icon

Ako vnímate výhody a nevýhody Európskej únie?

daniela2202
6. máj 2024

Milí priatelia, ako vnímate výhody a nevýhody EÚ ? ..... máme sa ozaj lepšie, bol to správny krok?

viestta
6. máj 2024

@ahhola kde som spominala, ze je nieco zadarmo? Este stale z EU dostavame viac ako tam odvadzame (staci vyhladat realne cisla, su verejne dostupne). Za divoku privatizaciu a krach podnikov EU nemoze, to zapricinili Meciarovi "manazeri". A migracii nezabrani nic, ani keby sme neboli v EU.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
veklipo
6. máj 2024

Kto ešte nechápe výhody EU, nech sa ide pozrieť do Bosny/ Srbska, príp. Čiernej Hory.

veronka1996
6. máj 2024

Moji známi z rodiny - voliči Smeru a Pellegriniho hovoria, že EÚ presadzuje gender a LGBTI ideológiu, kvôli ktorej sa nám budú homosexuáli opĺzlo predvádzať na uliciach a przniť naše deti. Že si budú môcť adoptovať deti, z ktorých vyrastie armáda zvrátených homosexuálov a lesieb, A jedine pán Fico toto šialenstvo zastaví.
Ďalej vravia, že EÚ a Soros nás chcú ovládnuť a zotročiť a jedine Rusko a Putin sú garantom slobody a mieru.

ciernysokol
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 obidva.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ciernysokol
6. máj 2024

@thirstymonk ja s tebou suhlasim. Ale zacinam aj uvazovat,ci vobec aspon na zaciatku malo dobru myslienku.Myslim,ze EU skor,ci neskor skonci,ale ja som proti vsetkym polit.stranam,ktore tu mame. Takze cakam,kym ludia uvidia,precitnu a pokusime sa vytvorit nieco nove,lepsie. Dufam,ze sa toho dozijem.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lucia245
6. máj 2024

Ja len žasnem ako tu niektoré indivíduá do každej debaty začnú ťahať svoje komplexy z Ruska.... Téma bola výhody/nevýhody EÚ. Čo tak vyjadrovať sa aspoň raz k téme?🙂

ciernysokol
6. máj 2024

@chodec15 ale kdeze. Toto je co za katastroficky scenar.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
lucia245
6. máj 2024

@chodec15 a toto ako súvisí s výhodami a nevýhodami EU?

ciernysokol
6. máj 2024

@chodec15 tak nehnevaj sa, ked si v tomto strachu a depresii chces zit, kludne zi, ale nemusis trubami nazyvat tych, ktori to odmietaju. Kludne sa klep dalej zakazdym, ked si precitas spravy. A dufam, ze si si aj kryt na dvore vykopal, lebo len truba by to neurobila.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
viestta
6. máj 2024

@lucia245 ake komplexy z Ruska? Rusko sa vyhraza "zapadu" silou. Rusko vojenskou silou napadlo suverennu krajinu, ktora sa zacala priklanat k zapadu. A este stale mame dost pamatnikov, ktori zazili 30 rocnu rusku okupaciu na vlastnej kozi, ktori na vlastnej kozi zazili co to je byt ruskym nevolnikom. Tych sa treba pytat aka sloboda vtedy bola. A zial, este stale je privela takych, ktori by radsej brali diktaturu a autokratizmus po vzore Moskvy a MInsku len preto, ze sa nenaucili zit s demokraciou a slobodou. Zial este stale su tu taki, ktori by nasledovali Bilaka a najradsej by napisala pozyvaci list do Moskvy. A ano, aj vdaka tomu, ze sme v EU a aj v NATO zatial stale cerpame dost vyhod z clenstva. Ci radsej budeme clenmi Spolocenstva (ne)zavislych statov zavislych na RF?

lucia245
6. máj 2024

@viestta ďalší príspevok mimo témy...škoda slov

viestta
6. máj 2024

@lucia245 k teme som sa vyjadrila na prvej strane. Tak sa tam vrat a mozes si to precitat

april171
6. máj 2024

Výhody, zbytočné opakovať, bez EU v ...
Nevýhody, otázne, lebo z mnohých oblastí, čo mám údaje, tak tie veci, ktoré požaduje EU, si podstatne zhorsujeme sami. Rôzne podmienky čerpania eurofondov si nastavujeme sami a oproti iným krajinám ich máme oveľa komplikovanejšie. Sami sebe si hádžeme polená pod nohy.

jana_eyre_2
6. máj 2024

Aké konkrétne nevýhody má európska únia? Rozmýšľam už 5minut a neviem žiadnu nevyhodu nájsť.. 😏

katka700
6. máj 2024

@thirstymonk Lenže nikde sa nepovie že tieto nezmysly čo eurosudruhovia vyprodukuju nie sme vôbec povinný zavádzať. Ostatné štáty v EÚ si vyberú čo sa im hodí a na ostatné zvysoka kašlú. To len u nás sa všetko z Bruselu preberá bez rozmýšľania, fiko je v eurozadnici tak hlboko že mu sotva topánka trčí a fikovolici naivne žerú propagandu o zlom Bruseli čo nám rozkazuje.

annm81
6. máj 2024

@april171 To je jedna vec. Ďalšia je, že na tom, aké rozhodnutia sa urobia, sa prostredníctvom našich volených zástupcov podieľame aj my. A tretia, že ľudia uveria každej debilnej dezinformácii - trebárs ako EÚ nariadila, ako krivé banány môžu rásť, a pritom celý problém zakrivenia banánov spočíval len v tom, že bolo potrebné stanoviť kritéria podľa ktorých sa bude ovocie zatrieďovať do rôznych tried akosti.

sisaka
6. máj 2024

Myslím si, že keby Európa bola len akési ekonomické združenie, ako bolo kedysi EHS, tak by to bolo všetko v poriadku. Tym centralizovaným riadením, zasahovanim do vnútorných záležitosti krajin, ich ekonomík, nekontrolovaným pristahovalectvom sa to všetko s prepáčením posralo a v súčasnosti sa mi politika, ani koncepcia EÚ nepáči. Dúfam, že všetky liberálne (liberálne len v úvodzovkách, lebo to ma ďaleko od definície liberalizmu, skôr ide o novodobý socializmus), progresívne sračky budú raz prevalcované a vráti sa triezve, kapitalistické zmýšľanie a krajiny zabojujú o svoju suverenitu a pravo chrániť si svoju ekonomiku a záujmy svojich občanov.

tiezjedna
6. máj 2024

@viestta mám pocit, že @lucia245 rozumie histórii asi ako hus pivu. Len stupídne otázky, a žiaden rozumný názor. Ako väčšina proruských plochodrážnikov...

jednoduchomaria89
7. máj 2024

Ja si myslím , že kľudne tí čo nechcu mať s EU nič spoločné , nech rázne naznačia , že si neželajú nič z eurofondov , žiadne chodníky, cesty , rekonštrukcie a nech vrátia tie peniaze , tiež ich poprosím , aby svoje decká zobrali z tých hnusnych EU univerzít a nech ich pošlú na tie pravé slovanské - belehrad , Moskva , Minsk atď a nech založia vlastne slovenske firmy a nech odmietajú obchodovanie na voľnom trhu. Ja ruky , nohy bozkávam všetkým Španielom, belgičanom, irom , ktorí zobrali túto čiernu dieru medzi seba

mladena
7. máj 2024

Nepáči sa mi, že kvantum fondov bolo iba zneužívaných mazanými ľuďmi a inštitúciami čo sa na nich neprávom obohatili, na niečo sa aj prišlo, ale podľa mňa na veľa nie... napríklad známa robila papiere pre nejaký sociálny domov a hovorila, že šefky si bez mihnutia oka nechávali preplácať peniaze na mŕtvych ľudí ktorých uvádzali ako živých a čerpali na ne fondy... svinstvo. Ale teraz už ťažko vystupovať z rozbehnutého vlaku.

april171
7. máj 2024

@mladena ale to nie je problém EÚ, že sa zneužívajú eurofondy, ale náš problém, že stále funguje SR v štýle "Kto nekradne, okráda rodinu".

jana_eyre_2
7. máj 2024

@mladena akože vychcanost niektorých slovákov čo majú chuť furt len podvádzať a kradnút vycitas európskej únii? 😳 Nerozumiem takejto logike

mladena
7. máj 2024

@jana_eyre_2 nie, ale téma je výhody a nevýhody, tak to vnímam ako nevýhodu, účel fondov by bol inak dobrý.