icon

Ako vníma chlap ženu, ktorá račkuje?

18. aug 2022
Strana
z3
8mii8
18. aug 2022

Ráčkuje s ňou 🤦‍♀️

alenah31
18. aug 2022

To vážne? Buď mu to vadí alebo nie, ako inak to má vnímať??

bosorka2302
18. aug 2022

Niektorym sa to pacilo, niektorym nie. 🤷

beata_k
18. aug 2022

Normalne. Ako inak?

svetlonos
18. aug 2022

Moja spoluziacka rackovala a belmi sa pacila kednemu kamosovi, tomu to bolo jedno. Nakoniec sa vydaöa za americana s tam sa to strati. Ale pokial chemia zafunguje, rackovanie asi problem nebude.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
karolinav
Odpoveď bola odstránená
mirkava
18. aug 2022

Tak ako keď neračkuje 😁

viestta
18. aug 2022

Prečo by mala byť zrovna recova vada problém pri vnímaní ženy ako celku?

bessie12
18. aug 2022

a ako by ju mal podla teba vnimat ? 🤨

andreatytler
18. aug 2022

Zaujimava otazka. To akoze myslis ze by sa ten muz hanbil chodit s takou zenou na verejnost? No, podla mna sa najdu urcite aj taky muzi. Treba selektovat.
Ako dieta som rackovala a nebolo to nic prijemne.

sisaka
18. aug 2022

Ja síce nie som chlap, ale strašne mi to vadí, keď tak niekto hovorí v telke, alebo rozhlase. Hocijaká rečová vada - ja sa na to upriamim a vnímam len to, ak je to veľmi výrazne vypínam, irituje ma to. V bežnom živote mi to nejak nevadí, ale mať takého partnera a počúvať to cely deň… ťažko takto teoreticky uvažovať, možno to človek časom prestane vnímať

breznica
18. aug 2022

Môj chlap hovorí, že je to sexi😃 ale ja neračkujem,tak som teraz v miernej neistote🙈

h2
18. aug 2022

Ja trrrrošku ráčkujem a môj hovorí, že je to errrrotické. 😁

radkaradix
18. aug 2022

@sisaka suhlasim, ludia s recovou vadou by nemali byt moderatormi podla mna. Ale v dnesnej dobe to akosi nikto neriesi.. nikto nic neriesi, vsetci mozu robit vsetko.. moj manzel rackuje a teda vadi mi to :D :D nie natolko, aby som s nim kvoli tomu nebola, ale keby nebol taky tvrdohlavy, uz davno by som ho hnala na logopediu, lenze sa brani.. pritom sam vravi, ze to vnima ako hendikep a nerad pred cudzimi rozprava, resp sa snazi vyberat slova bez R.. 🙊

sisaka
18. aug 2022

@radkaradix kedysi takí ľudia nemali v rozhlase/TV šancu, teraz tam hovorí kadekto, aj kto ma rečovú vadu, či vyslovuje narečovo, s kadejakými prizvukmi, otrasná úroveň … presne, ako píšeš, všetci môžu všetko, tak to potom tak aj vyzerá… Často počuť hovoriť tvrdo slová ako boli, mali, lienka - vyslovujú boly, maly, lyenka, mi to príde, že ľudia úplne prestali hovoriť ľ….

ubriela
18. aug 2022

@sisaka boli, mali sa vyslovuje s ľ? Som v živote nepočula toto.

petricka22
18. aug 2022

Presne tak isto, ako zena vnima muza, ktory rackuje 🙂

zuzitko74
18. aug 2022

@ubriela Malo by sa. Všade, kde je po l mäkké i, by sa mali vyslovovať ľ. Okrem slov cudzieho pôvodu.

sisaka
18. aug 2022

@ubriela čo ti mám na to povedať? Za starých čias sme sa učili že de,te,ne,le a di,ti,ni,li sú mäkké slabiky a vyslovovali sme ich mäkko. Myslím, že to bolo učivo 1.-2. ročníka ZŠ.

andreatytler
18. aug 2022

@h2 😂

drakaria
18. aug 2022

Môj muž po rokoch stále tvrdí že neračkujem 🤣🤣 jasné že račkujem nie moc som dokonca učiteľka ale počuť to ale že by toto mala byť nejaká vada to som sa v živote s tým nestretla že by chlapovi vadilo

beatrice3
18. aug 2022

Juj, ked citam niektore odpovede. Empatia nula. Niekomu to vadi, niekomu nie, to je ako ked ma niekto velky nos, bud sa mi to paci a pritahuje alebo opak. Ale naco to riesit. Skratka nikto z nas nie je dokonaly. Ja tiez trochu rackujem, ale vdaka bohu nestretla som sa v skole a ani neskor s nijakymi posmeskami, dokonca je vela muzov ktorym to naozaj pride sexi. Jasne ze do telky by som nesla. Ale zaujimave je ako tu niekto spomenul, ze keby mala takeho muza, tak to nezvladne pocuvat cele dni. V mojom okoli je vela ludi prekvapenych, ked poviem ze rackujem. Kamosky zo strednej to napriklad vobec nepocuju. Takze okolie si fakt casom zvykne. Nie je to tak, ze teraz to trha usi dotycnemu do konca zivota 🤦‍♀️. A teda logoped to nie vzdy vyriesi, vlastna skusenost, dokonca mi zaziva strihali uzdu pod jazykom 🤦‍♀️. Nastastie muza mam normalneho a este sa spolu niekedy na tom zasmejeme ked mi hovori: laska povedz rebarbora 😁.

heni79
18. aug 2022

Mne napr. ráčkovanie trhá uši. No dokážem ho prehliadnuť u ľudí, ktorých mám rada. Viem, že existuje. No neriešim. 🤷

boldo87
Odpoveď bola odstránená
h2
18. aug 2022

@beatrice3 Sranda, aj ja poznám veľa ľudí, ktorí sú prekvapení, keď poviem, že ráčkujem, že si to vôbec nevšimli. Len teda u mňa je to fakt málo výrazné. Vieš, čo je ešte dobré? "Prosím si Ferrero Rocher." 😁

monillia
18. aug 2022

@h2 @beatrice3 pridávam sa do skupiny nenápadne rackujucich. Mne bývalý kolega asi po 2 rokov v práci prekvapeny povedal,ty rackujes? Neviem či tie 2 r bol hluchý 😂

h2
18. aug 2022

@sisaka Nie si náhodou z Oravy? Tam sa tak mäkko hovorí. Nám tuto z krajného západu to trhá uši. Mala som spolužiaka z Oravy, čo tvrdé L takmer ani nepoužíval, všetko bolo "aľe, ľebo, boľi, maľi, robili, ľipa..." Pre mňa je toto úplne neprirodzené.

beatrice3
18. aug 2022

@h2 to je tiez dobreee 😂. Inac ja to rackovanie tiez nemam take intenzivne, je mi jasne, ze je to individualne a u niektorych to pocut vyrazne, ale ze by mi to vyslovene trhalo usi, tak to vobec.

beatrice3
18. aug 2022

@monillia toto mne spoluziacka zo strednej povedala po 4 rokoch, ze ty rackujes? A doteraz to vobec nepocuje 😂.

Strana
z3