icon

Ako uveriť v Boha bez pochybností?

3. jún 2024

Ahojte veriaci/veriace! Ako ste dokázali uveriť v Boha bez pochybností? Musíte sa každý deň rozhodnúť veriť? Má niekto tu i osobný vzťah s Bohom? Ď.

Strana
z7
loliki
1. okt 2024

@sasa196 Lekári odporúčajú riešiť to po 2 rokoch snaženia. Čím skôr sa zistí príčina, tým lepšie. Potom ešte zistiť ako a či sa to dá vôbec riešiť. Dosť cítiť tvoju nervozitu z tvojho príspevku. Vieš, no, niektoré majú zničenú psychiku aj z toho, že dieťa majú. Náročné je jedno aj druhé. Nech sa darí. 😉

fantaghiro21
1. okt 2024

Nečítam komentáre...
Také niečo,ako 100% bez pochybnosti neexistuje...
Stačí,keď sa nám nechce modliť, nechce sa nam ist do kostola,bojíme sa nejakych rozhodnutí , choroby, skúšky, práce...a nemáme 100% dôveru v Boha v ťažkých časoch.... samozrejme,je tam veľa útokov od zlého ale vo veľkej miere je to našim rozhodnutim ako sa správame a čomu povieme "áno"-vola sa to slobodná vôľa...
Síce svojim rozhodnutím,myšlienkami sme si istý o existencii ,ale naše skutku rozprávajú o inom....
Ani učeníci neboli 100% verní....

Ja so prešla cez také to klasické vychovanie v kresťanskej rodine, co som vieru chapala ako nudu,ale rodičia, prostredie kde som bola vychovana,mi dali silné mantinely,hodnoty,ktorými sa snazim smerovať môj život,žiť podľa nich a ucit aj moje deti...
Po náročnom detstve, dospievaní,keď som sa dostala na VŠ som zažila vlastne obrátenie,spoznanie ...dovolim si tvrdiť,že som možno spoznala naozajstny vzťah .... ktorý tak niekedy "nudné vyrábajú kňazi" ale pochopila som,o čom to tam v tom kostole vyprávajú..
Ale neuchovala som si to ...Prišlo veľmi náročné obdobie v živote ,zrady, smrť dieťaťa,dieta ďalšie choré, náročné vzťahy,klamstvá,podvody,nehody a ťapám odvtedy.skôr som taka vlažná.dokonca častokrát aj znechutena sama zo seba, aký som to kresťan a kde som až spadl.Bojujem rôzne boje ...a hlavne snažím sa seba menit k lepšiemu

Ale viem,že Boh existuje,už len kvôli tým "živým vstupom (Obráteniu)....keby som nezažila nejaký ten jeho zasah,dotyk,neviem ako to popísať,možno by som aj pochybovala.
Modlitba, Biblia, hodnotné knihy má ešte viac posúvali....
Takže ak nemá niekto skúsenost ešte s tým nejakým "zásahom" (-neviem,ako to opísať,aby si to niekto nevykladal že tu carujeme)tak Biblia,knihy, modlitby sú teda aspoň pre mňa bolo veľký prínos, hodnoty ktoré má.este viac posúvali....a ešte viac človeka priblížili k tomu k intimnejsiemu vzťahu s Bohom,nie len veriť "bachorkam" o nejakom dedovi na oblaciku

sasa196
1. okt 2024

@loliki ja som už raz tehotná bola , potratila som - resp biochemické tehotenstvo … ver mi, ze už davno sme to chceli riešiť , ale kvôli viere sme to odkladali a teraz viem , ze zbytočne . A to ze som nervózna a ze niektoré sú nervózne aj z toho , ze deti majú , tomu som nepochopila ….

loliki
1. okt 2024

@sasa196 Kým sa to človeka netýka, tak sa nestará, koľko tehotenstiev sa končí potratom. Nikto nás na to neprichystá, že aj nám sa to môže stať a je to pritom dosť častý jav. Ak sa to však čo len raz človeku stane, prežívame to veľmi intenzívne. Žiaľ, mladé baby nepresvedčíš, že nemajú fajčiť, majú sa poriadne obliekať, vtedy nemyslia na zápaly, plodnosť.
Tu na MK nájdeš veľa tém aj o tom, ako niektoré sú psychicky na dne, lebo starostlivosť o dieťa už nezvládajú. Len toľko.

Strana
z7