Ako si dokážete poradiť s PMS?
Po treťom pôrode som zrazu začala dosť ťažko znášať PMS. 10 dní pred menštruáciou bolestivé napätie v prsníkoch a slabé kŕče v podbrušku. Zlá "náladička" sa dostaví tak 3 dni pred. To by nebolo zrejme nič neobyčajné, lenže cyklus mám tak 23-24 dňový, takže v podstate iba jeden týžden sa cítim dobre. Sú mesiace, keď mi perióda vyjde i dvakrát, čiže do roka 16 krát. Na poslednej preventívke som zostala riadne zaskočená, keď sa gynekológ vyjadril, že menštruácia je v podstate prežitok a že ma vyčerpáva (podľa výšky sliznice v 10. deň môjho cyklu hneď videl, že mám silnejšie krvácanie a aj častejšie). Doteraz som žila v presvedčení, že je to dôležitá vec a zrazu ma úplne nahlodali pochybnosti. Vraj či nechcem teliesko a nebudem 5 rokov vôbec menštruovať, alebo antikoncepciu, kde sa mi aspoň upraví cyklus. Nežiadúce účinky síce sú, ale benefit by bol pre mňa väčší. Vraj...
Chcela by som skúsiť tieto veci riešiť radšej nejakou prírodnou cestou, tak ma zaujíma, či máte pozitívne skúsenosti s nejakými bylinkami, či vylúčením nejakej potraviny z jedálnička.
Resp. tie, ktoré máte teliesko či užívate HAK, aké máte skúsenosti.
Mne pomohol cyclodynon
Prírodné to je úplne cyklus sa mi upravil necítim ten tlak a konečne som Happy viac než týždeň v mesiaci. Ale tiež to chcelo psychickú zmenu
Bolesť brucha pred menštruáciou
Menštruácia pms
Pms

@kompy ja ti verim a oni z nas maju srandu, ked sa na nejakom filme alebo niecom rozplaceme, nechapu😀 jooj ja nacom všetkom plačem 😁...on že to nie je normálne, nech sa idem liečiť (mohol by byt prave on moj "lekar" keby trochu pochopil to fungovanie zeny 🙂...no žiaľ nechápe a že NAS TO NEOSPRAVRDLNUJE😔 ) ...akoby zjedol všetku múdrosť sveta, no bolo.by fajn keby si rozšíril obzor aj o "fungovaní zeny" ..."chlapske fungovanie" je asi testosteron=sex a hotovo 😮😳😑