icon

Ako ste zvládli sťahovanie do zahraničia aj s deťmi ?

22. jan 2020

Ahojte, rada by som spoznala mamičky, ktoré kvôli manželovej práci odišli aj s dieťaťom do zahraničia. Ako ste to zvládali? Ako to bolo s deťmi a školou? Šli by sme buď do Talianska alebo Francúzska, z oboch jazykoch poznám asi tak jedno slovo 🙈 Jednoducho nedokážem si to vôbec predstaviť, ako by sme takto žili, v cudzine, bez rodiny...Neviem si predstaviť opustiť Slovensko a žiť cez tisícku kilometrov odtiaľ, drobca naučiť iný jazyk kvôli škole. Možno keby to bola nejaká slovanská krajina kde sa aj dorozumieme ale úplná cudzina? Uf...taktiež tých imigrantov sa akosi bojím...Celkovo nemám z toho dobrý pocit, už len pri pomyslení má bolí brucho 🙇‍♀️ Preto by som si rada podpísala s nejakou mamičkou, ktorá to sťahovanie s dieťaťom prežila v zdraví a spokojnosti a nabehli v pohode na nový jazyk, každodenný život a tak 😁 Ďakujem

Strana
z2
yanni
21. aug 2023

@ksenzy1 no nakoniec rozhodla za nas Corona. Vsetko uz bolo vybavene pre Francuzsko. Corona to Ale zariadila tak, ze sme sa nakoneic v lete 2020 vratili do DE. Do zahranicia urcite Este pojdeme, Ale kedy a kde, to Este nevieme.

mamelka
21. aug 2023

My sme išli s 2detmi, zvládli sme. Žili sme tak 10rokov a po 10r sme opäť na SK, manžel naďalej v Nemecku. Takže už 2.tyzden fungujem sama.
Sťahovanie sa dalo zvládnuť, ale nemecky som nevedela. Vedel manžel lámavo. Išla som do školy a sa to otočilo a vedela som lepšie ako manžel. Asi najhoršie bolo,ze sme mali len apartmán. Nájsť veľký byt bolo umenie.keby sa za nás nezaručí manželov šéf, tak sme stále v tom apartmáne(taka klasika v DE,že je problém nájsť bývanie)
Škola, škôlka v pohode. Ja som rada za túto skúsenosť.

Strana
z2