Ako správne predĺžiť ISIC kartu?
Ako to funguje? Musi sa karta predlzit kazdy rok za 13eur aj ked netreba tie zlavy?? Syn ma zaplatenu zlavu na dopravu ,ale bolo mu povedane ,ze nema predlzenu kartu..a viem,ze minuly rok mu na sekretariate v skole povedali,ze ked nechce zlavy,tak nemusi predlzovat kartu,.nechapem...brrr
@tina5959 tak to nie je pravda..nemusi mat znamku za 13 eur kazdy rok..od zaciatku ju nema,len ked chcete kupit prvu kartu ,tak vtedy sa plati 13 eur ..tak presne chodil minuly rok ..
Dakujem za rady,budem zajtra volat na ISIC centrum,nech mi to konecne vysvetlia oni..
autorka, platila si tých 3,60?
@tina5959 3,6eur ma zaplatene ale nema predlzenu platnost ISIC karty.revozorovi to pipalo na terminale..a UBIAN ukazuje,ze platnost karty je do sept 2025
@ibrunova ano platila,to videl aj revizor ,ze je to zaplatene
tak ale ked ti na ubiane svieti, ze je platba do 8/25 tak co mohlo pipat revizorovi? daj potom vediet co si zistila...
preukazstudenta@transdata.sk skús napísať sem
otazka je - platila si teraz nieco synovi ohladom isicu? ak ano, predlzila si mu kartu v zmysle toho, ze je student.
ale aby karta platila ako zlavova na dopravu - treba tuto dopravnu cast aktivovat - aktivoval si to? v skole? a potom na predajni listkov?
@simca06022011 tak syn nevedel,za si moze takto kuknut a skontrolovat..inaksie by mu to ukazal a nech si da opravit terminal haha
@zuzuliennka1 v apke mu ukazuje platnosť do 30.9.2025, takže asi áno
@ibrunova takze ma platny isic - ale on si este musi aktivovat samostatnu dopravnu cast na tom isicu.
@zuzuliennka1 ukazuje mu to v apke Ubian, takže aktívne to má, aj to tu píše, že zaplatila a priložila k terminálu.
@zuzuliennka1 on ma aktivovanu dopravnu cast, nema len znamku
@simca06022011 Asi tak.
Ešte mi napadlo, určite mal ISIC u seba? Necestoval bez neho a tebe to povedal inak?
Aby bola ISIC karta platná, aspoň teda pár rokov dozadu keď som ja študovala to tak bolo, je potrebné zaplatiť si každý rok novú známku, ktorá sa nalepí dozadu na kartu. Karta sa následne priloží na terminál, kde sa aktivuje ISIC na ďalší školský rok. Ak nie je na karte aktivovaný čip, tak preto kartu "nezobralo".
Za mojich študnetských čias na SŠ sme tiež platili za dopravu a priložili k terminálu v škole. Terminál nám zobrazil dokedy je karta platná. Tí, ktorí chceli aj zľavu v obchodoch si kúpili známku. Stala sa mi ale taká vec (tuším až na VŠ) že sprievodca mi tiež nechcel uznať platnosť karty, vraj nemám vzadu nálepku 🤦♀️vysvetľovala som že to je len na zľavu, ale on stále že mám ISIC neplatný🤷♀️ tak som si radsej potom tú známku kúpila
@simca06022011 tak mne sa cena itic( ucitelsky) vratila niekolkokrat,nechodis na nakupy do tesca, tam je zlava 1 x tyzdenne 10 %, max 10€, yoxo pausal v orange neobmedzene data, hovory za 18€, , zlavy v martinuse, pantarhei, sevt, niektore obchody s oblecenim....
Ja si ho kupujem uz niekolko rokov,
Celé je to zvláštne....ak by niečo nemal správne zaplatené, aktivované, tak by si nedokázal kúpiť v autobuse lístok.Ak má nálepku, priložil to k terminalu a zaplatili ste poplatok dokonca vidíš v ubiane platnosť karty myslím, že všetko je v poriadku.Ja som bola v buse, keď deťom povedal šofér, že ju nemajú aktivovanú a musia zaplatiť lístok v hotovosti
Potom druhá vec je, že o akú dopravu išlo, lebo toto je niečo, čo sa môže líšiť podľa toho či ide o mhd alebo prímestskú dopravu
@anesim nie nechodím a nepoužívam a isic ma dcéra. Čiže nakúpiť by musela ona pochopiteľne a mňa ako bežného dospelého nejaký isic ani nenapadne riešiť a naťahovať sa, ze ci môžem jej kartu použiť 😂 žiadna ponuka mňa nezaujala s isicom...
@simca06022011 U nas si dcera aktivovala tesco card a nakupujem na jej kartu 🤷♀️. Uz prvym nakupom sa mi tych 13 eur vratilo spat. McD kupon sa sa vyuzit opakovane, to vyuziva syn 😅 a mame zlavu na yoxo pausal, alze a tak. Nakoniec sa to teda aj oplati
@simca06022011 len martinuse sa nam cena znamky vratila vzdy.
dcera nenakupuje?

@tina5959 to nie je pravda!