icon

Ako si predstavujete obchod budúcnosti?

popalopa
22. nov 2023

Ako si predstavujete obchod budúcnosti?
Čo by ste navrhli na zlepšenie nakupovania pokiaľ by ste nemali peňažný limit a nekonečno nápadov

Strana
z2
katulienkax
22. nov 2023

@h2 tak ty to vies, ja to neviem, potrebujem skusat uz aj detom (ty mas chlapca, co mu je asi jedno co mu kupis), maju svoj vkus a nesedi im hned prva velkost co skusam. Co sa tyka oblecenia, kamenne obchody v tomto maju zatial velke opodstatnenie. Samozrejme, ked kupujem spodne pradlo alebo pancuchy, tak to nebudem porovnavat s oblecenim, ktore naozaj netreba skusat. A topanky uz vobec nie ...

heln
22. nov 2023

@popalopa tu sa diskusia dostala do robotickej buducnosti atd.
ale ja sa teda vratim k sucasnosti, covid a dlhodoba karantena vela zmenil v tom, ze sa velmi rozbehli eshopy, v tomto sa mi paci alza, nieco objednam a pride mi do alza boxu, ja fakt neznasam postu a nahananie sa s kuriermi, niekedy si dam nieco do zasielkovne, ale musim cakat kym.otvoria, alebo rychlo utekat pred zaverecnou, do alza boxu idem vtedy ked mi to vyhovuje, kedykolvek a su uz naozaj na kazdom rohu. takze v tom vidim velky potencial a mne to neskutocne ulahcuje zivot.
druha vec, samotne eshopy, vela sa rozbehlo cez kovid, ale niektore zastali v dobe kamennej, napriklad take takko, alebo pepco, preco za ten cas nevybudovali eshop? kolkokrat musim obehat vsetky predajne kym najdem tu vec co mali na internete.
co sa tyka skusania, ja napriklad ked uz mam.oblubeny obchod, tak viem, ze veci mi velkostne sedia a nemusim skusat, v mnohych obchodoch nie je problem s vratenim, ak.nieco nesadne.
dalsia vec, ekologickejsi pristup. vsimla som si, ze niektore obchody uz na oblecenie nedavaju stitky s plastovym "spagatikom", ale snurku, ze oblecenie, napr. pancuchy su len v papieriku, niektore eshopy posielaju v papierovych obalkach, to pre mna zavazi.
a utopisticky pohlad, tiez by sme mohli ako spolocnost dospiet k tomu, ze nebudeme kupovat nepotrebne veci. ano, estetika je dolezita, aj ja mam rada dekoracie, ale co nechapem je to, ze blizia sa vianoce, ano stromcek, ozdoby, vyzdobit tu domacnost, nech to ma atmosferu, ale vysvetli mi niekto naco potrebuje cela rodina gycovy vianocny sveter? naco su mi vianocne pyzama pre celu rodinu? a vianocne obliecky?to ich budem mat cely rok v skrini? a ostatne tie veci.

elenka.k
22. nov 2023

@hiro 😀

elenka.k
22. nov 2023

@heln ja som akurát včera navrhla mn., aby sme si kúpili rovnaké vianočné pyžama / alebo svetre / - sme 4, len tak zo srandy, že bude zábava / zvykneme si všetci 4 posedieť, poležať v posteli a kecať si / ale on to hneď zatrhol, že načo? zbytočnosť.... takže už je po mojom srandovnom nápade. Je to zbytočnosť, asi fakt ! ?

ešte ma napadlo v obchode budúcnosti, by sme nepoužili nákupné košíky, ale pomocou tých 5D obrázkov, by sme odškrtli / odklikli/ a mali to v hodinkách a keď vyjdeme z obchodu, mali by sme pripravený nákup, ktorý vložíme do auta

keralas
22. nov 2023

Pevne verim ze ostanu klasicke obchody kde bude clovek. Ktory bude dat vediet informacie a pomoct. Vyhybam sa samoobsluznym pokladniam. Pre mna je pridana hodnota clovek a jeho pristup. Internet je fajn ale teda niet nad to, ked clovek vidi co kupuje.

h2
22. nov 2023

@elenka.k A načo by si potom do toho obchodu vôbec chodila? Odkliknúť si podľa obrázka môžeš aj doma.

elenka.k
22. nov 2023

@h2 ako regály by boli, ale dobrý dotaz ... no prejsť sa predsa 😅

h2
22. nov 2023

@elenka.k A čo by na tých regáloch bolo?

elenka.k
22. nov 2023

@h2 no veď to 5D vysvietené obrázky , ako sú teraz tie led lampy
https://www.gravirovane.sk/led-lampa-delfin
ale o dosť vylepšenej podobe 👍

jana_eyre_2
22. nov 2023

@elenka.k nie je to až tak odveci nápad, ale v regáloch by nemali byť len obrázky, ale reálny tovar ktorý si omakas, vyskúšaš a keď ho chces, tak si klikneš a následne ti v sklade pripravia nákup, ktorý len zaplatíš a odtransformujes sa domov 😀

elenka.k
22. nov 2023

@jana_eyre_2 NOoooo .... ! 👍
áno to by bolo pre tých, čo nakupujú po prvé 😀 ten tovar

maranco
22. nov 2023

@h2 * Ja si myslím, že časom nebudú žiadne platobné karty, zaplatíme proste tvárou, alebo odtlačkom prsta *
V Číne už majú platbu tvárou

Napríklad už môžem platiť aj tvárou. Stačí si moju digitálnu peňaženku spárovať s mojou tvárou a nabudúce, ak prídem k platobnému terminálu, nemusím už mobil vyťahovať, ale stačí, že sa pozriem do kamery. Transakciu schválim úsmevom od ucha k uchu. Niekde už sa testujú aj platby hlasom, či obchody kde neplatím vôbec, ale len prídem, vezmem si čo potrebujem a odídem. Platba sa mi strhne automaticky.
https://blog.sme.sk/paveldvorak/spolocnost/plat...

Čína by do piatich rokov mala prestať používať fyzické peniaze. Už dnes tu môžeš platiť úsmevom
https://www.startitup.sk/cina-piatich-rokov-mal...

Takto vyzerá budúcnosť. V čínskom metre je možné platiť vo vybraných staniciach pomocou skenu tváre
https://vosveteit.zoznam.sk/takto-vyzera-buducn...

h2
22. nov 2023

@maranco Sranda, ktovie, či je to spoľahlivé, veď tých Číňanov je, ako hadov a ešte sú aj všetci rovnakí. Niekto môže mať nejakého dvojníka a žiť si na jeho úkor.

Strana
z2