Ako to máte s platením vo vzťahu?
Ahojte chcela by som sa spýtať ako to máte s platením vo vzťahu ? Je podľa vás normálne platiť v Reštaurácií za chlapa ...etc . ?
ako je tu spomínané, je to individuálne a hlavne o dohode medzi 4 ocami. nie som zastancom ziadneho krajneho nazoru, ci uz ma byt chlap gentleman a vsetko platit, alebo rovnost pohlavi. ja toho gentlemana mam. no my s priatelom sme sa uz v začiatkoch vztahu o tejto teme porozpravali a obaja sa zhodli v tom, ako aj fungujeme. neplati vylucne on. v restauraciach a podobnych zariadeniach platieva zvycajne on. niekedy jednoducho poviem, ze dnes platim ja a ziadne vyhovorky, lebo castokrat mi povie, ze zaplatim nabuduce. z mojej strany idu financie hlavne do kultury (divadlo a podobne aktivity). niektore vstupne si kazdy platime sami. aj na dovolenke a vyletoch platievame skor na striedacku. musim vsak podotknut, ze ja som ta mobilnejsia, ktora mina na dopravu viac, s cim mal dlhsie problem priatel, ze mu to prislo blbe. no uz to akceptoval a teda sa to pri tom plateni tak vyvazuje. ked sme na vyletoch, plati castejsie proviant ten co nesoferuje. a ci sa to zmeni po dlhsej dobe, tak to skor nepredpokladam. takze pre mna je to uplne v poriadku, ak s tym partneri nemaju problem od zaciatku 😊

@majkeel Nemyslím si, že sa dá podľa platenia vo vzťahu odhadnúť ako sa muž zachová po rozchode/rozvode. Niekedy sa muž (ale aj žena) zmení tak, že sa človek až čuduje 🙂
Ono ja som síce žena, ale niekedy ženy nechápem. Ženám príde ponižujúce pre muža ak by mala platiť žena.. Ale už im (väčšine) nepríde ponižujúce ak by mal muž behať doma s metlou, či stáť za hrncami. Silou mocou chceme rovnoprávnosť, ale v takýchto veciach sa hráme na princezničky, že ty si muž, ty plať.. Jasné, že sa nebudem v reštaurácii doťahovať a pchať mu nasilu peniaze, ak si stojí za tým, že zaplatí on.. Ale rovnako sa nebudem tváriť oduto, ak ma naozaj nechá zaplatiť... Cítila by som sa ako totálna hus 😉 Ak raz chcem aby starostlivosť o domácnosť, varenie, výchova o dieťa,.. bola spoločná.. Tak potom aj financie by mali byť spoločná starosť a nemalo by nám byť divné, že občas zaplatíme obed aj my.. Veď samy sme rovnoprávnosť chceli.. Či z rovnoprávnosti čerpať len výhody? 😉