icon

Ako využiť čas doma bez práce?

zeldia
14. dec 2025

Čo by ste robili doma keby ste nechodili do prace? Myslim tie čo nepracujete, že aký máte program cez den a aj tie co by ste chceli prestať pracovat bez ohľadu na financie. Pytam sa všeobecne a aj tak že sa mi nazbierala dovolenka a budem doma cca 6tyzdnov. Na vylete som bola minulý tyzden pôjdem pozriet rodinu a aj do tatier. Na Vianoce a Silvestra už mám program.

letfenixa
14. dec 2025

Máš rodinu (muž, deti) alebo si sama?

zeldia
autor
Autor odpoveď zmazal
zeldia
autor
14. dec 2025
@letfenixa

Máš rodinu (muž, deti) alebo si sama?

@letfenixa berme to tak že som sama kedze všetci majú povinnosť.

letfenixa
14. dec 2025
@zeldia

@letfenixa berme to tak že som sama kedze všetci majú povinnosť.

@zeldia ako učiteľka mávam dosť voľna. Chodievam so synom obdeň niekam mimo bydliska - vlakom, na bicykli, obvykle turistika. Aj v zime. Alebo do blízkych miest. Plus v lete chodíme na záhradku.

zeldia
autor
14. dec 2025
@letfenixa

@zeldia ako učiteľka mávam dosť voľna. Chodievam so synom obdeň niekam mimo bydliska - vlakom, na bicykli, obvykle turistika. Aj v zime. Alebo do blízkych miest. Plus v lete chodíme na záhradku.

@letfenixa len muz je v robote, stale je skola buduci tyzden atd. Ja tak všeobecne myslim ti čo sú doma že či majú neaky pevný režim že vstanem o siedmej ranajky cvičím hodinu atd. Obed riešime tak ako v pracovne dni lebo sú pracovne dni. Upratane mám.

pribinak
14. dec 2025

Napiekla by som kopec kolacikov
a zaniesla napr na faru ci do nejakej dobrocinnej organizacie.

Ak robis v nejakej vacsej firme, tak vyzbieraj peniaze a urob nejake hygienicke balicky a zanes do organizacie pre bezdomovcov

Spojis prijemne s uzitocnym 🍀🍀🎄🎄🎄👏👏

mamina7070
14. dec 2025

vencit psov do utulku, pomoct niekomu v okoli, kamoske vziat deti na prechadzku nech si uprace, navarit a pozvat kamosky na navstevu, wellnes, masaz, knihkupectvo typu kde si vies aj precitat knihu

anonym_84f409
14. dec 2025

Návštevy, výlety zaujímavé kurzy...

anonym_b1956d
14. dec 2025

ja mometalne nepracujem, cele leto som cestovala, more, mensie vylety velkomesta a tak, doma cez den kava, drink, kupalisko, teraz v zime doma pospim dlhsie, upracem, vybehnem sa poprechadzat do parku, cvicenie, nenudim sa nikdy, btw. rezim nemam ziadny

domkakvet
14. dec 2025

@zeldia venuj sa svojim zalubam.

anonym_472f40
14. dec 2025

Ja rada updatujem v skriniach, suflikoch, polickach. A potom co vytriedim, posuvam dalej.

anonym_1065eb
14. dec 2025

Bola som foma od začiatku tehotenstva a keďze som introvert, moje obľúbené miesto je doma😁 dospala som roky nadčasov, fakt som spala každý deň ako bábätko, ráno trošku požiť, na obed spať, potom zas niečo, olovrantové zdriemnutie, spala som tak 10-12 hodín denne a bolo to super😊 potom som spravila geberálne upratovanie celého bytu, prerobili sme detskú izbu, veľa som chodia k lekárom, tak som mala na to čas a nejaké tie kávičky s kamarátkami občas. Ani raz som sa nešla niekam sama prechádzať do obchodov, neznášam to a už vôbec že sama.

zeldia
autor
14. dec 2025

Dakujem za nápady na program, ale to som nemyslela. Mňa skôr zaujima že napríklad učiteľky (cez letné prazdniny), alebo na materskej, alebo nezamestnané proste tie čo ste doma máte normalne financie takže nejdete na brigádu že či máte denný režim. Keď chodím do prace vsetko je viac menej naplánované rovnakú hodinu vstávam cca a potom den ide podľa neakej šablóny aj keď by som bola na voľnej nohe aj tak by bol neaky časový plan. Toto je pre mňa nova situácia a priznám sa bez mučenia, že pracujem z domu aj počas dovolenky, sibe mi ja viem, čo už keď ma to tak baví.

zeldia
autor
14. dec 2025
@anonym_1065eb

Bola som foma od začiatku tehotenstva a keďze som introvert, moje obľúbené miesto je doma😁 dospala som roky nadčasov, fakt som spala každý deň ako bábätko, ráno trošku požiť, na obed spať, potom zas niečo, olovrantové zdriemnutie, spala som tak 10-12 hodín denne a bolo to super😊 potom som spravila geberálne upratovanie celého bytu, prerobili sme detskú izbu, veľa som chodia k lekárom, tak som mala na to čas a nejaké tie kávičky s kamarátkami občas. Ani raz som sa nešla niekam sama prechádzať do obchodov, neznášam to a už vôbec že sama.

@anonym_1065eb áno tak som to myslela že či si mala program že napríklad si si pospala nadštandardne a napríklad že každý den si si poobede ľahla. Zaujima že aj keď ste “nemuseli” či ste si aj tak spravili plan alebo ste žili zo dňa na den.

lanka999
14. dec 2025

venovat sa sama sebe, knihy, serial, oblubeny film, spanie, vianocne upratovanie, prechadzky, vysivanie, travit cas s kamaratmi 🙂

midka
14. dec 2025

ja by som si rano dala jogu, alebo ranny beh- proste nieco pre fyzicku, ranajky a porozmyslala co zmysluplne v den spravim- asi by som komplet spravila poriadok, v satniku, vsetky skrinky, kuchynska linka, spajze, kupelnove skrinky- to mas program na dost dlhe obdobie,,,, potom vzdy nejaky dobry film, ,,,a pustila by som sa do citania knihy aspon par stran denne.... 1x do tyzdna mozes si ist zaplavat, vyventilovat hlavu, a napr vzdy v piatok, do mesta na kavu,,, ja mam rada rezim, celkom mi to vyhovuje a tiez som rada, ked vidim, za sebou nejaky vysledok,, ,,,, takze len tak valat sa pred telkou, jasne,,, uz asi milionkrat aj ja,,, ale spatne som radsej, ked nejako zmysluplne stravim cas....

anonym_e5a834
15. dec 2025

@zeldia nezijem zivot podla sablony. asi nemam to stastie a vacsinou stale daco riesim.

letfenixa
15. dec 2025
@zeldia

Dakujem za nápady na program, ale to som nemyslela. Mňa skôr zaujima že napríklad učiteľky (cez letné prazdniny), alebo na materskej, alebo nezamestnané proste tie čo ste doma máte normalne financie takže nejdete na brigádu že či máte denný režim. Keď chodím do prace vsetko je viac menej naplánované rovnakú hodinu vstávam cca a potom den ide podľa neakej šablóny aj keď by som bola na voľnej nohe aj tak by bol neaky časový plan. Toto je pre mňa nova situácia a priznám sa bez mučenia, že pracujem z domu aj počas dovolenky, sibe mi ja viem, čo už keď ma to tak baví.

@zeldia keby som nemala ranostaja, v pohode spím do 9, takto vstávame najneskôr o 7, a režim má syn, svoj, ja sa mu prisposobujem. Ale je to už lepšie, už nemusí byť obed o 12,00.

evienmk
15. dec 2025

Ja som momentálne doma a mala som nejaké obdobie "bez režimu", ale teraz som nastavená na určitý režim. Veľa závisí od toho, či je človek unavený a potrebuje v určitom zmysle poleňošiť, príp. sa dať zdravotne dokopy (môj prípad).
Ale začala som chodiť do knižnice, takže knihy. Rada mám aj prechádzky. Pozriem si aj dobrý film a seriál.
Tiež to upratovanie.
Myslím, že si za pár dní voľna nájdeš svoj režim, treba si však premyslieť, čomu venovať čas doobeda, keď má človek viac energie (varenie, upratovanie, šport, prechádzky) a k večeru, keď už je človek viac unavený (film, kniha).
Držím palce, aj oddychovať sa človek učí...

anonym_bb6863
Včera o 07:33
@zeldia

@anonym_1065eb áno tak som to myslela že či si mala program že napríklad si si pospala nadštandardne a napríklad že každý den si si poobede ľahla. Zaujima že aj keď ste “nemuseli” či ste si aj tak spravili plan alebo ste žili zo dňa na den.

@zeldia a toto je tragédia ľudstva.Ze vie existovať iba v režime vstanem, práca nalinajkovany zivot akonáhle má človek voľno ani nevie ako má žit a čo má robiť.Ak si povaha ženy, že ten režim potrebuješ tak si ho sprav niekto žije bez režimu celý život.Ale cca plán dňa mám čo chcem spraviť a kam ísť.aj tých 6 t by mi bolo málo čo mám zameškané a chcem sa naučiť, vyskúšať ísť...

victory7897
Včera o 07:40

Ja neviem to fakt dospelá žena sa pýta čo má robiť v čase voľna ??!!! Sa spamätaj alebo sa opytaj umelej i..
Choré 🤦

zeldia
autor
Včera o 08:21
@victory7897

Ja neviem to fakt dospelá žena sa pýta čo má robiť v čase voľna ??!!! Sa spamätaj alebo sa opytaj umelej i..
Choré 🤦

@victory7897 ono keď sa spojí hlúposť, arogancia a nepochopenie písaného textu s potrebou vypľuť svoju frustráciu z vlastnej neschopnosti na “internety” vznikne z toho neako taký príspevok. No a teraz ideš, všetky nadávky čo poznáš v jednom odseku. 🤦🏻‍♀️

maskapadla
Včera o 08:27

@zeldia ty kokos to ako vážne? Prídi pomôcť mne ja ani neviem kde začať. Ja by som nestihla všetko co potrebujem spraviť doma ani keby som mala dovolenku 2 roky. Pečieme, var, zaváraj, upratuj, pracuj na dvore, drevo chystaj, uši niečo, vymaluj steny, oprav niečo...nekonečné možnosti

victory7897
Včera o 08:29
@zeldia

@victory7897 ono keď sa spojí hlúposť, arogancia a nepochopenie písaného textu s potrebou vypľuť svoju frustráciu z vlastnej neschopnosti na “internety” vznikne z toho neako taký príspevok. No a teraz ideš, všetky nadávky čo poznáš v jednom odseku. 🤦🏻‍♀️

@zeldia no pozri že si si rýchlo našla činnosť 😆 riešiť seba a písať staré odkopírovanie frázičky na koníku ,to môžeš aj do večera,keď máš tak všetko doma porobene....na to nesi zrazu až taká neschopná

zuzubb007
Včera o 08:31

Ja by som vzala dáku brigádu v tescu, tlačiarne a podobne kde hladaju furt ľudí, aspoň na týždeň dva, ujde čas, privyrobis, ale to keby som nevedela čo zo sebou, skôr by som vymalovala dom, poriadky robila, mala by som práce dosť

eleanor2510
Včera o 18:41
@zeldia

@zeldia za seba ti poviem, ze ja by som si nejaky denny rezim urobila. Aspon priblizny, nemusi to byt uplne striktne, ze o 8 vstanem, ranajky, cvicenie... Ale plus-minus nejake casove intervaly by som si urcila. Lebo sa poznam a vzdy, ked som mala dlhsie volno (co uz dlhsie nebolo teda) a nemala som nejaky režim, lahko som sa nechala hocicim rozptylit alebo som tolko planovala, ze z toho nakoniec nic nebolo. Takze ja by som si urcila, co chcem robit napriklad jeden tyzden - priklad: upratat skrinky v kuchyni alebo šatník/spajzu alebo co, a dala by som si, ze doobeda tri hodiny sa tomu budem venovat, potom si dam obed a napriklad prechadzku alebo krizovku alebo co ta bavi, potom poobede dalsie dve hodiny by som robila nejaku cinnost, potom nieco ine, napriklad varit alebo bezne veci, co robis denne, a podvecer zas nieco volnocasove. Nemusis mat urcene presne hodiny, ale nejaky ramec je dobre mat.

klotildabazarik
Včera o 18:50
@midka

ja by som si rano dala jogu, alebo ranny beh- proste nieco pre fyzicku, ranajky a porozmyslala co zmysluplne v den spravim- asi by som komplet spravila poriadok, v satniku, vsetky skrinky, kuchynska linka, spajze, kupelnove skrinky- to mas program na dost dlhe obdobie,,,, potom vzdy nejaky dobry film, ,,,a pustila by som sa do citania knihy aspon par stran denne.... 1x do tyzdna mozes si ist zaplavat, vyventilovat hlavu, a napr vzdy v piatok, do mesta na kavu,,, ja mam rada rezim, celkom mi to vyhovuje a tiez som rada, ked vidim, za sebou nejaky vysledok,, ,,,, takze len tak valat sa pred telkou, jasne,,, uz asi milionkrat aj ja,,, ale spatne som radsej, ked nejako zmysluplne stravim cas....

@midka zmysluplne a ide upratovať 😂

zeldia
autor
Včera o 19:16
@maskapadla

@zeldia ty kokos to ako vážne? Prídi pomôcť mne ja ani neviem kde začať. Ja by som nestihla všetko co potrebujem spraviť doma ani keby som mala dovolenku 2 roky. Pečieme, var, zaváraj, upratuj, pracuj na dvore, drevo chystaj, uši niečo, vymaluj steny, oprav niečo...nekonečné možnosti

@maskapadla mám kamarátku ktorá dala v práci výpoveď rok bola doma a upratala - úplne vážne píšem deti chodili do školy muž do práce a ona bola rok dobrovoľne nezamestnaná. Síce mala menej peňazí ale vôbec nič nestratila len si oddýchla teraz opäť pracuje.

evienmk
Dnes o 17:43

Veď to je v podstate to, čo v zahraničí volajú sabbatical. Ide o voľno, väčšinou si to berú štyridsiatnici, aby predišli vyhoreniu. Venujú sa sebe a rodine.

anonym_4927fa
Dnes o 18:30

6 tyzdnov - gym, sadnut do auta a ist pozriet dceru na vikend par dni, mozno ist na nejaky spontanny vylet do nejakeho mesta v europe alebo v blizkom okoli. Mozno by ma aj muza nakopla a vygruntovala by som barak. Sadla by som si konecne ku kniham a ucila sa lebo za par tyzdnov mam skusky. Ja by som sa teda nenudila🥳