Ako vyčistím keramický šporák?

marduliena
19. jan 2013

Zdravím poradte ako najlepšie vyčistiť keramický šporák,dnes my trochu vykypeli zemiaky a zostal my flak a nejde my to dole,pomôže každá rada.Ďakujem

sissy27
19. jan 2013

@marduliena predávajú na to špeciálne čistiace prostriedky a také šrabky - najlepšie asi tam, kde si kupovala aj sporák

irenkask
19. jan 2013

@marduliena Najlepší je tekutý prášok rozotrieť po celej doske a nechať asi 15 minút odmočiť. Potom riadne s tým vyšúchať , ak nezíde tak to miesto nechať aj hodinu odmočiť, potom určite pritlačiť a riadne umyť a potom dočista a dosucha utrieť Ja ju mám rok a ešte som v živote nepotrebovala škrabku a je ako nová. Nikdy ju nečisti keď je teplá, vždy keď vychladne.

mummy01
19. jan 2013

@marduliena ja som skusala vsetko ale ocistis to jedine skrabkou na sklokeramicne dosky.Zapecene flaky jedine takto-oskrabat a potom tekutym praskom docistit.

marduliena
autor
20. jan 2013

ďakujem za pomoc

liliandax
20. jan 2013

kočky, a čmuhy čím riešite? 😕
@irenkask
@mummy01

mamainprogress
20. jan 2013

V tescu je to taka cierna mala asi 2dcl flaska medzi cistiacimi pristriedkami, myslim ze sa vola Vitro clean

marduliena
autor
20. jan 2013

Ja mam doma taku čiernu flašku bril sa to volá natriem platnu nechám 5min pôsobit , je to dost take mastné potom to vyleštím suchou handričkou je to pekne leskle, len ked niečo potečie na platnu tak to nepomôže.

irenkask
20. jan 2013

@liliandax Akýkoľvek tekutý prášok, Ecover, Cif atď . Navlhčím handričku, takú tú farebnú , polejem celú platňu a nechám aj pol hodiny po rozotretí odmočiť. Potom pritlačím a niekoľkokrát umyjem ,do sucha vyutieram a nemám za rok ani jednu šmuhu a je ako nová. Nepotrebovala som nikdy škrabku ani nijaký špeciálny drahý prípravok.
Zásada je nikdy neutierať a neumývať pokým úplne nevychladne platňa.
Je to ďaleko menej roboty ako so šporákom plynovým alebo elektrickým.