Och baby taká som z toho smutná… dá sa to vobec prijať? Od zaciatku mi hovoril že chce velku rodinu a teraz mame jednu 6m dcérku. Vždy keď navrhnem temu druhé dieta sa tomu proste úplne vyhýba mám pocit že druhé dieta nechce. Ja po deuhom veľmi túžim.. čo ďalej?
Počkaj...este nepredychal šok z toho,ze ma to jedno😉
Och, este len prijima ten fakt, ze mate jedno. Netlac na neho, ja som sa na druhe tiez zacala citit az ked mal prvy syn rok a pol. A prekvapilo ma to ked to vyslo na prvy sup. Prve tri roky s dvoma detmi boli masaker 😵💫.
Joj to zavčasu s ním riešiš ... počkaj rok, dva, potom rieš.
Ešte dodám že mame povahovo naozaj dokonalú dceru…od 3m spi úplne celu noc a každý naokolo mi vraví že Ame to najkludnejsie dieťa, naozaj je kludna krásne spinka a neplače takmer vobec takze tomu nerozumiem
@lentilka On ju miluje stále sa jej venuje ale nie sme najmladší, muz ma už 35 rokov a ja som chcela stihnúť obe deti do 30ky a dokonca aj sex dosť odmieta
@dzulli1980 nechcela by som cakat ešte rok dva…
@martyzpp mame babky aj sestru na blízku takze toho sa vobec neobávame
daj mu cas.
Ale druhe uz take kludne byt nemusi. Moze preplakat kazdu noc.
TY SI CHCELA STIHNÚŤ DO 30-TKY ... nie je to od Teba kus egoistické? ... muži to majú úplne inak ako ženy ... neplačú nad dupačkami atď. ... treba počkať - NECHCELA BY SOM ČAKAŤ EŠTE ROK, DVA ... v partnerstve to nefunguje tak, že TY CHCEŠ, partnerstvo je MY ... proste zatiaľ nechce, tak nechce ... proste to prijmi, netlač na neho, zrejme aj preto nechce s Tebou sexovať ... a to, že máte prvé dieťa pokojné a kľudné neznamená, že aj to druhé by také bolo.
@martyzpp jasne, že nemusí ale proste túžim po druhom a hlavne ja mám 5 súrodencov a viem že vždy sa mám na koho spoľahnúť, preto som chcela pre dcérku súrodenca :( mrzí ma aj to že sa sexu dosť celkovo vyhýba a už nie je najmladší nie je moc čas na to aby sme to odkladali veľmi
Mas este len 6 mesacne dieta. Na 35 rocneho chlapa je take babatko (aj ked je dobre a aj ked sa 90% staras ty) uplne prevrateny svet hore nohami. Viem o com hovorim, moj manzel mal tiez pri prvom 35.
Nehovoriac o tom ze kludne sa mozu podarit aj dvojicky (vzdy je tu ta moznost). Ratas s tym hej? To by rozdychal? Ked nechce ani druhe? Prezil by to vas vztah a vasa rodina?
To, ze Ty cakat nechces lebo si chcela odrodit do 30tky je sice pekne (a pritom si mlada a on tiez nie je nijaky starec este), ale ak kvoli tomu vyslovene aj zacal odmietat sex lebo sa boji ze bude hned dalsie dieta, mozes to silou mocou dotlacit do este horsej situacie.
Ja Ta len citam a citim tlak (a to som vzdy chcela viac deti nez moj manzel chcel). Ty chces, Ty tuzis, Ty Ty Ty... Plus faktor veku co stale vytahujes a pritom to vobec nie je taka tragedia. Ukludni sa cim skor, lebo toto urcite neurobi dobrotu u vas doma.
ale deti maju rozne fazy a toto
''Ešte dodám že mame povahovo naozaj dokonalú dceru…od 3m spi úplne celu noc a každý naokolo mi vraví že Ame to najkludnejsie dieťa, naozaj je kludna krásne spinka a neplače takmer vobec takze tomu nerozumiem''
sa moze z mesiaca na mesiac zmenit. pockaj ked pridu zuby...a prve vzdory...
@dzulli1980 tak ale ja nerozumiem prečo zastávame jeho stranu všetky! Ano partnerstvo je o nás obidvoch a preto by mal prihliadať na to že nechcem veľký vekový rozdiel a chcem aby sme to newborn obdobie čím skôr za sebou !
A baby nikde som nepisala, že to dieta chcem hneď, plánovala som ho tak ku koncu roka keď bude mat malá rok, nie okamžite.
@balerina2025 mne to je úplne jasne. Dcera mala už rotavirus a bronchytidu a všetko zvládla bravúrne a som pripravená na ďalšie výzvy typu zuby 😉
Prvý zub a prvý vzdor a z dokonalého anjela bude dokonalý čert 🤷🙈
Preboha žena, ty sa kam ponahlas? Áno, máš kľudne 6-mesacne bábo a zjavne sa nudíš pri ňom, keď chces hneď druhé. Lenže 6-mesacne môžeš položiť do postieľky a nikam ti neujde. Počkaj, keď začne chodiť, potom sa celý deň nezastavíš. Behať za malým dieťaťom s veľkým tehu bruchom vôbec nie je nejaká extra zábava. Druhé dieťa môže byť urevane od narodenia a ty budeš zúfalá písať na MK, že nič nestíhaš a bude ti ľúto, že zanedbavas prvú dcéru, ktorá možno bude prežívať obdobie vzdoru. Daj si čas. Tvoj muž má len 35 rokov, nie 50.
netlac nan
Tvoj muž sa musí cítiť nepríjemne. Neviem si predstaviť, že by niekto na mňa takto tlačil. Plus zodpovednosť za obstaranie financií je zrejme len na ňom. Trochu sa zameraj aj na to, čo chce on, nie len ty.
Otehotnela som, ked mal prvy syn 6m. Neodporucam.
Skor sa zamysli preco to chces tak rychlo opat absolvovat. Ked sa ti narodi druhe, prve je akurat v takom obrovskom svetaspoznavani a ty nemas na neho plne cas.
Ja nerozumiem kde sa berie všetko toto netlac naňho daj mu čas atd. Všetci ho ľutujete a dávate to za vinu mne? Môj sen je mat s ním ďalšie dieta a nie mu vraziť dýku do chrbta alebo odísť za druhým chlapom. Škoda tu niečo písať lebo všetky len on on on 🙂 ja na neho netlačím len som mu to párkrát navrhla a on hľadal vyhovorky, ja ho do ničoho netlačím len mi to akosi prislo luto to je všetko.
Ešte raz napíšem nechcela som dieta hneď chcela som ho plánovať koncom roka/zaciatkom ďalšieho roka
Pozri sa na to aj z druhej stánky …. Mňa by môj muž keby “mohol” oplodňoval každý rok . Sem tam súrodenca pre naše dieťa spomenie . Ale berie a rešpektuje môj postoj , že druhé už nebude . Ma odo mňa úplnú slobodu , ak chce ešte ďalších 10 deti nech sa páči , ale nie so mnou . Ja mu v jeho túžbe brániť nebudem , takisto ani on môj názor nesnaží sa zmeniť . Treba asi nájsť kompromis , zlatu strednú cestu
A prečo sa zastávame jeho ?
Keby napísal chlap, že strašne chce ďalšie dieťa, ale žena harpya odmieta, nechce mu ani sex dať, čo by si na to povedala ? Že nech na ňu netlačí, nech jej dá čas.
On je chlap, ktorému sa úplne zmenil život dieťaťom. Aj tebe. Ty to zvládaš zatiaľ super, doma so spokojným dieťaťom, ktoré kde položíš, tam ho nájdeš. A keď druhé také nebude? A nebudeš to tak dobre dávať? A on už vôbec nie? A ešte ťa bude viac odmietať, lebo si ho do toho dotlačila, keď nechcel, keď ešte nebol pripravený? Pre pána, má 35 a ty o ňom vravíš akoby už do hrobu mal ísť.
Na dieťa, výchovu musia byť dvaja (v ideálnom svete). Aby si ho neprinútila urobiť dieťa, ktoré nechce a radšej odíde od vás, lebo on si tak život nepredstavoval.
A súrodenci tiež neznamenajú ideálne vzťahy a mať sa o koho oprieť. Vidíš to v každej druhej rodine a môžeš ako matka urobiť všetko správne, aj tak nemáš istotu, že budú tie vzťahy skvelé. To si len všetky nejedináčikovské mamičky zbožne prajeme.
Keby mala 6 rokov nepoviem...
Trošku sa ukľudni. Čo ti akože kto dáva za vinu? Chlap nie je chodiaca peňazenka a oplodňovač. Veď si to po sebe prečítaj. Samé JA chcem, JA chcem.
Nesil to. Mat de male deti s malickym rozfielom je celkom zahul. Jedno dieta 6 m, to je malina....my mame 3 a ked su 2 prec, tak sa nudime 🙂)))
35 ze nie je najmladsi 😂… moj ma 46 a sa ma pyta ci ideme na stvrte…
Okrem toho, že si egoistická, si aj vzťahovačná a kus nepríjemná ... no popravde, je mi ľúto Tvojho muža ... teraz chodíš do roboty a prispievaš do rodinného rozpočtu? ... či to musí ON zabezpečiť? ... píšeš, že na neho netlačíš, no on sa vyhýba sexu s Tebou ... tak ako teda?
Ahoj, môj tiež moc nechce druhé . Momentálne som tehotná a hneď som sa ho spýtala , či by chcel aj druhé . Najprv áno potom nie a teraz zas , že moc nevie ,že skôr nie. 😊 Tiež som z toho kus sklamaná , no verím, že ho to prejde a bude chcieť aj to druhé …. No nechcem ho moc nasilu tlačiť 😁
Na dieťa sú dvaja, keď jeden nechce, je to problém. Mne je vždy vtipné ako tu čítam, že "ako presvedčiť muža aby sme mali ďalšie dieťa".. Dieťa nie je pes ci vec, na ktorú sa treba presviedčať. Na to musia obaja chcieť.
Byt na jeho mieste ani ja by som teraz druhé neriešila. Otvor túto diskusiu o rok, rok a pól…
akoze s tebou asi mavaju hormony riadne, isto kojis...
"ja na neho netlačím len som mu to párkrát navrhla a on hľadal vyhovorky"- cize uz to pocul asi tak 5 az viackrat...vsak ked povedal prvykrat nie, mala si pockat a nie vytahovat tuto temu pri kazdom nedelnom obede🙂 to je logicke, ze ked ta niekto do niecoho nuti, tak sa tomu vyhybas
Daj tomu čas, rok, dva, uvidíš, či o nejaký ten čas budeš stále chcieť. Dve malé deti sú záhul, aj keď máš "dobré" deti.