icon

Ako ušetriť na nákladoch na vykurovanie či chladenie?

tomas123456789b
13. feb 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Ak chcete v zime ušetriť na vykurovaní, a v lete na chladení, odporúčam vám zatepliť vnútorné steny a podlahu (podlahu na niektorých miestach kde nebudete moc kráčať) a zmenšiť tak objem miestnosti. Cím menšia objemová miestnosť a lepšia izolácia, tým viac klesnú náklady na vykurovanie, chladenie a dokonca i na osvetlenie kedže menšie miestnosti vyžadujú menej osvetlenia.

Najideálnejšia je vnútorná izolácia senom, ktoré bude pripevnené k stenám a na niektorých miestach na podlahe v priehladných vakoch. Seno ku každej stene stavajte aspon do 3 radov, aby sa medzery medzi jednotlivými vreciami sena zmenšili na minimum.

Seno je lacné, 1m3 som kúpil za 15 eur, má dobré izolačné vlastnosti a k práci netreba ani robotníkov, viete si to spraviť aj sami, kedže ide len o manuálne vkladanie vriec na seba, robota ma teda vyšla na 0 eur.
Cenovo je to výhodné, lebo zmenšiť objem o 1 m3 stojí 15 eur. Ciže ak máte obydlie o rozlohe napríklad 100m2, a chcete zmenšiť jeho objem o polovičku na 50m3 a súčasne aj spraviť zateplenie stien, bude vás to stáť len 50x15 = 750 eur...

Je to oveľa lacnejšie ako keby si máte dať zatepliť obydlie polystyrénom na vonkajšie steny, betonovať to, dávať na to omietku a platiť robotníkom za prácu. Taká práca by vás vyšla nie na 750 eur, ale na 7500 eur, a výsledok by bol aj tak rovnaký..

Ako ušetriť na nákladoch na vykurovanie či chladenie?
Strana
z5
tomas123456789b
autor
21. feb 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

@lenkasarka
Neprekáža. Určite dakto na MK má problémy s cenami energií.
@viestta
Alebo že by mala zmýšlanie ako ty, takže ju nepresvedčí žiaden argument nech by bol akýkolvek.
@moonlight1210
Ako prejde hmyz cez maltu ? Ak dáš seno do výšky 2,5 metra može ti byť uplne jedno že sa za niekoľko rokov zmení jeho veľkosť o pár desiatok centimetrov. Jeho izolácia bude stále dobrá.

lenkasarka
21. feb 2025

@tomas123456789b keď má niekto problémy s cenami energii myslíš,že toto riešenie mu pomôže? Myslím,že nie.

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b dal si ty už maltu, omietku na seno?
Inak prečo riešiš takéto veci keď ty nič neplatíš nevieš koľko čo stojí

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b o tomto si už počul?

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b už si počul o domoch z dreva,najlepšia izolácia

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b je toľko lepších izolácii a hlavne praktickejších .Skus sa začať zaujímať o život mimo tvojej izby,už nemusíme byt zanedbaný v koľajách v rozmere 1x1m aby boli teplo ,už okna majú lepšie izolačné vlastnosti ako klasicky múr

minenkaa
21. feb 2025

@minenkaa zabedneneni v kopkach

viestta
21. feb 2025

@minenkaa on ie kolko stoji kubik sena, na prvej strane pise, ze ho kupil, na stvrtej sme sa dozvedeli, ze cey energii ho netrapia, lebo ich neplati (plati mama) a seno nainstalovatnemoze seno nainstalovat, lebo mama nedovoli. Na piatej strane pise, ze mamam ma zmyslanie ako ja. Teda v ich rodine aspon mama ma rozum. Len mi jej je luto, ze toto sa vyklulo z jej milovaneho ruzoveho uzlicka co si doniesla z porodnice. Nemohla nic take zle spravit aby bola takto potrestana.

minenkaa
21. feb 2025

@viestta veď to on vie len koľko stojí seno ale odvoz(ďalšia Uhlíková stopa),robota ,omietka to už je mimo neho

viestta
21. feb 2025

@minenkaa seno sa mu doplavilo z Rakuska pred barak po Dunaji... Jaj, Dunaj cez Lamac netecie, takze potom uz len kamion alebo na táčkach ho dotisol

minenkaa
21. feb 2025

@viestta on je strašny vidí len päť cm pred seba a do strán ani to

viestta
21. feb 2025

@minenkaa myslim si, ze tych 5 cm si prehnala 😅

minenkaa
21. feb 2025

@viestta veď chcem byt milá

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b ja tieto tvoje témy musím čítať len vo vani plnej horúcej vody ,inak by som to nedala.Takze svojou blbostou zvyšuješ moju uhlíkovú stopu

janulik2008
21. feb 2025

@minenkaa joj ja neznasam ked musim vyliezt z vane 😀🫣

minenkaa
21. feb 2025

@janulik2008 ja vaňu ešte zvládam ,ale saunu opustiť je pre mňa peklo

viestta
21. feb 2025

@minenkaa ja sa pri tych jeho traktatoch zamyslam, ci uz nepotrebujem inkontinancne nohavicky, lebo smiech este udrzim ked nechcem okolie vyrusovat, ale tam dole to byva na povazenie

minenkaa
21. feb 2025

@viestta veď on vlastne škodí celej planéte,podľa mňa viacerí máme koli nemu zlu uhlíkovú stopu,ja vaňu ,ty inkontinencne nohavičky,kopec ľudí Tina určite musí poriadne jesť aby tieto blbosti dokázali stráviť,veď mozog potrebuje veľa energie.

Uz chápem prečo on nepotrebuje jesť

minenkaa
21. feb 2025

@tomas123456789b tak ty máš len IQ nízke ,preto nepotrebuješ výživu

janulik2008
21. feb 2025

@viestta umrem z teba 🤣🤣🤣🤣

Strana
z5