Ako vypátram babku v Čechách, ktorú som nikdy nevidela?
Ahojte chcen sa opýtať, nemá tu niekto skúsenosť s hľadaním osoby v Českej republike? Nejedná sa o nič trestné. Mam tam niekde babku. Nikdy v živote som ju nevidela a chcela by som ju nijak vypátrať. Ďakujem
Myslim, ze v cr este stale ide Posta pre teba. Ak mas nejake indicie o babke, mozno by ti ju nasli.
Na fcb je super skupina "Hľadáme stratené kontakty na ..."
zadaj si tam co najviac údajov ktoré o babke vieš a budu ti to zdielat aj do českej skupiny.
Je bezplatna verejná
Samozrejme sociálne siete, alebo v matrikách vedia hladať tu
http://genealogie.taby.cz/viewforum.php?f=16
- pozerala som a web je stále aktívny. Ak požiadaš o pomoc určite sa budú snažiť.
A Babka chce aby si ju kontaktovala? Lebo keby to chcela, asi by to už dávno spravila.
@stanulienkat hm.. a babka vie, že má vnučku? Lebo vnučka vie, že kdesi má korene. Ale tá babka nemusí tušiť o potomkoch svojich detí.
@zalka moze to byt aj tak. Ale aj tak su to 2 cudzi ludia. Mne by to bolo zvlastne,keby ma vnucka kontaktovala po 30 rokoch. Nehovoriac o tom, kolko zla a chaosu to moze v rodine sposobit. Ono to romanticky vyzera iba vo filmoch.
@stanulienkat ale áno, chaos to môže priniesť. Ale zase si vezmi, že ak nepoznáš korene a náhodou ochorieš, alebo ti ochorie dieťa a ty nevieš prečo, lebo netušíš či v tej vetve rodiny od toho otca nie je také ochorenie tak sa nedivím dohľadávaniu. Lebo choroby preskakujú generácie.
@stanulienkat mozno ju iba najde ale kontaktovat nemusí. Je vela variant. Alebo niekto oklamal.
No co, aspoň sa vyčisti stôl
@stanulienkat to je život. Rada nerada.
Ja som zazila. Po rozvode som sa dozvedela ze ex ma dcéru. Kamoska sa to dozvedela od suseda a kedze nevedela mi to bonznut, 10r sa mi vyhybala....
@stanulienkat mmch. Kolko bolo takych pribehov v CZa SK Pošta pre teba, ahoj babka, ahoj otec ahoj sestra a milion očí😱
@stanulienkat ja neviem, ale tomuto sa v normalnom svete hovori zodpovednost za svoje ciny- nie nebola by som vo vyslni, ze muz ma dieta, ale zaujimala by som sa (aj muz, ak by o tom nevedel). O tom potom, ze vela ludi vie, ale zatajuje to pred svojimi sucasnymi partnermi- a to je iny problem..

@adrianaaaa33 Existuje úradná žiadosť o sprostredkovanie kontaktu, ale je to pre občanov ČR. Zavolala by som na nejaký krajský úrad - matriku a spýtala sa či pre rodinného príslušníka žijúceho v inom štáte nie je nejaká možnosť. Alebo nepoznáš niekoho v ČR, kto by to podal za teba?
https://www.praha.eu/jnp/cz/potrebuji_resit/ziv...