icon

Ako začať študovať medicínu popri deťoch?

feriva
30. sep 2010

Poprosila by som vás o rady. Mám za sebou strednú a vysokú umeleckú školu. Momentálne som na rodičovskej dovolenke. Od detstva ma láka medicína. Neustále sa zaoberám bylinkami, pestujem kombuchu, začínam sa zaoberať pijavičkami. Všetky choroby si pozerám,všetky info ohľadne ľudského tela, proste ma to baví. Neviem však ako začať. Čo k tomu treba a ako študovať popri deťoch?Existuje nejaké externé štúdium popri zamestaní, či materskej, aby som sa postupne vypracovala na lekárku? Poprosím o všetky info. Ak sú tu nejaký lekári prosím poraďte. Ďakujem

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
15. mar 2012

@esmera uf ty hras na vsetky strany...nevies co chces to je cely tvoj problem

esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
15. mar 2012

@esmera spytam sa ta inak:Co je tvoj ciel v zivote?Kde sa CHCES vidiet o par rokov?

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
zabka88
15. mar 2012

to je práve problém tejto spoločnosti, ľudia si myslia že keď majú v škole jedničky automaticky z nich budú úspešní ľudia, čo je úplná blbosť, z praxe vidím že mnohí spolužiaci čo sa v škole predierali len tak tak sú dnes na výslní a dosiahli veci o ktorých sa môže jedničkárom snívať.. život nie je o jedničkách v škole, ale o skutočných schopnostiach, o tom byť osobnosť, hľadať príležitosti (nie čakť na ne!!) a hlavne chcieť! mať v sebe vnútorný motor čo ťa ženie.. a sorry ty toto v sebe nemáš a preto budeš celý život len vzdychať a porovnávať sa s inými a spomínať na zlaté dobré časy keď si bola šikovné dieťa.. škoda energie , mojej aj báb čo ti radia.. ty si fakt zožeň psychológa a nezakladaj tu ďalšie témy, porátaj si ženy čo si tu už nasr.la a a možno sa zamyslíš nad sebou..

karin_85
15. mar 2012

zeny, mate moj obdiv ze dokazete takto reagovat na problem jednej dospelej zeny ktora nevie co so sebou 🙂

@esmera mozno to odporucanie na psychologa nie je az taky zly napad ;) viem o tom ze deviataci na ZS chodia na taketo testy, kde im odporucia akym smerom by sa ich studium resp povolanie malo uberat 🙂 a sa cudujem ze si este doteraz nezistila ze znamky v skole su ti uplne na nic a o nicom nehovoria. no ale dobre. kludne ze v tom ze ked si mala same jednotky tak by si medicinu vystudovala lavou zadnou. a prepac, ale z toho, co pises, si ani neviem predstavit ako by si sa asi ty rychlo a spravne vedela rozhodnut ako lekarka. pri nejakom zahradnom projekte budes mat urcite viac casu spekulovat, takze asi skus radsej to, lebo to ta ocividne bavi 🙂 ale ak predsalen usudis ze medicina je to najlepsie pre teba, tak vela stastia. ja uz tiez mam 1 VS (ale velmi pribuznu medicine) a teraz studujem medinu ale ja som od zakladnej skoly vedela ze chcem robit toto a nic ine

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
karin_85
15. mar 2012

ja som popri tom aj denna doktorandka na LF takze dostavam pomerne dobre stipko. a s nim a s platom mojho priatela vyzijeme uplne bez problemov, mame pekne byvanie, auto a na skolne sa skladame na polovicu🙂 vsetko sa da, ked sa chce

omnia23
15. mar 2012

@karin_85 klobuk dole 😉

omnia23
15. mar 2012

@esmera vidis sama nevies aky je tvoj ciel.Co ti mam na to povedat?Ja chcem pracovat v zdravotnictve,tam sa vidim a tam aj budem.Ty proste NEVIES co chces.

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
15. mar 2012

@esmera vsak ale o tom ti tu cely cas pisem.Nemas na to,nepojde to,tak nesed a nepremyslaj nad tym.Zvol si inu realnejsiu cestu

zuzana76
15. mar 2012

@esmera podla tvojich reakcii si ta tiez neviem predstavit ako lekarku, teraz pises, ze by si isla studovat AJ a slovencinu, alebo NJ a slovencinu, predtym si chcela spanielcinu a francuzstinu, ja teda neviem, ale ides na velmi vela smerov a nakoniec nic z toho. Ak ovladas tolko jazykov zacni doucovat, nie je sice neviem co, ale trochu si privyrobis.

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
karin_85
16. mar 2012

@esmera sama by si to pravdepodobne financne nezvladala. zivot nie je len o jedle, byvani a cestovnom. a na medine su bohovsky drahe aj knihy, ktore by si si musela kupit lebo inak sa nemas z coho ucit. a to skolne je momentalne 1500e za skolsky rok, sanca na znizenie takmer nulova

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
16. mar 2012

@esmera este k tym lekarom ako si vravela ze ak nemate peniaze nemas sancu lebo nebudes mat sukromnu ambulanciu...hlupost ale OK...len nezabudaj,ze pokial studujesˇaspon co viem ja) na SZU automaticky idu studenti po skonceni na Kramare alebo Antolsku,alebo aj do Ruzinova dokonca pracovat...takze asi tak...

A ked na to nemas ako pisesb tak chod niekam kde na to mas...

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
16. mar 2012

@esmera preco si si teraz nepodala prihlasky na VS?Budes teraz rok sediet doma a premyslat co budes RAZ robit?

esmera
Odpoveď bola odstránená
omnia23
17. mar 2012

@esmera ty si tazky oriesok