Ako si zlepším komunikáciu?

26. apr 2022

Ahojte viete mi poradiť ako si zlepším komunikáciu? Alebo skôr doplniť slovnú zásobu? Mám problém komunikovať,dlho mi trvá dokým si spomeniem na správne slovo, keď niečo vysvetľujem a keď som v spoločnosti.🙄Som zúfalá sama so seba že sa neviem poriadne vyjadrovať a pomenovať vecí,😐a to aj čítam knihy.. Čítam zle? Keď si neviem zapamätať slová pri čítani? Má niekto takýto istý problém? Viete mi poradiť čo s tým?🙄

jaskolka
26. apr 2022

Citanie. A lustenie krížoviek.Skus čítať nahlas, budeš slovo vidieť aj počuť.

pribinak
26. apr 2022

Nepises že kde pracuješ, ale Sú aj rôzne kurzy na zlepšenie komunikácie.
Veľa závisí aj od toho čo čítaš, aký druh literatúry, možno potrebuješ odbornú lit., aby si nabrala odbornú slovnú zásobu vhodnú na komunikáciu v praci

Tajničky a rôzne slovne hry sú veľmi fajn

lula3108
26. apr 2022

Natacaj sa na video. Daj si ciel ze chces rozpravat 2 minuty vkuse bez akehokolvek zastavenia, hmmm, aaa na nejaku temu a skusaj. Takuto techniku maju viaceri recnici, ja som to parkrat skusala a veru mala som problem aj minutu rozpravat bez takych tych zlozvykov a barliciek. Ked sa pozries na svoje video tak zistis co ti vadi a kde sa musis zlepsit.

tumira
26. apr 2022

vela citat, mne aj tajnicky pomohli, citanie roznych clankov, kadeco a teda hlavne aj nahlas ked si citam, tak sa mi to tak viacej uklada.
To je jedina cesta ako si rozsirit slovnu zasobu.

ckocka
26. apr 2022

Čítaj jak o život, to je vždy prínosné - lenže tým si rozširuješ hlavne pasívnu slovnú zásobu. Aby si ju dokázala premeniť na aktívnu a využívať v komunikácii tak musíš čo? No komunikovať. Kdekoľvek, s kýmkoľvek keď máš príležitosť.

katkamatka7
26. apr 2022

Slovo chutíš do ruky. Uchopíš ho. Pochopíš mu. Dáš mu zvuk. Stáva sa slovom, ktoré má chytiť kto? Ten, kto ho má v počutí vidieť, chytiť, uchopiť, pochopiť.

katkamatka7
26. apr 2022

@katkamatka7 🤦Tak teda má aj chutiť. (Preklep).