Ako správne baliť knihy na predaj cez online bazár?
17. aug 2025
Ahojte baby asi strašne blbý dotaz 🤣 ale ak posielate niekomu knizku cez bazar alebo vinted to je jedno, do coho balite knizky aby prisli v poriadku a nedali ste za balenia zbytocne vela penazi? Bezne obalky alebo bublinkove alebo sacky...chcem za nejake drobne sa pozbavovat rozpravkovych a inych kniziek ale este som takto cez vinted a bazar nikomu neposielala. 😃 napiste mi v com posielate ci postaci aby sa neposkodila klasik obalka...ano asi moj dotaz vyhra najblbsi dotaz na modrom koniku za rok 2025 🤣 ale dakujem 😄
@alenkakaka normalne do krabice
Do krabice od bonboniery,prazdne miesto vyplniť kuskami novin.

Ja síce posielam knihy malicko ale kvantum ich dostavam. A najlepší stav majú knihy čo sú balené do 2vrstiev bublin a do kartonu. Z jedného knihkupectva mi prišla kniha ktorá bola obalená bublinami a naviac mala kartón vystlany niekoľkými hrubými vrstvami baliaceho papiera aby sa rohy neobili a aby neklzala v kartone.
Dnes som zhodou okolnosti predala jednu tenku knihu a zabalila som ju do hrubeho letaku od lidlu, tie rohy toho letaku sú take hrube že aj keby narazili tak sa knihe nic nestane.
Bubliny a klasický sacok či obalka to vôbec rohy neochrania. Neodporúčam ani vacsiu krabicu kde sa len uložia tie knihy. Rohy sa obiju a knihy sa navzájom o seba oskieraju. Chce to aspon krabicu úplne vyplnit nejakým materialom.
Stačí zajst do potravin zobrat väčšiu krabicu, ich letáky. Knihu vieš obalit do hrubeho letaku, urobit z krabice 2pruhy dostatočne dlhé a široké aby zakryli knihu a tak dať do kartonu a zlepit. A najlacnejsia a najbezpečnejšia varianta je na svete 🙂