Ako ušetriť na nákladoch na vykurovanie či chladenie?
Ak chcete v zime ušetriť na vykurovaní, a v lete na chladení, odporúčam vám zatepliť vnútorné steny a podlahu (podlahu na niektorých miestach kde nebudete moc kráčať) a zmenšiť tak objem miestnosti. Cím menšia objemová miestnosť a lepšia izolácia, tým viac klesnú náklady na vykurovanie, chladenie a dokonca i na osvetlenie kedže menšie miestnosti vyžadujú menej osvetlenia.
Najideálnejšia je vnútorná izolácia senom, ktoré bude pripevnené k stenám a na niektorých miestach na podlahe v priehladných vakoch. Seno ku každej stene stavajte aspon do 3 radov, aby sa medzery medzi jednotlivými vreciami sena zmenšili na minimum.
Seno je lacné, 1m3 som kúpil za 15 eur, má dobré izolačné vlastnosti a k práci netreba ani robotníkov, viete si to spraviť aj sami, kedže ide len o manuálne vkladanie vriec na seba, robota ma teda vyšla na 0 eur.
Cenovo je to výhodné, lebo zmenšiť objem o 1 m3 stojí 15 eur. Ciže ak máte obydlie o rozlohe napríklad 100m2, a chcete zmenšiť jeho objem o polovičku na 50m3 a súčasne aj spraviť zateplenie stien, bude vás to stáť len 50x15 = 750 eur...
Je to oveľa lacnejšie ako keby si máte dať zatepliť obydlie polystyrénom na vonkajšie steny, betonovať to, dávať na to omietku a platiť robotníkom za prácu. Taká práca by vás vyšla nie na 750 eur, ale na 7500 eur, a výsledok by bol aj tak rovnaký..

@tomas123456789b keď má niekto problémy s cenami energii myslíš,že toto riešenie mu pomôže? Myslím,že nie.
@tomas123456789b dal si ty už maltu, omietku na seno?
Inak prečo riešiš takéto veci keď ty nič neplatíš nevieš koľko čo stojí
@tomas123456789b o tomto si už počul?
@tomas123456789b už si počul o domoch z dreva,najlepšia izolácia
@tomas123456789b je toľko lepších izolácii a hlavne praktickejších .Skus sa začať zaujímať o život mimo tvojej izby,už nemusíme byt zanedbaný v koľajách v rozmere 1x1m aby boli teplo ,už okna majú lepšie izolačné vlastnosti ako klasicky múr
@minenkaa on ie kolko stoji kubik sena, na prvej strane pise, ze ho kupil, na stvrtej sme sa dozvedeli, ze cey energii ho netrapia, lebo ich neplati (plati mama) a seno nainstalovatnemoze seno nainstalovat, lebo mama nedovoli. Na piatej strane pise, ze mamam ma zmyslanie ako ja. Teda v ich rodine aspon mama ma rozum. Len mi jej je luto, ze toto sa vyklulo z jej milovaneho ruzoveho uzlicka co si doniesla z porodnice. Nemohla nic take zle spravit aby bola takto potrestana.
@tomas123456789b ja tieto tvoje témy musím čítať len vo vani plnej horúcej vody ,inak by som to nedala.Takze svojou blbostou zvyšuješ moju uhlíkovú stopu
@minenkaa joj ja neznasam ked musim vyliezt z vane 😀🫣
@janulik2008 ja vaňu ešte zvládam ,ale saunu opustiť je pre mňa peklo
@tomas123456789b tak ty máš len IQ nízke ,preto nepotrebuješ výživu
@viestta umrem z teba 🤣🤣🤣🤣

@lenkasarka
Neprekáža. Určite dakto na MK má problémy s cenami energií.
@viestta
Alebo že by mala zmýšlanie ako ty, takže ju nepresvedčí žiaden argument nech by bol akýkolvek.
@moonlight1210
Ako prejde hmyz cez maltu ? Ak dáš seno do výšky 2,5 metra može ti byť uplne jedno že sa za niekoľko rokov zmení jeho veľkosť o pár desiatok centimetrov. Jeho izolácia bude stále dobrá.