icon

Ako vyzerá bežné ráno u vás?

hermina_
6. aug 2014

Ako vyzera vase bezne rano - kedy vstavate vy? A kedy vase deti?

Moje deti su vacsinou ranne vtacata - najneskor do 6,30 su obaja hore ale vacsinou vstavaju okolo 6,00. Takze budicek ako sa patri. Idem im urobit mlieko, umyt, prezliect a zacina chaos. Kym spravim ranajky, uz je vacsinou detska hore nohami a pekny den moze zacat. 🙂

esterba
Autor odpoveď zmazal
ivetoy
6. aug 2014

mam 2 rocnu dcerku 7 ;15,vstavacka,..ona zakrici mama,ja sa ozvem spat a spim dalej,ona este lezi aspon pol hodku aj hodku,potom povie ,ze mozem ist zohriat mlieko,zohrejem,dam jej do postielky a lahnem nazad,ona vypije,a povyzlieka sa a hraje sa...potom zdvihem kotvu a idem si urobit kavu,,ona sa sali v postielke,sedim pijem kavu a pozeram na nu,ci nieco pripravujem v kuchyni,potom ju uz obleciem a idem robit ranajky a tak...ona si kresli,ci beha na motorke,ziaden chaos...je sama asi preto 😀

hermina_
autor
6. aug 2014

@ivetoy to bude asi tym, ze je sama 🙂 u nas musi byt ranne mlieko hned po rozlepeni detskych oci.... nedaju sa nicim oblbnut, takze budicek, ci chcem alebo nechcem 🙂

bonaqa2013
6. aug 2014

Tak u nas býva iný chaos. Mám 4 deti. Vek 19,8,6,4. teraz cez prázdniny to je ešte ako tak, deti stávajú kade jak. Aj o 9. Najmladšia už o 7. Celý deň robím policajta medzi nimi, sem tam mi potečú nervy, ale už aj pozerám kedy deti do školy. Takže ráno budem musieť 2 baby zaviesť do školy - 1trieda, 3 trieda, najmladšiu zaviesť do školky - 30km špec.MŠ - má zdrav. problémy, V MT zrušili, a syna vykopnúť do školy - VŠ 2 ročník - Žilina.
No a samozrejme nikdo nechce chodiť na obedy, tak musím denne variť pre 6 ľudí. A zas upratovať, prať, učiť sa s deťmi. Pomaly na prášky....

ivetoy
6. aug 2014

@hermina_ ved pisem -je este sama 😀

ivetoy
6. aug 2014

@bonaqa2013 prajem ti vela energie a sil bojovat--- 🙂

m.i.r.i
6. aug 2014

@ivetoy zavidim taketo nieco..a neviem ci je to tym, ze je sama..je to povahou...ja mam 4.5 rocneho...a kdeze v 2r aby sme tak vyspavali..teraz mi uz trosicku dopraje, ale len preto, ze ked vstane o 6 a prelezie ku nam, tak sa s nim odtrepem do obyvacky a chvilu pozera rozpravky..ale to musim aj tak byt tam aj ja, dospavam na gauci..inak donedavna proste budicek o 6, v lete aj skor a ficanie na plne obratky...ze kava? ked som vobec stihla zaliat, tak som ju pila cele doobedie, ze som obcas odsrkla..inak naplno s malym...citat, hrat sa, vonku na prechadzku...este minuly rok co mal 3.5 sme v lete uz o 8 davno po vonku behali..ked niektori este oci rozliepali...vzdy to bola ta lepsia alternativa ako dnu vymyslat aktivity...donedavna ho ani rozpravky nezaujimali, takze ani tym sa nedal nejako zabavit, ze ja by som este pospala..takze ale momentalne to je tak, ze okolo 6 dojde, vacsinou sa potrebujem aspon 15 minut tulkat a salit..pootm mu nakrajam ovocie a ideme do obyvacky, kde pozrie nejaku rozpravku alebo a trosku hra pri mne...ja driemem..chvalabohu nejaku hodinku si tam..no a o tej 7-7:30 uz definitivny budicek...kava a tak..uz sa trosku zahra sam, tak uz je to omnoho lepsie..ale len citam s udivom ako tvoja dcerka pocka v postielke, pohra sa sama...jooooooj....

andrejka1974
6. aug 2014

@bonaqa2013 mam to doma podobne, len s tim rozdielom, ze mam 5 deti vo veku 21,17,14,5,2 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ano prazdnin y su o inom 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 teraz sa vyspim uz aj ja 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ale skolsky rok sa blizi a zasa bude sranda 🙂 🙂 🙂 🙂 u nas je budicek o 6.30 , teraz bude uz asi o 6.00 syn zacne po rocnej pauze chodit opat do skoly elektrickou az do race 45 minut 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 dalsi syn ten chodi este na zakladku ten ide z domu o 7.30 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ja musim vychystat starsiu dcerku do skolky a teraz uz aj mensiu, nebude ju mat kto rano postrazit tak pojde so mnou 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 najstarsi syn chodi uz na vysku 🙂 🙂 🙂 🙂 cez den musim stihnut vsetko spravit, navarit, upratat, nakupit obriadit najmensiu, ale uz som si zvykla 🙂 🙂 🙂 🙂

ivetoy
6. aug 2014

@m.i.r.i no na take hranie v postielke som ju ucila od malicka..trenovala som ju a teraz ..pocka...Ked zapiskala tak som neskakala ako struna...😉))..Ale uvidime ci sa bude dat aj pri druhom 😀 mozno vec povahy,,.. 😀

ivetoy
6. aug 2014

@andrejka1974 si si zvykla ze zivot je pes.... 😀

bobsent
7. aug 2014

@ivetoy jááj to sa nedá naučiť 🙂plne súhlasím s
@m.i.r.i -je to povahou. tiež je sám, a neskákali sme na prvé zamrnkanie ale niečo také ako u teba ani vo sne. každý boží deň sa sám zo budí o 5.00(do roku a pol o 4.00 😠 ) a frčíííí! že ležať , hrať sa v postieľke? ani nápad. z polohy ležmo je v sekunde v sede(žiadne preberanie sa) a rozpráva, behá,skáče, takže ráno sme na nohách plný energie či chceme či nechceme. do 8:00 mám často už aj oprané, raňajky spratané, dve tri hry s malým za sebou..ale radšej by som spala, aspom do 7.00!!!
výhoda-do škôlky ho nemusím budiť.zobudí sa sám. 😀

ichbinich
7. aug 2014

@bobsent:
Omyl, budes ho musiet budit, s tym rataj. Just vtedy, ked bude treba, bude vyspavat. Ale zato cez vikendy bude najneskor o 6 hore 😉 😀

bobsent
7. aug 2014

@ichbinich on už do škôlky chodí rok. 5.00 ma budí.maminka vstávaj, ja nechcem ísť do škôlky. všetci nám sľubovali, že počkajte,bude nevyspatý, táák krásne bude spať.
zlaté oči.
o 22.00 zaspí s problémami a ráno je hore. ešte v noci ma tak 2x zobudí ☹ a cez víkend jasné že je zase podľa svojho rytmu hore 😔 on to má v sebe.
naše rána sú teda-nevyspaté.

ichbinich
7. aug 2014

Nase rana su dost chaoticke, a to bude este "lepsie" od septembra, ked pojde dcera do jasli.
Budik 6:20, ale uz to vidim, ze bude treba posunut na 6:00.
Prvy vstava manzel, ide synovi zdvihnut roletu, otvorit okno a dvere, aby sa zacal budit. Cez tyzden je to nutne, cez vikend vstava o 6 sam 😉 😖
Ak as zobudi hned aj dcera, idem ju prebalit a prezliect, nachystame ranajky, podla potreby ideme este budit syna. Ja mam luxus plne automatickeho kavovaru, ja len musim trafit salku pod dierky a stlacit gombik 😉 😀
Potom normalne sialensrtvo a chaozz pri ranajkach, co chces jest, konecne uz zacni jest, nie, nesyp to, nie nenatieraj si to do vlasov, nevylievaj tu vodu,... Vsak vieme 😀
Potom nahanat syna od ranajok, teraz v lete v letnom rezime skolky mu este aj musim chystat desiatu, tak nachystat desiatu aj olovrant, dat do tasky, nachystat ku dveram, aby ju nezabudli.
Nahanat a obliekat syna, nahanat ho ku topankam, odhanat dceru od stolicky, aby na nu neliezla... Podla potreby este zabalit zvysky z vecere manzelovi na obed. Ak idu bicyklom, pozerat s dcerou z okna a kyvat im.
To je v idealnom pripade medzi 7:15 a 7:30.
Vysvetlovat dcere, ze este nejdeme na ihrisko, lebo som si kavu este nevypila aeste stale mam oblecene pyzamo...
Podla potreby nahodit pracku, umyvacku, no a ist s dcerou von. Niekedy uz niekoho vonku stretneme, niekedy sa prejdeme do obchodu. Potom niekedy doobedu pridu na ihrisko deti zo sukromnych jasli, tak je tam veselo. Ja si lamem hlavu, co bude na obed, a podla toho ideme skor alebo neskor, ale vzdy za protestu, z ihriska 😉
Od septembra sice dopadne chystanie desiaty a olovrantu, ale zato aj ja s dcerou budeme musiet opustit byt spolu s manzelom a synom o 7:15. Takze kava bude asi az v kancliku, a budem musiet obliekat syna, dceru, aj seba 😉 No bude to zaujimave 😀

rakywanda
7. aug 2014

na materskej - prvý rok sme bývali u našich, to nás o jedenástej chodila mama pozerať, či žijeme, my sme mali hlbokú noc. potom sme sa osamostatnili, spávali sme ďalej, do obchodu sme sa vyteperili okolo dvanástej, že pre chleba 😀 😀 😀 a keďže bývame na dedine, mali sme smolu 😀 😀 😀
moja bola riadny spachtoš.
počas šk. roku vstávame o 6.30,ona si ľahne na gauč, vypije si kakavko (odmieta mi iné raňakovať), do 7.00 pozerá rozprávky, ja sa zatiaľ chystám, potom sa oblečie, umyje a 7.10 vyrážame z domu, 7.30 mi ide bus do práce. má 5 rokov.
cez víkend spíme do 7.30, niekedy do 9.00, zopár krát aj o 5.00 😀 😀

esterba
Autor odpoveď zmazal
kikushka2386
7. aug 2014

@hermina_ zalezi ako kedy.mame 3 deti.teraz cez prazdniny je to skor o hubu cez den nieje sanca sa zastavit niekedy 😀 vstavaju akokedy od 8 do pol 10 🙂 ja vecsinou ked mm odchadza uz som hore o pol 7 alebo si podriemkavam do 8-8:30 dnes vynimocne do 9 😀 o poriadku nai nehovorim do obeda stihnem aj upratat uvarit a aj zacvicit si 😀 ale poobede je este vecsi bordel takze znova poobede robim poriadky.a popravde aj ked sa nevyspim cez skolu nevadiiiii 😀 ale niekedy to ticho je na nezaplatenie 😀

jankatt1971
7. aug 2014

U nas byvaju rana pokojne ( dufam, ze si to nezakriknem🙂 ). Ja vstavam o piatej, idem zehlit, o siestej utekam do obchodu, o 6.20 nachystam muzovi ranajky (odchadza prvy do prace), vratim sa k malej do postele, citam si noviny na nete, alebo vysivam, strikujem, pockam, kym sa mala zobudi, vstava okolo osmej, trosku sa pojasime v posteli, ideme pozriet starsieho syna (ma 19 rokov, takze ten vyspava aj do jedenast, kedze do polnoci keca s frajerkou na skype), potom pomaly zideme do obyvacky, sadneme na nocnik, pustime si rozpravky, urobim ranajky, najeme sa, ideme pozriet babku, dedka( byvaju vedla nas), tam sa pomotame a ked potrebujem ist do roboty, tak mala ostava u babky, ak nie, ideme domov, hrame sa, pomedzi to postavim varit, to uz pomaly chystam malej desiatu, ideme von, kreslime si, staviame kocky, alebo sa vozime na motorke a to uz je pomaly obed.🙂

maznacik007
8. aug 2014

u nas je klasicke rano ... my vstavame prvi s manzelom ... dcere dat lieky umyt osprchovat sa niekedy este prezehlit veci .. nachystat ranajky nakrmit macky psa zobudit deti ... tie sa oblecu umyju ... najedia .. obut obliect a do auta ... do skolky, do skoly /teraz do denného tábora alebo k sestre/ a do prace...

ivetoy
12. aug 2014

@bobsent aj nasa skace a recituje ,spieva , povyzlieka sa do hola a sa vala...vstava o 7 15...Veru kazde dieta je ine takze uvidime 😀