icon

Ako vybrať jazdené auto do 5000 EUR?

14. okt 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť od skúsených. Som baba ( do 25 r.), vodičák mám od 18, najazdené mám stovky km. No chcela by som si kúpiť nejaké auto do 5000€, samozrejme jazdené. Doteraz som jazdila na bmw no v kľude by som značku zmenila ( len nie Dacia) Vedel by mi niekto poradit správny vyber auta? To či je to manuál alebo automat nezáleží, len aby to nebolo combi a ani trojdverové. Neviem či som napísala všetko, keď tak budem rada za doplňujúce otázky a pomoc .

Strana
z3
lukma
Dnes o 11:10

@anonym_autor Ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla? Všetky moje autá boli diesle.
Moje prvé auto stálo 4900€. Bol to Citroen picasso a po dvoch mesiacoch odišlo čerpadlo za takmer 900€. Druhé auto stálo 2000€ a po dvoch rokoch ma nechalo medzi 2 dedinami v poli. Tretie stálo 2000€ a bolo totálne hrdzavé, takže cez ďalšiu STK by už neprešlo. A štvrtému po dvoch rokoch odišiel motor a generálka stála 1500€.
Ak kúpiš staré auto, tak dáš priemerne mesačne za opravu 100-150€. Ak máš dobrého mechanika, tak ho ráno dovezieš a póbede ho máš naspäť, ale niektoré opravy trvali 3-4 týždne a to bola divočina bez auta.

stanno
Dnes o 12:46

Dám trochu iný tip, ak ide o spoľahlivosť a trošku aj zvezenie. Honda Civic 1.8 benzín, tzv. ufo. Je to výborný bezproblémvý motor, celkovo veľmi spoľahlivé, trošku exotické, dosť rýchle aj na dialnicu, nežerie veľa. Bude síce staršie, ale do 5000 by si sa mala zmestiť. Treba si ale do toho sadnúť a skúsiť, či vyhovuje. Ale vzhľadom na to, že si jazdila BMW m4, nízky posed Ťa asi neprekvapí

Strana
z3