Ako ukecať manžela na druhé dieťa?
@elizabet173 no obcas ich ma ale povedal ze inu by nechcel tak uz vazne neviem
@dijka123 nie. Očividne sa partner necíti nato, aby ste mali druhé dieťa. To že je finančne Ok je super. Ale peniaze ma on nie ty. Aby si neskončila s dvoma malými deťmi sama.
@elizabet173 a mimochodom studuje pravo, to zas z inej temy... 🤷♀️
@dijka123 čo má občas? Nerozumiem Tie hlúpe reči? Jemu nepríde, že ťa tým ponižuje? Nedôjde mu, že ťa zraňuje tým, že ti povie, že preto s tebou nespáva, lebo ho nepriťahuješ? On by sa ako cítil, keby si mu povedala, že má najmenšieho zo všetkých mužov, ktorých si poznala?
Človek nepotrebuje mať nejaký obrovský dôvod a motív na to aby nechcel druhé, tretie, desiate či vôbec žiadne dieťa. A už vôbec nie je povinný sa niekomu spovedať a odôvodňovať prečo nechce. Prečo nechce ísť doktor umývať podchody? Veď žiadna práca nie je podradna a nejaké peniaze by dostal... A keď on povie- nie, nechcem a nepôjdem umývať podchody, tiež je ho potrebné vypočúvať, prečo to nechce robiť " a teraz mi tu vymenuj 30 dôvodov prečo to nechceš robiť?" No nechce a basta. Takisto človek bud chce alebo nechce dieťa a ako chce alebo nechce prvé, tak chce či nechce aj každé ďalšie. Nie je povinný nikomu nič klarifikovať ani vysvetľovať, prečo nie a už vôbec nie si pýtať zvolenie od kohokoľvek na svoje práva rozhodnúť sa, či áno či nie. Dúfam len, že ty neporušíš jeho právo na slobodné rozhodnutie a neoklameš ho tak, že bez jeho vedomia ho dostaneš do situácie, kedy ti splodí dieťa. Chalan je celkom rozumný, že s tebou nespáva, lebo žene, čo si ide svoje, nerešpektuje partnera, núti ho, pravdepodobne aj citovo vydiera, sa nedá veriť ani nos medzi očami. Ak tak strašne chceš ďalšie dieťa, tak si sadnite, porozprávajte sa bez vášní, ty chceš dieťa, on nie, ty nevieš rešpektovať život bez ďalšieho dieťaťa, on nevie a nechce rešpektovať privedenie ďalšieho dieťaťa na svet. V tom prípade je riešenie rozvod, ty si nájdi niekoho, kto bude šťastný, že sa môže starať o cudzie dieťa a bude chcieť ďalšie aj s tebou a tvoj aktuálny manžel si môže nájsť niekoho, kto bude rešpektovať, že on už deti nechce.
Alebo varianta dva- adoptujte si dieťa. Ak tvoj muž nechce, aby si bola tehotná, lebo si mala predtým problémy, ktoré sa môžu zopakovať, no ty chceš ďalšie dieťa, adopciou vyriešiš oba problémy- budeš mať ďalšie dieťa a nebudeš tehotná, čo by potenciálne mohlo ohroziť tvoj život. Vybavená vec
@annamalaga no neni pravda ale dakujem za odpoved
Nijako, buď chce alebo nie. Možno by sa stačilo porozprávať ako...ja neviem...dvaja dospelí ľudia. Šokantné, ja viem.
Dnes sme tolerantná spoločnosť tak povedz manželovi, že keď nechce on isto sa nájde niekto kto chcieť bude a budeš mať také mimomanželské. 🙈😂 ... ešte to má napadlo ... ako posledná možnosť ... ale zrejme to poznačí vás vzťah dosť výrazne 🙄
Nijako. Bud chce alebo nie. Možno zmení názor, ale z minulých tém co píšeš, že ho nepritahujes, a nechce sex, lebo máš malé prsia, tak neviem o co ti ide. S takým človekom chceš ďalšie dieťa? 🙉🙈.
@dijka123 druhym dietatom sa jeho vztah k tebe najskor vobec nezmeni. nebudes dolezitejsia.
skor naopak sa upevni jeho povedomie, ze kam by si s dvomi detmi a bez penazi isla. takze si k tebe moze dovolit este viac neohladuplnosti (ktoru prejavuje uz teraz).
dobre si to este rozmysli.
@moonlight1210 mas pravdu asi je blbost mat druhe dieta staci jedno

@sisa_s to už radšej ani nekomentujem, stačilo mi v téme, kde riešila, čo s dieťaťom, keď ho nezobrali do škôlky