icon

Ako úspešne zvládnuť obchodné stretnutie s Fínom?

mantilka
16. aug 2024

Vie mi niekto poradiť ohľadom obchodného stretnutia s Fínom?

Strana
z2
oskvarka
20. aug 2024

@melanta Ja ti verím, len či nemáš privysoké očakávania, toto je fórum mamičiek, zvačša na materskej dovolenke a nie firemný meeting ;). Lebo tiež závisí od toho v akých kruhoch sa pohybuješ 🙂. Ja som optimista a som rada že aj tu sa nájdu dobré duše pragmatické a racionálne, ale zároveň empatické, aj keď nie uplne vždy

melanta
20. aug 2024

@oskvarka čítala si ty vôbec diskusiu? Je úplne irelevantné, že toto je mamičkovské fórum. Autorka dala otázku netýkajúcu sa detí či rodičovstva. Dala otázku pracovnú, čo robiť v konkrétnej situácii v práci. Keď dostala rady, jej reakcie boli, že ona kvôli klientovi nebude obedovať neskôr a že klient je nenormálny. Nie je v poriadku čakať, že k takémuto postoju bude niekto empatický. Predstav si, že máš firmu a zamestnávaš ľudí. To, aké výnosy budeš mať a či bude tvoja firma v pluse alebo v mínuse záleží na klientoch. A o nich je potrebné sa starať. Chcela by si, aby bol úspech tvojej firmy závislý na niekom ako autorka? Ktorá je naštvaná, že nemôže obedovať o 12:00? Ver, že nechcela by si. A čo sa týka komentáru, že záleží, v akých kruhoch sa človek pohybuje - nie, nezáleží. Svoju prácu si ma človek v práci robiť minimálne na 100% či robí v malej firmičke v Námestove alebo v Hongkongu vo firme s 10000 zamestnancami. Čakať od zamestnanca 100% pracovný výkon nie je prehnané očakávanie. Prehnané očakávania sú vtedy, keď ľudia nerobia na 100%, ale chcú 100% mzdu.
Mimochodom, keď už spomínaš mamičky a detičky - ty toto svoje deti neučíš? Že čokoľvek robia, majú to robiť poriadne? Neučíš svoje deti byť zodpovedný, dôsledný atď?

oskvarka
20. aug 2024

@melanta tak pýtala si radu na mamičkovskom fóre teda od mamičiek ;) .. ale nečítala som celú lebo niektoré veci je naozaj zbytočné čítať 🙂 nenašla som tu nič zaujímavé pre čo som si túto tému pôvodne otvorila - aj ked som si nedalá námahu prejsť až po koniec.... samozrejme že by som rada aby moje deti mali taký životný postoj "čokoľvek robia, majú to robiť poriadne" aj keď "učenie" si asi predstavujeme každý inak len to "poriadne" môže byť tiež subjektívne. Nemyslela som to tak že prístup k tou čo robíš máš mať iný, či si matka na MD alebo upratovačka alebo úradník... skôr si myslím že je problém že tu by sa chceli ľudia vyjadrovať k tomu o čom sami nevedia (a nie je na tom nič zlé že väčšina ľudí na SR nemá predstavu o firemných meetengoch prípadne o fínskej kultúre a zvykoch), potom ale nie je potrebné sa k tomu vyjadrovať lebo v tom závale "názorov" sa stráca aj to málo relevantých informácií. Reakciu zakladateľky témi nebudem hodnotiť, považujem ju za emocionálnu rovnako ako niektoré názory ale tak tu na fóre to nepovažujem za taký problém (aj ked samozrejme že to nevrhá pekné svetlo ...). Je to tu tak trochu kkultúra čo je možno desivé ale možno psychologicky potrebné :D.. neviem.. nie som psychológ 🙂

janai1
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. aug 2024

@mantilka choď na obed skôr a stretnutie bude o 12.Asi má tiež naplánovaný deň a inak sa nedalo.

hara_vara
21. aug 2024

@mantilka zober si na stretnutie fľašu borovičky 👍

slnecnica30
21. aug 2024

@hara_vara mega koment 😂🙌🏻

mantilka
autor
21. aug 2024

@melanta nalinkovala si situáciu úplne podľa svojich predstáv....nebudem ti vysvetľovať, lebo toto je úplne iný prípad. Chýba na mojej strane, že som tému otvorila. Nehodí sa, aby som situaciu dopodrobna opisovala....a nie, nie je to náš klient. Celé správanie dotyčného bola trochu zvláštne, toto bola len čerešnička na torte.
Mimochodom na zákazníkoch mi vždy záležalo a nepatrím medzi ľudí, ktorým o 16:30 padla. Zdvihám mobil aj večer aj cez víkend.
Tiež mám svoje profesionálne skúsenosti a takéto vyjadrenia na cudzieho sú nemiestne...ale však net veľa znesie.

simca06022011
21. aug 2024

Popravde, asi uz je po stretnuti, mozno.. ale u nas ak mi nevyhovuje cas, tak poviem... prepacte, neslo by to o 10tej? Alebo si dam obed skor a dohodneme sa ze pride napr. 12:30 a mam na neho cca hodinu, hodinu a pol, aby vedel, ze ziadny celopoobedny program nebudem vediet zabezpecovat. A je uplne jedno ci je " klient/zakaznik/dodavatel" a z akej je krajiny. Nestretla som sa s tym, ze by dvaja klienti z jednej krajiny mali rovnaky pristup/rovnaky cas stretnutia, podla nejakych "zvyklosti". Ak mali ist s nami na obed, tiez sa to dohadovalo vopred, ziadne prekvapko. Pre mna je prekvapujuce chodit po niekoho do hotela, nikdy sme nikoho k nam nevozili a detto nam nikto nezvykol robit sofera, ale to moze byt mozno odvetvim/zvykom/dohodou.
Ak by to bolo nutne a dolezite, tak ano ostali by sme bez obeda a vybavili ho o 12tej, obed zjedli potom za pochodu (ono kedze potom je tam uz iny program o dve hodiny, tak aj tak sa budete musiet rychlo rozlucit)

Strana
z2