Ako ste zvládli 2. pôrod?
Môj 1. pôrod :( 19h bolesti, to by som zvládla aj teraz, ale samotný pôrod .... - som hovorila, ze nikdy viac. Bez epi, nestichli pichnúť, ukončený s vacuumextraktorom, Hojenie rok! Trauma na celý život....
Mať dieťa je niečo nepochopiteľne krásne, ale samotný pôrod som si predstavovala úplne inak. Každý hovoril, že to už nič, keď vydržíš bolesti to už malina... ale to tak nebolo.
Teraz ma čaká 2. pôrod, som len na začiatku tehu, a mám stresy už teraz. Chcem si vybaviť cisársky ale ten tiež môže dopadnúť zle... Neviem čo mám robiť....
Budem rada, keď mi napíšete skúsenosti z 2. pôrodu, čim bol iný ako 1.
Ďakujem.
Presne tak, ženy ktoré mali pôrod v pohode, nás nikdy nepochopia, a myslím, že oveľa horšie je psychická trauma ako tie fyz bolesti
Uplne v pohode druhy, prvy cisarsk, ovela horsie.. Kamoska mala prvy ako ty a druhy uplne bez problemov 🙂 skus to vnimat ako nieco prirodzene, telo kazdej zeny je na to usposobene od prirody... Najdi ai dobreho lekara, ktory ta pochopi a upokoji 🙂
Prvy pôrod zlý zážitok..Nezabudnem vetu keď mi pôrodnikpovedal Ste v ohrození života,,, ale nemyslete na seba,, no na dieťa!!!! Mal byť prirodzeny,,, skončil akútnym cisárskym.... Mala sa zasekla v pôrodných cestách,..... Čakali pridlho,, mala mala po narodení hlavičku ako sisku😥Ale to sa spraví.....pre mňa hrozný zážitok ale chcela som aj druhé. V papieroch spísané žbude cisársky,,,, ale opäť ten istý scenár ako pri prvom.... Ďakujem Bohu zvládla som,,, ale nezabudnem na prístup a pod. Veci..Strach som mala neskutocny
Držím palce,,, snaž sa myslieť pozitívne,,, do pôrodu máš ešte ďaleko.... Cisársky rez by som si určite nezaplatila,, a ani epidural...
Ahoj, ja chapem tvoje obavy aj tvoj strach z pôrodu. Ale neviem či je pre teba vhodne čítanie tejto diskusie. Ak sa velmi bojis mala by si sa porozpravat s niekym, kto ti pomoze. Lebo tu sa iba zbytocne viac vyplasis a ked pride k porodu, mozes reagovať hystericky, čím sa vsetko skomplikuje. Skus sa porozpravat bud s porodnou asistentkou alebo mozno aj so psychologickou. Alebo chodit na predporodne kurzy. Lebo kazda zena je ina, inak reaguje na bolesť. Niekoho zacne trosku pichat a uz nadáva vsetkym lekárom aj sestrám a kričí na celu sálu, nespolupracuje. Niekto to predýcha, počúva personal, je co najviac v rámci možnosti v klude. Kazda sme ina. Ty potrebujes individuálny prístup lebo takýmito príbehmi sa len viac a viac vystresujes. To co prežívala jedna, druha tu istú situáciu mohla zvládnuť uplne inak.
ja nemam sice 2 prirodzene, ale napisem ti.. 1.porod, praskla voda, kontrakcie, po 7h sekcia, tazko sa rozbiehalo kojenie, neskutocna unava, hojenie v pohode, po roku sa ozvali zrasty, katastrofa ti poviem.... 2.porod, praskla voda, kontrakcie, 2h nato bola mala vonku, cucala uz na sale, nastrih, sitie, infekcia, napriek tomu som zvladla doma 2 deti... vidis, aky obrovsky rozdiel... teraz som musela mat spravene aj predoperacne, takze som to aj citala.. a sla som z anesteziologie vyklepana, ze to dieta vytlacim aj usami, len nie cisarsky opat 😃 Nikto nezaruci, ze bude tvoj 2.porod lahsi.. ktovie ako by moj 1.porod dopadol v inej nemocke, kde mi ma hned nesupli na cisarsky.. . ist dobrovolne planovane na cisarsky.... ja urcite nie, ale je to tvoje telo a vase dieta... niekto si zas CR nevie vynachvalit.. zle moze dopadnut jedno aj druhe.. vyber si dobru porodnicu, lekara a mysli pozitivne... drzim palce
@dominika_sk určite sa dá aj lepšie rodiť. Treba si to dobre naplánovať, s kým, kde a potom už len verit
@bluka2 dokonale som si to naplanovala, vybrala som si najlepšiu porodnicu na slovensku v tom čase
@apip42 presne môj scenár,čo sa týka prvého pôrodu.na druhé tehu som sa odhodlala až po 4och rokoch.bala som sa druhého pôrodu tiež som zvažovala ,že možno cisársky. No druhý pôrod rýchlejší,omnoho menej bolestivý,2,5hod trval.akurat , že som znova nevedela tlačiť,aj keď ma všetci ubezpečovali,že to pri druhom už budem vedieť.no nie 😂 tak mi poskakali zasa po bruchu a pomohli mi s tým.nastrih nestihli,potrhala som sa podľa starých rán.hojenie bez problémov.dokonca mám pocit ,že aj zlatá žila mi zmizla alebo ju zašili dovnútra 💉mám 7tyzdnov po pôrode,no sex sme ešte neskúšali,z toho mám obavu,lebo po prvom pôrode má to bolelo aj po 4och rokoch.kamaratky hovorili ,že aj to sa zvykne zlepšiť po druhom.niekedy zašiju lepšie rany.no uvidíme 😁
Po druhom pôrode by som išla v pohode odrodit aj ďalšie,ale to sa už nechystáme mať tretie.ale nikdy nehovor nikdy 🍼
Takže vás chcem ženy upokojiť a povzbudiť,že to môže byť lepšie 😊
@apip42 ani môj nebol zostupeny a vytlačila som bez problémov na 4 zatlačenia... nerobili ti skôr nejaké zásahy? Napríklad prasknutie vody? Ja som chcela aby mi vodu praskli lebo že vraj to porod urýchli ale pôrodná asistentka že to vystresuje babatko a nebude správne rotovať dole
Vôbec sa neboj, prvý som mala 19 hodín,brutálny, po ňom h ed operácia.... Druhý? Do 4 hodín bol malý na svete - 4380 gramov a na tri zatlacenia, 3 stichy, úplná pohodicka, hodinu po som už behala po izbe.. Dobrovoľne by som si urcite cisársky nevybrala..
@zuzana_j23 nie, voda mi praskla doma.. skor asi oxitocin mohol byt pricina lebo som bola otvorena a vobec som nemala kontrakcie tak to do mna liali jedno po druhom😡
@apip42 tak to určite bolo príčinou 🤦🏼♀️ Ja som samozrejme narodila na slvoensku... keby áno tak oba pôrody by skončili určite katastrofálne... pri druhom som tiež nemala kontrakcie a robili mi techniku REBOZO aj vďaka tomu som mala krásny takmer bezbolestny porod 🙏 keby som na sk tak mi niečo pichnu
@zuzana_j23 co je REBOZO? To prvykrat pocujem🤔
@apip42 myslím že tá technika pochádza z Mexika.. taká šatka sa dá okolo bokov a poťahuje sa za konce ... veľmi je to populárne v Škandinávii... babatko pri tom zrotuje správne dokonca to odporúčajú používať posledné dva týždne pred termínom ten niektore ženy prídu na kontrolu v termíne nemajú kontrakcie a už sú otvorené na 4 čiže to celkovo vsetko urýchľuje a je to aj celkovo prijemne 🙂 ... pri kontrakcii sa to prestane robiť ...
https://www.youtube.com/watch?v=2umz7c0h9jwTakto mi to robili ale pomalšie ... ramenami sa opries o stenu uvolnis sa a cely spodok tela
@zuzana_j23 wau tak to je super,, len na SK aktualne asi tak za 50 rokov🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@apip42 aký dopyt taká ponuka? :D
@szzuzka môj prvý pôrod 12 hodín, dieťa nedýchalo, intubovane, našťastie bez následkov. Hojenie tiež cca rok po pôrode. Druhé po 5tich rokoch, stresy tiež veľké, hlavne tesne pred pôrodom. Pri druhom mi odtiekla plodová voda večer, o 11 som šla do pôrodnice, porodila som krátko pred 2 hodinou ráno. O pár hodín som chodila, mala som asi 5 stehov vonkajších. S prvým sa to nedalo porovnať. Dala som si ale záležať na výbere pôrodníka s dobrými referenciami, veľa som sa pýtala. Pôrod prirodzený, až na konci mi pichli trochu oxytocínu na vypudenie placenty.
@lulula1990 och toto tak rada citam😉moj maly sa tiez narodil zaduseny, je zazrak ze vobec zije,, tak som rada ze druhy porod moze dopadnut tak krasne🙏🏻
@apip42 neboj, keď sa na to naladis, bude to v pohode, rýchle. Ja som veľa čítala knihy alebo na nete ako zvládnuť v pohode pôrod a tiež začala veriť svojmu telu, ved príroda vie čo robí 🙂 prajem príjemné tehulkovanie a super pôrod 🙂
@lulula1990 dakujem moc🙏🏻❤️

@dominika_sk pre boha, co s Vami robili 🤦🏻♀️ a ja som myslela, ze horsie ako moj porod nemoze byt ...