icon

Ako ste si našli kamarátov v zahraničí počas korony

3. júl 2021
haley7897
3. júl 2021

Nerozumiem. Za akým účelom chceš kamarátov zo zahraničia? Chceš sa učiť jazyk? Alebo..? Každopádne odpoveď bude asi väčšinou 'sociálne siete' + možno skupiny s ohľadom na rovnaké záujmy.

autor
3. júl 2021

@haley7897 Ako si ľudia žijúci v zahraničí našli nových kamarátov, keď sa tam prisťahovali a nikoho nepoznali.

haley7897
3. júl 2021

Ahaaa, sorry. Teraz ti rozumiem 🙈
Závisí od restrikcii v krajine kde si, ale v zásade moji prvý kamaráti a známy po presťahovaní boli kolegovia, ľudia z gym. Ak máš deti, tak možno si nájdeš niekoho z pomedzi rodičov ich kamarátov v škole, na "krúžkoch", dobrovoľnícka práca, ak si veriaca môže to byť komunita (masjid, kostol - čokoľvek platí pre teba), jazykové pripadne iné kurzy. Len treba nájsť zámienku dostať sa medzi ľudí. Nemusíš hneď stretnúť "tvoju krvnú skupinu", ale postupne ti to rozšíri okruh známych a časom vyselektujes aj priateľov. A samozrejme tiež spomínané sociálne siete.

amelie2017
3. júl 2021

V auguste sme sa stahovali a este som si nenasla kamaratky. Jasne, ze pokecame s mamami z dcerinej skolky, s dalsimi rodicmi v parku, co sa vidime kazdy den, ale nic osobnejsie. Ale mne aj na predoslom mieste trvalo asi 3 roky, kym som si nasla kamaratky a to nebola ani korona.

sapetka
3. júl 2021

Ja som tri roky v zahranici a kamosky tu nemam 😁

gdpr
3. júl 2021

Tak v zahraničí je to rovnaké ako na Slovensku si dovolím povedať ak ovládaš jazyk. T.j. nájdeš si ich v práci, susedu, na ihrisku s dieťaťom, vo fitku, v škole, škôlke nejakú mamičku alebo ak si študentka tak na VŠ...

amelie2017
3. júl 2021

@gdpr ono v principe mas pravdu, priatelia sa hladaju vsade na rovnakych miestach, ale vela aj zalezi, v akej krajine si, aka je povaha obyvatelstva, aj jeho zlozenie. Ci su otvoreni cudzincom, neznamym, alebo nie, ci su chladni a pod. Ja som sa napr. prestahovala v ramci 1 krajiny, ale uplne ine zlozenie obyvatelstva. Kym na Malorke bolo vela cudzincov a vela pristahovalcov z pevniny bez silnych rodinnych ci priatelskych zvazkov, v meste, kde som teraz su prave tie priatelstva odjakziva, rodina a ludia si tak nepustaju novych k telu. Na Malorke si sla napr. na ihrisko, 3 dni si sa s niekym bavila a uz ste si menili cisla, dohadovali stretnutia, tu po 10 mesiacoch nic, pokecaju, deti sa pohraju, ale nemaju potrebu zblizovania, lebo uz maju svoj okruh znamych. Ale ano, toto sa ti moze stat aj v ktoromkolvek meste ci dedine na Slovensku.

autor
3. júl 2021

Ja v podstate nemám žiadnych blízkych priateľov z dospelosti, všetko sú to starí kamaráti z mladosti a aj tí sú na Slovensku. Dá sa vôbec vytvoriť v dospelom veku také to veľké priateľstvo?

mnamko
4. júl 2021

Väčšinou náhoda,alebo skupiny krajiny kde žijem sú na FB,teraz sme sa zoznámili zo slovenskou a jej synom na športovom podujatí,ktorý robili Češi a Slováci,ale väčšinou sú odmeraný Slováci v zahraničí