icon

Ako vybaviť opatrovateľský príspevok na mamu ?

bielavlcica
17. nov 2019

Ahojte ako viete moja mamina je chora. Po dnesku som zistila,ze otec to proste nezvlada sam. Premyslam,ze si vybavim opatrovatelsky na maminu. Chcem im pomoct ale nemozem chodit aj do prace aj k nim chodit. Tak premyslam,ze sa zamestnam ako opatrovatelka a budem sa o mamu starat doma. Neviete mi poradit co treba vybavit a kolko priblizne to vide?
Jedine co na tom nevyhoda,ze nebudem mat ziaden sukromny zivot kedze budem stale len u nich 😕

Strana
z2
mogaa
17. nov 2019

@oliva276 no u nás sa platí 1euro/za hodinu, čiže ak ide o 20dní tak sa platí 150euro....ale plat cca 430-150(ak rátam 20dní a to že nemám vtedy dovolenku)čiže čistý plat 280, ale stravné lístky cca v hodnote 80euro, takže 360, má aj vdovský takže spolu má dôchodok cez 500eur...pred 4rkmi som na ňu brala opatrovateľský príspevok cca 100euro za opatrovanie za 24hodín....

oliva276
17. nov 2019

Počet odpracovaných hodín pri opatrovanej osobe sa vykazuje len pri osobnej asistencii a pri opatrovaní cez mesto , @mogaa. Vlcica si môže vyhľadaľ na webe kalkulačku pri opatrovat. príspevku, doplní tam výšku maminho dôchodku a svoj príjem /ak pracuje, resp. ak bude pracovať/ a vybehne jej suma, akú by dostávala.

bielavlcica
autor
18. nov 2019

Neviem mamina ma dochodok cca 490? Netusim ale viem,ze maju minimalny ale pozvysovany je. Skusim to tak spravit lebo by to bolo pre mna lepsie keby som mohla k tomu este nieco robit

mimka19
15. jún 2023

@mogaa čiže nedá sa opatrovať cez mu napr na 6 h a na 3 cez upsvr inu osobu

mogaa
15. jún 2023

@mimka19 záleží cez koho chceš mamu alebo niekoho opatrovať....dá sa opatrovať cez UP alebo cez MU či Obecný úrad.....to je rozdiel....cez UP ti nedajú opatrovať nikoho cudzieho, cez MU ak majú málo opatrovateliek a ty potrebuješ opatrovať mamu na menej hodín, tak ak potrebujú opatrovateľku , môžu ti dať niekoho iného na zbytok hodín....ale prac,doba je 7,5hodín...takže určite ti nedajú zmluvu na 9hodín denne......

mogaa
15. jún 2023

@mimka19 a aj to ti vedia dať niekoho na 2-3hodiny len v prípade ak niekoho na toľko hodín potrebujú a nemajú volnú opatrovateľku....

Strana
z2