . 🙂 kúpila som si aj kolieskové korčule . Tie má aspoň bavia tak dufam že aj to bude nápomocné 🙂

hankm
20. máj 2020

@leea111 ako bolo povedane, kaloricky deficit. Cvicit, nie len kardio -beh, korcule, ale dolezite su aj silove cviky na budovanie svalstva. Sval potrebuje vela energie cize cim vacsi sval tym vac energie spalis. A velmi podstatna vec, svaly robia krivky!!!

kittykat22
20. máj 2020

@leea111 problem je, ze sa vazis - mala by si sa merat. Odmeraj si pas, pupok, boky a ciarku pod zadkom. Po 3 tyzdnoch znova. Niekedy ked cvicis tak vaha ide dole o 400g ale mas dole -3cm, o ktorych samozrejme nevies. Na youtube si pozri Pamela Reiff - butt a abs cvicenia. Je velmi dobra. Potom si nestastna, ze to nejde - ale mozes sa mylit, pretoze to ide, ale vidiet viac na obvode nez na vahe. Musis cvicit 6 dni v tyzdni, 1 den pauza. Ranajky, obedy normalne, na veceru musis mat lahsie jedlo - ked pecivo, tak to vtipne pecivo tu tazku orieskovu kocku a na to zeleninu. Idealne salat, nieco lahsie. Da sa schudnut len z urcitych partii - ked na ne zameras cvico, tak to zhodis.

marhel
20. máj 2020

@kittykat22 Nie je pravda, že sa dá schudnúť cielene z určitých partií. Každý to má dané geneticky individuálne. Ak to náhodou tebe vyšlo, je to super osobná skúsenosť a nebolo to cieleným cvičením ale tvojím telom, ktoré náhodou v danom poradí odburáva tuk. Práveže napr. ak nebude v deficite a začne dané partie cvičiť cielene, tak z nich neschudne, môže dokonca nabrať svalovú hmotu a tým pádom budú partie ešte väčšie. Aj keď nabrať svalovú hmotu je super, ale svalová hmota pod tukom nie je to, po čom človek túži. Potrebuje zredukovať tuk a zároveň tvoriť svalovú hmotu a na tú je najúčinnejší silový tréning ako bolo spomenuté vyššie.

kittykat22
21. máj 2020

@marhel je to pravda. Ja tak chudnem, roky - pretoze mam velke brucho - tak schudnem len z toho brucha. A pretoze s tym mam skusenost, tak jej pisem, ako to robim. Pokial s tym ty skusenost nemas - tak chapem, ze ti to pride nerealne. Ale hadat sa so mnou nemozes, pretoze ja to robim, mne to ide, ja mam vysledky, a tak ti len mozem napisat, ze nemas pravdu.

pralinka86
21. máj 2020

Necvic len na tieto partie, treba na vrch tela, aby si vyrovnala rozdiel. A nevaz sa, meraj cm. Asi si zle cvicila, ked sa nic nezmenilo. Respektíve nie vhodné cvicila. Skus na YouTube zuzka light a seriu bunny slope workout. Aspoň ja mám rada tu seriu na naštartovanie